Το Μακένζι και η Λάρνακα….

13327581_10157059627500515_2933374984876239390_n

Του Μάριου Κουκουμά
(Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας)

Το θέμα που θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι είναι η χρονική στιγμή την όποια επιλέγει ο Υπουργός Εσωτερικών να προβεί στην συγκεκριμένη δράση, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές και εν συνεχεία των εσωτερικών προβλημάτων του Δήμου αλλά και ουσιαστικότερα στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Δικαιολογημένα διερωτάται κανείς , ποιός ο σκοπός της χρονικής αυτής επιλογής. Κανένας δεν θέλει την Λάρνακα να λειτουργεί με παράνομες διαδικασίες ή και δράσεις αλλά και ουδείς θα αποδεχτεί στοχευμένες κυβερνητικές “ευαισθησίες” στις οποίες η Λάρνακα γίνεται για άλλη μια φορά το θύμα.

Παρά την απουσία για οιουσδήποτε λόγους δήμαρχου και δημοτικού γραμματέα, η Λάρνακα οφείλει να ανασηκώσει εαυτόν μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα με ομοψυχία, σε συνεργίες νέων βουλευτών, Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τοπικών παραγόντων για διασφάλιση τόσο της κατοχής του Μακένζυ αλλά και της απρόσκοπτης λειτουργίας των υποστατικών και της προοπτικής τους.

Εφόσον μέσα από διάλογο υποδειχτούν όλα όσα δεικνύονται από τον Υπουργό ως “παράνομα” ή “παράτυπα” μπορούν να διορθωθούν και να συνεχίσει η Λάρνακα στο δρόμο τον οποίον έχει ήδη χαραχθεί, προς το μέλλον και την τουριστική ανάπτυξη στην οποία η παραλία Μακένζυ έχει ουσιαστικό ρόλο. Σημειωτέον εδώ ότι με την παραχώρηση του χώρου απο το Κράτος στον Δήμο Λάρνακας και την διαχείριση του απο το Δημό, έχουν επιτευχθεί στα 4 χρόνια Διαχείρισης πολλά περισότερα απο ότι τις δεκαετίες τις οποίες την διαχείριση είχε η εκάστοτε κυβέρνηση. Τόσο σε επίπεδο εισαγωγής πολεοδομικών κριτηρίων άλλα και σε μια ευρύτητα δράσεων. Σε αυτά τα πλαίσια έγιναν κατεδαφίσεις υποστατικών, τροποποιήσεις σε οικοδομές οι οποίες έγιναν μετά από επίπονες προσπάθειες του Δ.Σ και έγινε κατορθωτό να επιτευχθούν σε μεγάλο βαθμό.

Η παραλία Μακένζυ πρέπει και έχει να επιτελέσει ουσιαστικό ρόλο στην γενικότερη ανάπτυξη της πόλης και ειδικότερα στο τουριστικό όραμα και ανάπτυξη την οποία επιθυμέι η πόλη και οι δημοτες της. Τα νέα δεδομένα ανάπτυξης απαιτούν τον επανακοθορισμό των δεδομενων να συμβαδίζουν με το όραμα της πόλης, μακρία απο παρανομίες και παρατυπίες με γνώμονα το καλώς νοούνενο συμφέρον της πόλης. Πεδίον δόξης λαμπρόν να αφουγκραστέι το Κρατος την Λάρνακα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης τις οποίες στερήθηκε η πόλη μας διαχρονικά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!