Υπουργός Μεταφορών: ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Δεκέλειας δεν ολοκληρώνεται….

valtose-o-aftokinitodromos-larnakas-dekeleias

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Δεκέλειας δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται σύντομα.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, δεν υπάρχουν χρήματα, ωστόσο, συνεχίζεται η ετοιμασία των σχετικών μελετών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Δημητριάδης, ημερ. 10/5/2016, πληροφόρησε τη Βουλή με τα ακόλουθα:
Το έργο είναι πολεοδομικό και ο προγραμματισμός της κατασκευής του εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στην παρούσα φάση προωθείται η ολοκλήρωση των μελετών ως εξής: • Για τη Φάση Γ΄ που αφορά στο τμήμα από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τον κόμβο προς Πύλα, μήκους 3,8 χλμ., το οποίο διαλαμβάνει 4 κυκλικούς κόμβους και 6 χλμ. δευτερεύοντος οδικού δικτύου, έχει ετοιμαστεί νέο ρυθμιστικό σχέδιο που προνοεί την κατασκευή δρόμου τεσσάρων λωρίδων αντί δύο που προνοούσε το αρχικό. Το έργο θα επροωθείτο με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή (design and build), αλλά παγοποιήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Το κόστος του έργου είχε υπολογιστεί σε €18 εκατ. Το Τμήμα Πολεοδομίας εξασφάλισε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών και ζήτησε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στις 11/3/2015 να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης για την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων σε ιδιώτες μελετητές. Ετοιμάζονται οι σχετικοί όροι και η ζήτηση προσφορών προγραμματίζεται εντός του 2016. •Για τη Φάση Δ΄ που αρχίζει από τον κόμβο προς Πύλα μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΚΟΤ, ετοιμάστηκε το ρυθμιστικό σχέδιο από το Τμήμα Πολεοδομίας και στάλθηκε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για να προωθηθεί η διαδικασία ανάθεσης των κατασκευαστικών σχεδίων. Εν τω μεταξύ, έχουν εκδηλωθεί κάποιες αντιδράσεις από φορείς της Λάρνακας για την υιοθέτηση δρόμου τεσσάρων λωρίδων στον σχεδιασμό και η περαιτέρω προώθηση των μελετών ανεστάλη σε αναμονή των τελικών αποφάσεων του Τμήματος Πολεοδομίας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!