Ζήσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τα μάτια των παιδιών!

cyta

Ζήσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τα μάτια των παιδιών!
22 παιδιά βραβεύτηκαν από τη Cyta σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε με θέμα «O Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο!»

Το κοινό μπορεί να απολαύσει, μέχρι τις 15 Αυγούστου, όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού σε εκθέσεις που έχουν στηθεί, στις πιο κάτω πόλεις:

Συμμετοχές Λευκωσίας | The Mall of Cyprus

Συμμετοχές Λεμεσού | Πλατεία Διοικητηρίου

Συμμετοχές Λάρνακας | Αποβάθρα Φοινικούδων (δίπλα από το Κάστρο)

Συμμετοχές Πάφου | Πλατεία Κάστρου (στην αρχή του Πεζοδρόμου, Παραλία Φάρου)

Συμμετοχές Αμμοχώστου | Πεζόδρομος Fig Tree

—————————————————————————-

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή βράβευσης του Παγκύπριου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Ο Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο!» που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016, μέσα από τις σελίδες του Εικαστικού Ημερολογίου, το οποίο η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, σχεδίασε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Παγκύπρια. Το Εικαστικό Ημερολόγιο είναι μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του γνωστού τετραδίου ιχνογραφίας, περιλαμβάνει διαγωνισμό ζωγραφικής και είναι αφιερωμένο κάθε χρονιά σε ειδική θεματολογία. Κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβευτούν 14 έργα, δύο από κάθε ηλικιακό κύκλο, ενώ ένα βραβείο δόθηκε και σε μία από τις συμμετοχές των παιδιών των Ειδικών Σχολείων. Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη σελίδα της Cyta στο facebook, το κοινό επέλεξε ακόμη επτά έργα, τα οποία επίσης βραβεύτηκαν.

Την εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ κα Όλγα Πιπερίδου, μέλη της ηγεσίας της Cyta και του Συμβουλίου της ΚΟΕ, αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Αποστολή για το Ρίο, οι οικογένειες των βραβευμένων παιδιών, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, χαιρέτισε τέτοιες δραστηριότητες, που επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια στάσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δραστήριους πολίτες, ενώ ευχαρίστησε και συγχάρηκε τη Cyta για την άριστη συνεργασία που αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Εκ μέρους του Συμβουλίου της Cyta, ο κ. Φραγκίσκος Φράγκου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, τόνισε πως ο ενθουσιασμός των παιδιών και στο φετινό διαγωνισμό ήταν για ακόμη μια φορά μεγάλος:”1.500 παιδικά έργα γέμισαν χρώμα και θετική ενέργεια τα γραφεία της Cyta και απέδειξαν πως παιδιά και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και πάλι την πρωτοβουλία αυτή. Για 15 χρόνια τώρα, η Cyta προσκαλεί τα παιδιά να λάβουν μέρος σε παγκύπριο διαγωνισμό ζωγραφικής και να δημιουργήσουν σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά”. Στη συνέχεια ο κ. Φράγκου υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις καλές πρακτικές και να αναδεικνύουμε τις δημιουργικές συνεργασίες, θεωρώντας ως υποχρέωση να τονίσει ότι η όλη δράση καθιερώθηκε εδώ και χρόνια χάρη στην εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. «Η παρουσία του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή τη στενή συνεργασία» δήλωσε ο κ. Φράγκου, ο οποίος, κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που φιλοξένησε την εκδήλωση βράβευσης, καθώς και τους Δήμους που φιλοξενούν τις υπαίθριες εκθέσεις με τα έργα των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «ο Παγκύπριος διαγωνισμός ζωγραφικής που διοργάνωσε η CYTA, Μεγάλος Χορηγός της ΚΟΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία που προωθεί τους στόχους της ΚΟΕ. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να βιώσουν τις πραγματικές του αξίες. Συγχαίρουμε τη CYTA για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του διαγωνισμού αυτού και διαβεβαιώνουμε ότι η συνεργασία των δύο οργανισμών θα συνεχιστεί με στόχο πάντα τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-17 όλα τα παιδιά θα παραλάβουν το καινούργιο τους Εικαστικό Ημερολόγιο, με ένα καινούργιο θέμα, πάνω στο οποίο θα κληθούν να δημιουργήσουν, στο πλαίσιο ενός νέου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ζωγραφικής.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, το Υπουργείο πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina  να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της Μαρίνας

error: Content is protected !!