Agni Scott, Μια Κύπρια στην τρίτη ταινία “Bridget Jones”!

1

Βρεθήκαμε για lunch σε ένα ωραίο ελληνικό εστιατόριο στο Russel Square. “Θα τελειώσω στις μία απ’ το Soho, τα γυρίσματα για ένα νέο video game στο οποίο πρωταγωνιστώ και στις μιάμιση να βρεθούμε σε ένα αγαπημένο μου, όμορφο, μέρος” είπε.
Συναντηθήκαμε λοιπόν για κρασάκι, ελληνικό φαγητό και κουβέντα, για να ανακαλύψω πως εκτός απ’ το ότι πρωταγωνιστεί στην καινούρια ταινία (την τρίτη) Bridget Jones” δίπλα απ’ τους Rene Zellweger και Colin Firth, η Αgni Scott, (που κάποτε ήταν Αγνή Τσαγγαρίδου), είναι μία Κύπρια, απ’ τη Λάρνακα, με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχει παίξει δίπλα από οσκαρικούς ηθοποιούς και παρόλα αυτά παραμένει απλή, αυθεντική αλλά συνάμα με τον αέρα μιας σταρ.
Έχω δε την υποψία πως με αυτό τον αέρα της (αληθινής) σταρ γεννήθηκε.

Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς Αγνή αληθεύει ότι έχεις παίξει δίπλα από τους Rene Zellweger και Colin Firth στην τρίτη ταινία Bridget Jones Diary;
Ναι, έχω παίξει στην τρίτη ταινία που θα λέγεται “Bridget Jones Baby” και η οποία θα βγει τον Σεπτέμβριο στους κινηματογράφους.

Με τους ίδιους ηθοποιούς που είχαμε δει στις προηγούμενες δυο ταινίες Bridget Jones Diary;
Οι περισσότεροι ναι είναι οι ίδιοι, αυτός που δεν θα πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά είναι ο Ηugh Grant. Να πω ότι αυτή η ταινία δεν είναι βασισμένη στο βιβλίο όπως οι δύο προηγούμενες. Έχει γραφτεί σενάριο ειδικά για την ταινία. 
Δεν μπορώ να πω πολλά, θα αναφέρω μόνο ότι εγώ παίζω την γυναίκα του Colin.

Τα γυρίσματα πώς ήταν ως εμπειρία;2
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, τα γυρίσματα έγιναν εδώ στο Λονδίνο, η Rene ήταν απίστευτα γλυκιά, ο Colin πάρα πολύ καλός. Ο ρόλος μου είναι μικρός στην ταινία, αλλά η εμπειρία ήταν μεγάλη.

Αυτό είναι και μια επιβεβαίωση πως ακόμα και αν ζεις στην Ευρώπη (πχ στο Λονδίνο) μπορείς να κάνεις χολιγουντιανές ταινίες, δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι στο Hollywood, στο Los Angeles.
Ναι φυσικά, αυτό είναι δεδομένο.

Έχεις παίξει και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές της Βρετανικής τηλεόρασης….
Ναι. Νομίζω μια καταπληκτική για μένα σειρά η οποία ήταν δύσκολο να την ακολουθήσω και όταν πήρα το σενάριο στα χέρια μου δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω, ήταν το
Shadow Line του Hugo Blick, μια σειρά του BBC, και είχα παίξει με τον Chiwetel Ejiofor o οποίος πήρε όσκαρ. Στη σειρά είχα παίξει την πρώην φιλενάδα του.

Άρα είχες παίξει δίπλα από ένα ηθοποιό που στη συνέχεια έγινε οσκαρικός….
Ναι, μα και ο Colin πήρε όσκαρ. Μάλιστα, συζητούσαμε χαριτολογώντας με τον σύζυγο μου (ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός) και λέγαμε “με όσους δουλέψουμε οι καριέρες τους ανεβαίνουν πολύ ψηλά, μέχρι τα όσκαρ!” (Γέλια).

Δυσκολεύεσαι καθόλου με την προφορά; Είσαι μια Κύπρια η οποία μέχρι τα 18 της ζούσε στην ιδιαίτερη της πατρίδα την Κύπρο και τα τελευταία χρόνια κάνει διεθνή καριέρα στην αγγλική γλώσσα…..
Δεν δυσκολεύομαι. Αλλά δυστυχώς έχω παρατηρήσει ότι επειδή είχα ρόλους ως “αλλοδαπή”, ως “ξένη”, αυτό κάπου έμεινε στο μυαλό κάποιων….
Πιστεύω πως η πρώτη σου δουλειά σε βάζει σε κουτί, δίνει την εντύπωση πως αυτό είσαι. Σε βάζει σε μια κατηγορία. Ειδικά στον κινηματογράφο, στην Αμερική, εδώ στο Λονδίνο, σε βλέπουν και λένε “α, ώστε σε αυτό είσαι καλή!”
Όταν ήρθα στην Βρετανία το 2003 ήμουν πολύ τυχερή γιατί έτυχε να γνωρίσω την Antonia Bird, η οποία δυστυχώς πέθανε το 2014, ήταν μια καταπληκτική σκηνοθέτης και είχε σκηνοθετήσει την πρώτη μου ταινία η οποία ήταν το Hampurg Celll. Μια ταινία για τους Δίδυμους Πύργους, όπου είχα παίξει την Γερμανοτουρκάλα φιλενάδα του Ziad Jarrah. Όταν λοιπόν παίξεις ένα τέτοιο ρόλο, με προφορά, οι περισσότεροι θεωρούν πως σε αυτό είσαι καλή. Στη συνέχεια όμως είχα κάνει το Σπουκς στο οποίο έπαιξα μεν την γυναίκα του Ιρανού Πρέσβη στην Αγγλία, η οποία όμως ήταν απόφοιτη της Οξφόρδης με αγγλική προφορά κι έτσι εκεί φάνηκε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχω ρόλους με προφορά.
Στο Shadow Line έψαχναν μια ηθοποιό και δεν τους απασχολούσε το θέμα προφοράς, το ίδιο και στο Bridget Jones Baby όπου παίζω μία αγγλίδα, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προηγήθηκε μια σημαντική καριέρα μέχρι να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα. Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε να φτάσεις μέχρι εδώ;
Πάντα θυμάμαι την Ιρίνα απ’ το έργο του Τσέχωφ “Seagull” που ήθελε να γίνει ηθοποιός να βρίσκεται στη σκηνή, πίστευε πως όλα θα είναι εύκολα κι ωραία. Στη συνέχεια κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός. Είναι ένα απόσπασμα, απ’ το μονόλογο της που λέει “να συνεχίσεις να είσαι ηθοποιός θέλει θέληση, κουράγιο…” Και ναι, αυτό είναι. Χρειάζεται επιμονή, κουράγιο και θέληση. Μπορεί να κάνεις την πιο καταπληκτική δουλειά, την πιο πετυχημένη ταινία, γνωστή σειρά ή σπουδαίο θέατρο, αλλά μετά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα γίνει. Δεν ξέρεις αν θα ξαναέχεις δουλειά και πότε. Υπάρχει πάντα μια αβεβαιότητα για όλους τους ηθοποιούς. Ακόμα και για τους ηθοποιούς που έχουν πάρει όσκαρ. Έχω φίλους και ξέρω, τα συζητάμε. Υπάρχει πάντα αυτή η αβεβαιότητα.
Το ότι εγώ είμαι σύζυγος και μαμά, έχω παιδιά, για μένα αυτό είναι το γιατρικό μου, η δύναμη μου. Μου δίνει μια ψυχολογική ισορροπία.

4Τι σημαίνει τελικά να είναι κανείς ηθοποιός;
Νομίζω πως ο ηθοποιός πρέπει να είναι ανοικτός, να βλέπει τα πράγματα με ανοικτό μυαλό και να έχει ευαισθησίες.
Στην οικογένεια μου επειδή είναι και ο σύζυγος μου ηθοποιός και πιθανότατα μια μέρα και τα παιδιά μας (ελπίζω πως όχι, αλλά όπως τα βλέπω πολύ πιθανόν) έχουμε τα πάνω μας, τα κάτω μας, τις ευαισθησίες μας. Τα ζούμε όλα πολύ έντονα. Αλλά, πιστεύω πως ο ηθοποιός πρέπει να είναι ταπεινός και προσιτός και ναι να είναι και φως. Στα πρόσφατα γυρίσματα με την Rene, αν κάτι με κέρδισε ήταν επειδή ήταν τόσο γλυκιά και προσιτή.

Επίσης πρόσφατα έκανες και κάτι καινούριο στα επαγγελματικά σου. Πρωταγωνιστείς σε ένα video game!
Ναι, είμαι στο Battlefield θα με δεις είμαι πάνω στο άλογο. Αφού λέω τώρα πια να συμπεριλάβω και την ιππασία στο βιογραφικό μου (γέλια).
Έχουν αποτυπώσει όλες τις εκφράσεις μας και τις κινήσεις του σώματος μας.
Σε αυτό το παιχνίδι είμαι ένας βεδουίνος πολεμιστής. Το παιχνίδι είναι γυρισμένο στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία, σήμερα πχ έκανα για τρεις ώρες διαφορετικές αναπνοές (αναπνοές για τρέξιμο, για αναρρίχηση, μάχη, κτλ).Ευτυχώς είμαι η ήρωας αυτού του παιχνιδιού οπόταν δεν πεθαίνω ποτέ (γέλια).
Δεν μπορώ να πω περισσότερα, να αναφέρω μόνο ότι το video game αυτό είχε παρουσιαστεί σε ένα φεστιβάλ στο Los Angeles το οποίο είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ για καινούρια παιχνίδια και είχε πάρει πάρα πολλές καλές κριτικές, άρα τώρα όλοι το αναμένουν να βγει, τον Οκτώβριο.

Και ηρωίδα σε video game λοιπόν!
Ναι! (Γέλια).

Πρόσφατα τελείωσες ακόμα μια ταινία, “The Young Messiah”…
Ναι, η οποία προβλήθηκε στην Αμερική και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτός από Αγγλία και Ιταλία. Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία και ήμουν εκεί για 13 βδομάδες. Ήμουν λοιπόν πέρσι στην Μatera, είναι η πόλη που γυρίστηκε και η ταινία του Mel Gibson “Τhe Passion”. Έμενα στο ίδιο δωμάτιο που είχε μείνει και ο Mel Gibson. Ένιωθα την αύρα του! (Χαμογελά).
Μετά συνεχίσαμε τα γυρίσματα στη Ρώμη, σε στούντιο εκεί. Ήταν ένα international cast με Άγγλους, Αμερικάνους κτλ. Το έργο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα της Anne Rice που ονομάζεται “Christ the lord out of Egypt” και η ιστορία είναι για την ζωή του Χριστού, για πτυχές της που υποτίθεται δεν γνωρίζουμε. Εγώ λοιπόν παίζω την θεία του Χριστού σε αυτή την ταινία, την Μύρια, η οποία είναι γυναίκα του Κλέοπα που είναι αδελφός της Παναγίας. Αντιλαμβάνεσαι, είναι μια διαφορετική εκδοχή από αυτή της βίβλου. Ξεκινά το έργο με τον Χριστό να είναι επτά ετών και να μην ξέρει που οφείλονται οι μαγικές του ικανότητες…..Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Είσαι και σύζυγος και μαμά, πόσο εύκολο ήταν να λείπεις τόσες βδομάδες;
Ήταν εξαιρετική η παραγωγή, συχνά τα Σαββατοκύριακα με έφερναν Λονδίνο, επίσης ο Scott με τα παιδιά με επισκέπτονταν συχνά.

Για να πεις το “ναι” σε μια δουλειά ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο;
Στην πιο πάνω ταινία, το ναι το είπα λόγω των 13 βδομάδων στην Ιταλία! (Γέλια) Κοίταξε σοβαρά, ήθελα πάντα να παίξω με τον σκηνοθέτη Cyrus Nowrasteh και αυτός ήταν ο λόγος που είπα ναι. Οι συντελεστές είναι πάντα ένας βασικός παράγοντας για την απόφαση μου.

Το ότι ο σύζυγος σου είναι και αυτός ηθοποιός τι σημαίνει για την δική σου πορεία;3
Σίγουρα καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Ο σύζυγος μου (Scott Handy) εργάζεται πολλές ώρες, παίζει στο θεατρικό, εδώ στο Λονδίνο, “Richard the third” και πρωταγωνιστεί και στη καινούρια ταινία του Tim Burton “Miss Pelegrines home for peculiar children” με τον Samuel L. Jackson. Οπόταν κι αυτός έχει ένα ωράριο πιεσμένο και επίσης συχνά αναγκάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό για γυρίσματα. Υπάρχει κατανόηση και απ’ τις δύο μεριές.

Ανταγωνισμός υπάρχει;
Όχι, ανταγωνισμός δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει το ίδιο συναίσθημα που μας διακατέχει και τους δυο: Εμείς όταν δουλεύουμε είμαστε ευτυχισμένοι.

Είσαι Λονδίνο απ’ το 2003, έχεις σπουδάσει Αμερική, αλλά παρόλα αυτά είσαι Κύπρια. Εκεί ζούσες μέχρι τη μέρα που πήγες για σπουδές. Για σένα τι σημαίνει η Κύπρος;
Έχω μεγαλώσει βλέποντας όλες τις παραστάσεις του ΘΟΚ, ο πατέρας μου είναι μέσα στην επιτροπή του Θεάτρου Σκάλας, είναι μέσα στο θεατρικό όμιλο Λάρνακας, οι γονείς μου ήταν και είναι λάτρεις του θεάτρου και έτσι με μεγάλωσαν. Βλέπαμε ελληνικές τραγωδίες και άλλα σπουδαία έργα. Δεν σου κρύβω πως είναι το όνειρο μου να παίξω θέατρο στα ελληνικά. Και κάποια μέρα θα παίξω θέατρο στα ελληνικά.

Παρόλο λοιπόν που κατάφερες πολλά στο εξωτερικό, εντούτοις αν σου γινόταν πρόταση για θέατρο στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, θα σε ενδιέφερε.
Ναι, σίγουρα!

Αλήθεια, ποιο θεωρείς ως το πιο δυνατό σου στοιχείο που βοήθησε στην μέχρι σήμερα επιτυχία σου;
Νομίζω η ειλικρίνεια. Πιστεύω πως πρέπει πάντα να είσαι ο εαυτός σου. Δηλαδή ο κάθε ρόλος που σου δίνεται να γίνεται δικός σου και να τον κρατάς με ειλικρίνεια. Επίσης πιστεύω πως ο κάθε ηθοποιός είναι διαφορετικός.
Εγώ λοιπόν οτιδήποτε ρόλος μου δίνεται, τον κάνω δικό μου. Δεν μου αρέσει η λέξη “υποκρίνομαι”. Δεν υποκρίνομαι όταν παίζω. Γίνομαι αυτό που παίζω. Δεν θα παίξω την Μήδεια, θα γίνω εγώ η Μήδεια.

Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ποια είσαι σήμερα;
Πολλά πράγματα. Καταρχάς το ότι οι γονείς μου ήταν πάντα θετικοί και ανοικτοί και μου έλεγαν “θα κάνεις αυτό που θέλεις, ακολούθησε αυτό που αγαπάς”.
Η Βοστόνη, γιατί εκεί είχα τους καλύτερους καθηγητές οι οποίοι είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Μου έμαθαν ότι αν θες να είσαι ηθοποιός πρέπει να παίρνεις ρίσκα.
Επίσης, βέβαια, ο σύζυγος μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είμαι πολύ τυχερή, είναι ο πιο σοφός, ο πιο ειλικρινής, ο πιο ενθαρρυντικός και ο πιο ρομαντικός που έχω γνωρίσει. Δεν θα μπορούσα να γνωρίσω καλύτερο σύζυγο, είμαι πολύ τυχερή.
Και πέρα απ’ τους ανθρώπους, θα έλεγα ότι και το timing παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο ποιοι είμαστε σήμερα. Κάποτε θετικό, κάποτε αρνητικό ρόλο.

Αν σου ζητούσα με μια πρόταση να μου πεις τι εκφράζει την δική σου κοσμοθεωρία για το πως πρέπει να ζει κάποιος τι θα μου έλεγες;
Free play”. Το παιχνίδι, ο αυθορμητισμός, να παίρνεις αποφάσεις ελεύθερα, να ρισκάρεις ελεύθερα, να είσαι σαν παιδί!

H Aγνή στο imdb:
http://www.imdb.com/name/nm1552362/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!