H Έλενα Τσιγαρίδου στην έκθεση World Art Dubai

1

Η επιτυχία της ζωγράφου Έλενας Τσιγαρίδου να λάβει μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης που θα διεξαχθεί στο Dubai μας έδωσε την ευκαιρία για μια κουβέντα με την ταλαντούχα ζωγράφο!

Skala Times

2Έλενα να πούμε λίγα λόγια για την έκθεση World Art Dubai και πως πως επιλέχτηκες να λάβεις μέρος;
Το World Art Dubai δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή γκαλερί και καλλιτέχνες από όλο το κόσμο για να παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια αναδυόμενη αγορά τέχνης. Θα παρουσιαστεί μια συλλογή σύγχρονων έργων με περισσότερα από 3.000 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, γλυπτά και φωτογραφίες. Θα υπάρχουν διαδραστικά εργαστήρια, ζωντανές παραστάσεις τέχνης, εγκαταστάσεις, περιηγήσεις τέχνης καθώς και το Διεθνές Βραβείο Ανερχόμενου Καλλιτέχνη.
Η επιλογή μου έγινε από την online Art Gallery ‘Art Cocoon’ την οποία και ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την τιμή.

Με πόσα και ποια έργα σου θα λάβεις μέρος;
Θα λάβω μέρος με τέσσερα έργα. Αυτή η ενότητα δουλειάς έχει τίτλο Parallel.3
Η σειρά καταπιάνεται με την παράλληλη σχέση που έχουμε με το εαυτό μας – σχέση δυνατή, γεμάτη αγάπη, αυταπάρνηση, αμφισβήτηση, θυμό και πίστη. Μια σχέση του σήμερα, του χθες, του τώρα και του αύριο. Για όσα βήματα κάναμε και για όσα βήματα κρατήσαμε πίσω, για όσα όνειρα τολμήσαμε να παλέψουμε και για όσα όνειρα αφήσαμε στην άκρη γιατί κάτι μας έλεγε πως δεν ήταν ακόμη η ώρα. Κι ενώ πιστεύεις πως ο εαυτός σου σε τραβά προς δυο αντίθετες ή παράλληλες κατευθύνσεις βρίσκεις το σημείο πλεύσης σου, την ένωση σου στο τώρα.

Τι σημαίνει αυτή η συμμετοχή για σένα;
Βλέπω αυτή τη συμμετοχή σαν μια τεράστια ευκαιρία που θα μου δώσει τη δυνατότητα να εκθέσω μαζί με διεθνείς καλλιτέχνες και να έρθω σε επαφή με συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Το βλέπω ως ένα σκαλί που θα με φέρει πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων μου. Επίσης, μου δίνει θάρρος και ώθηση σε αυτό που κάνω. Με συναρπάζει και το γεγονός ότι θα είμαι παρούσα στο Ντουμπάι και θα ζήσω αυτή την εμπειρία από κοντά.

5Παλαιότερη συνέντευξη της Έλενας Τσιγαρίδου στο Skala Times:
https://www.skalatimes.com/2015/10/15/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CF%81/
4



Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!