Σταύρος Χατζησάββας “Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία”

*Το Skala Times θα παρουσιάσει συνεντεύξεις αρκετών Υποψήφιων Βουλευτών
Λάρνακας και Επαρχίας Αμμοχώστου

—————————————————————-

1Από τις σπουδές διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών βρέθηκε στη Μουσική. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Κίνημα Οικολόγων. Σήμερα με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ διεκδικεί μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ως Βουλευτής Επαρχίας Αμμοχώστου. Με τον Σταύρο Χατζησάββα είχαμε μια κουβέντα γύρω από την πορεία του, την Κύπρο, αλλά και την πολιτική.
Μας μιλά για όλα ακόμα και για το
bullying που βίωσε ως μουσικός “Εσείς θεωρείτε ότι όλο αυτό που έχω δεχθεί και σε κάποιο βαθμό δέχομαι μέχρι και σήμερα είναι κριτική; Αυτό είναι κριτική; Όχι αυτό δεν είναι κριτική, αλλά κάτι άλλο που ξεπερνά τα όρια της ανθρωποφαγίας και του bullying”.
Για την πρόκληση της πολιτικής τονίζει
“Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι προκλήσεις για την νέα γενιά, την δική μας γενιά που έχει υποχρέωση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να δουλέψει σκληρά για να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο πάνω από τον καθάριο ουρανό της πατρίδας μας”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Σταύρο, τι ωθεί ένα νέο άνθρωπο να εμπλακεί με την πολιτική;
Ένα νέο άνθρωπο θα πρέπει να τον ωθεί, στο να εμπλακεί με την πολιτική, η κατάσταση που έχει βρεθεί σήμερα η Κύπρος και η κυπριακή κοινωνία στο σύνολο της. Μια κοινωνία η οποία δοκιμάζεται καθημερινά. Μια κοινωνία που παρακολουθεί αποσβολωμένη την επικρατούσα κατάσταση στην κυπριακή πολιτεία. Μια κοινωνία η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της, ειδικότερα στον τομέα της δύσκολης, καθημερινής επιβίωσης αφού οι ανάγκες αυξάνονται ενώ παράλληλα η φτώχεια η εξαθλίωση ο κοινωνικός μαρασμός χτύπησε κόκκινο. Ακόμα και η κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό μας θέμα, η μετανάστευση από την Κύπρο κ.α.
Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι προκλήσεις για την νέα γενιά, την δική μας γενιά που έχει υποχρέωση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να δουλέψει σκληρά για να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο πάνω από τον καθάριο ουρανό της πατρίδας μας!

2Από την μουσική πώς βρέθηκες στην πολιτική και “που κολλά” ένας καλλιτέχνης στην πολιτική σκακιέρα του τόπου;
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα τελευταία τρία χρόνια ήμουν ο Επαρχιακός Γραμματειακός Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων Λάρνακας. Ανέλαβα το επαρχιακό γραφείο του Κινήματος για την πόλη και επαρχία Λάρνακας – το οποίο ήταν ανύπαρκτο και κλειστό – θέτοντας στόχους ως προς την εφαρμογή και προσέγγιση, από ένα νέο άνθρωπο, ενός νέου τρόπου άσκησης της πολιτικής.
Της πολιτικής όχι αυτής που μας παρουσιάζουν τα κόμματα εξουσίας και ο παλαιοκομματισμός, αλλά μιας πολιτικής που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, θέτοντας κάποιους πυλώνες δράσης όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και ποιότητας ζωής των απλών πολιτών ακόμη και για την προστασία και ευημερία των ζώων. Άλλωστε για την Λάρνακα τα τελευταία τρία χρόνια όπως πολύ καλά ξέρεις, δώσαμε μαζί αρκετές μάχες! Πραγματικά τόσο σε σένα όσο και στο skala Times αξίζουν πολλά μπράβο για την πλούσια και άοκνη δράση σας στην Λάρνακα!
Η μουσική είναι η αγάπη, το πάθος, η ζωή μου. Η μουσική είναι ένας τρόπος ή ένα μέσο αν θέλετε, που μου δίνει την δυνατότητα να δημιουργώ και να εξωτερικεύω συναισθήματα, εμπειρίες, ακόμα και όλα όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω μου. Οι πνευματικοί άνθρωποι και οι καλλιτέχνες, έχουν καθήκον και υποχρέωση να ασχολούνται με την πολιτική διότι έχουν περισσότερες ευαισθησίες και πιστεύω ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα του απλού πολίτη και ευρύτερα της κοινωνίας. Η Μελίνα Μερκούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης με τον οποίο συνεργάστηκα στα πλαίσια του δίσκου μου ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ασχολήθηκαν με την πολιτική.

11136687_10205379973072547_5284314229222363708_n (1)Τα τραγούδια σου δέχτηκαν αρκετή κριτική για τον στίχο τους, αλήθεια πως το βίωσες όλο αυτό; (την αιχμηρή κριτική)
Είμαι από τους ανθρώπους που επιδιώκουν την κριτική και μάλιστα την αυστηρή κριτική. Αντιστρέφω το ερώτημα και ερωτώ όλους προς προβληματισμό. Εσείς θεωρείτε ότι όλο αυτό που έχω δεχθεί και σε κάποιο βαθμό δέχομαι μέχρι και σήμερα είναι κριτική; Αυτό είναι κριτική; Όχι αυτό δεν είναι κριτική, αλλά κάτι άλλο που ξεπερνά τα όρια της ανθρωποφαγίας και του bullying.

Ποιοι λόγοι σε έκαναν να αποχωρήσεις από το κίνημα των οικολόγων και να συνεχίσεις με την ΕΔΕΚ; Για εσένα δεν έχει σημασία ο ιδεολογικός προσανατολισμός ενός κόμματος;
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ακράδαντα ότι την διαφορά σε κάθε χώρα, σε κάθε λαό, ακόμη και σε κάθε οργανισμό αν θέλετε την κάνουν οι άνθρωποι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μέσα σε 1 μήνα αποχώρησαν από το Κίνημα Οικολόγων 3 πρωτοκλασάτα στελέχη. Ένα Κίνημα που παρά την σκληρή δουλειά που επιτελεί εν τούτοις δεν κατάφερε να μετεξελιχθεί και να περάσει σε ένα νέο πολιτικό επίπεδο. Παρέμεινε στάσιμο γεμάτο εσωτερικές αδυναμίες και παθογένειες.
Ακόμα άτομα που εκ της θέσεως τους θα έπρεπε να ήταν προστάτες και υπερασπιστές των καταστατικών αρχών και αξιών του Κινήματος, εργάζονταν καθημερινά για το πώς θα εφαρμόσουν αντικαταστατικές και παράτυπες διαδικασίες με σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση δικών τους προσωπικών συμφερόντων. Τα ίδια άτομα αντί να επιλύουν προβλήματα δημιουργούσαν με την ανοχή ή ακόμα και τις ευλογίες ίσως της ηγεσίας. Θεωρώ ότι κάποιοι στα ανώτατα επίπεδα της ηγεσίας του Κινήματος, οι λεγόμενοι αυλικοί που παντού υπάρχουν, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή το Κίνημα Οικολόγων. Με αυτά τα δεδομένα θεώρησα πως ότι είχα να προσφέρω στο Κίνημα Οικολόγων το πρόσφερα και με το παραπάνω, δεν το λέω εγώ αυτό το λέει ο κόσμος, μιλά η δουλειά που επιτελούσα για την Λάρνακα όλα αυτά τα χρόνια.
Όσο αφορά την συνέχεια μου στην ΕΔΕΚ, θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή ως προς τον ιδεολογικό προσανατολισμό, αφού τα δυο Κινήματα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν την ίδια πολιτική προσέγγιση και στο εθνικό θέμα, και σε ζητήματα που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης κλπ. Άλλωστε να σας θυμίσω ότι Οικολόγοι και ΕΔΕΚ στις Ευρωεκλογές είχαν συνεργασία στο ίδιο ψηφοδέλτιο όπου επετεύχθη η εκλογή του Δημήτρη Παπαδάκη στο ευρωκοινοβούλιο.

Τι κέρδισες από την εμπλοκή σου με το κίνημα οικολόγων και τι θεωρείς ότι έχασες; 3 oikologoi
Όπως ανέφερα και πιο πάνω στο Κίνημα Οικολόγων εργάστηκα για περίπου τρία χρόνια. Θεωρώ ότι αυτή η εργασιακή εμπειρία και προσφορά ήταν εξαιρετικά μοναδική! Αγαπούσα πολύ την δουλειά μου και ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος και προσηλωμένος σε αυτή. Ανάπτυξα διαύλους επικοινωνίας με πολίτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Μιας Λάρνακας που πραγματικά δοκιμάζεται σκληρά από τους κυβερνώντες αφού έχει μετατραπεί διαχρονικά ως ο φτωχός συγγενής. Αξίζει να πούμε ότι η Λάρνακα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και φιλοξενεί για 42 χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την επαρχία Αμμοχώστου και είναι αλληλέγγυα μέχρι την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Επίσης μέσα από την καθημερινή τριβή μου με τους πολίτες, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαχειριστώ με αποτελεσματικό τρόπο σοβαρά περιβαλλοντικά και όχι μόνο προβλήματα, που προέκυπταν τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία. Πήγα σε όλα τα χωριά και όλους δήμους της Λάρνακας. Αυτό που “έχασα” και μου λείπει είναι η επικοινωνία και επαφή που είχα αναπτύξει με την κοινωνία των πολιτών όμως συνεχίζουμε και είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες στα ίδια χαρακώματα!

Ποια προβλήματα θεωρείς ως τα σημαντικότερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο σήμερα;
Τα προβλήματα θα τα χώριζα σε διάφορες κατηγορίες ή ενότητες. Ιεραρχώντας τα, θα έλεγα ότι πρώτης γραμμής είναι η ανεργία αφού ένα τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν έχει εργασία. Και όταν δεν έχεις εργασία είσαι σε ένα δύσκολο και γκρίζο περιβάλλον. Επίκεντρο για μένα είναι ο άνθρωπος και θα πρέπει να επενδύσει η κυπριακή πολιτεία στους ανθρώπους της, οι οποίοι είναι ικανοί, άξιοι, δημιουργικοί και έχουν όρεξη να εργαστούν σκληρά και να προσφέρουν.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τον Ιανουάριο του 2016 υπήρχαν 6.139 άνεργοι, ενώ το γραφείο εξευρέσεως εργασίας τον μήνα Ιανουάριο στην ελεύθερη Αμμόχωστο βρήκε μόλις σε 3 άνεργους εργασία. Οι αριθμοί είναι εκεί και μιλούν. Θα πρέπει οι κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους, ότι αυτοί οι αριθμοί, είναι άνθρωποι, που καθημερινά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Τον Φεβρουάριο του 2016 οι άνεργοι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι 6.062, ενώ το γραφείο εξευρέσεως εργασίας τον μήνα Φεβρουάριο βρήκε μόλις σε 5 άνεργους εργασία. Αυτά τα ποσοστά εκτός από τραγικά είναι τα χαμηλότερα από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
Οι άνθρωποι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όπως όλοι ξέρουμε ως επί το πλείστον ασχολούνται με τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία τα κτηματομεσιτικά και την παροχή υπηρεσιών. Το κράτος αρχικά θα πρέπει με στοχευμένες ενέργειες του, να λειτουργήσει υποβοηθητικά ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και από την αρχή της κρίσης να στηρίξει αυτές τις ομάδες πολιτών έμπρακτα και όχι με μισόλογα ή με υποσχέσεις που άλλοτε τηρούνται και άλλοτε μισοτηρούνται.
Επίσης θα πρέπει να κάνουμε και ειδική αναφορά στα διαχρονικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη Αμμόχωστος ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργούνται στο φυσικό περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, ασφάλεια και ποιότητα ζωής των απλών πολιτών.

Πώς θα βοηθήσει η εκλογή σου την ελεύθερη Αμμόχωστο;
Μια πιθανή εκλογή μου, θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη και χρήσιμη για την ελεύθερη Αμμόχωστου, αφού μέσα από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τον δυναμισμό, την όρεξη για σκληρή δουλειά που με διακατέχουν θεωρώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω με αποτελεσματικό τρόπο και να εισηγηθώ αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που σήμερα μας πνίγουν.

det_europe_mesaΤι άνθρωπος είσαι Σταύρο και με τι ασχολείσαι;
Γεννήθηκα στην Λευκωσία στις 11 Μαρτίου 1983 στην ενορία Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Τρυπιώτη και κατάγομαι από το κατεχόμενο χωριό Βατυλή της επαρχίας Αμμοχώστου, της οικογένειας Ανδρέα και Μαρίας Λυκούργου Χατζησάββα και από την Αλάμπρα όπου ζω προσωρινά. Είμαι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας του Φοίβου και Ελένης Χατζησάββα.
Απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στην Εθνική Φρουρά υπηρετώντας στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών (33 Μ.Κ.) και στην Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς αφού ήρθα πρώτος στο τραγούδι, στον σχετικό διαγωνισμό επιλογής. Σπούδασα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και πρόσφατα ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον κλάδο Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Είμαι ιδρυτής και δημιουργός της πρώτης κυπριακής τουριστικής ιστοσελίδας www.cyprushighlights.com. Το 2004 στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενσάρκωσα τον ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ το 2008 συνεργάστηκα στα πλαίσια της κυκλοφορίας του δίσκου μου, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, με τους Μίκη Θεοδωράκη και Λεωνίδα Μαλένη. Έχω στο ενεργητικό μου χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ενώ εκπροσώπησα την Κύπρο σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ μαζί με τον Λεωνίδα Μαλένη, με τον οποίο συνεργάζομαι μέχρι σήμερα.
Το 2011 και 2012 ήμουν καθηγητής – εκπαιδευτής σε ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης των εργαζομένων στην Τουριστική Βιομηχανία του τόπου μας, μια πρωτοβουλία του Α.Ξ.Ι.Κ. με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τελευταία τρία χρόνια ήμουν Επαρχιακός Γραμματειακός Λειτουργός του γραφείου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Λάρνακας, όπου βασικοί άξονες δράσης μου, ήταν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, ασφάλειας και υγείας των απλών πολιτών καθώς επίσης και ζητημάτων που άπτονται της ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Ποια η θέση σου όσον αφορά στη λύση του Κυπριακού; Τελικά θα έχουμε σύντομα λύση κατά την άποψη σου;
Τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι καθόλου καλά. Για χρόνια η πολιτική μας ηγεσία και τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο απέτυχαν ως προς την σωστή διαχείριση του κυπριακού προβλήματος μέσα από μια διεκδικητική πολιτική που έπρεπε να εφαρμόσουν. Πρόκειται καθαρά για ένα πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής για 42 χρόνια της Κύπρου από την Τουρκία. Στην Κύπρο το πρόβλημα δεν είναι δικοινοτικό αλλά πρόβλημα μεταξύ Κύπρου Τουρκίας.
Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη. Δεν εμπιστευόμαστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ζητούμε άμεσα την αλλαγή και επαναχάραξη της πολιτικής μας στο Κυπριακό. Την ανακολουθία του ΔΗΣΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα μπορεί κάποιος να την εντοπίσει στις αλλαγές των θέσεων αυτών των κομμάτων. Αυτό το έπραξαν για να συναντήσουν τις απαράδεκτες θέσεις της άλλης πλευράς. Και ερωτώ να μου πείτε, πόσες υποχωρήσεις 42 χρόνια τώρα έκανε η δική μας πλευρά και πόσες η Τουρκία; Πόσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εφάρμοσε η δική μας πλευρά και πόσα η Τουρκία; Η απάντηση είναι η δική μας πλευρά αμέτρητα η Τουρκία ούτε ένα! Κάποτε όλα τα κόμματα είχαν περίπου κοινό πρόγραμμα στο εθνικό ζήτημα όπως για παράδειγμα τα γνωστά συνθήματα όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, το δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι, που η δική μας γενιά μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με αυτές τις ιδέες και με αυτά τα ιδανικά. Όχι δεν θα έχουμε σύντομα λύση.
Ξέρετε κάποιοι φίλοι μου, κάποτε μου είπαν: ‘’…Σταμάτα επιτέλους να ασχολείσαι με την Κύπρο αφού δεν πουλά…’’ Για να πάρουν την απάντηση από εμένα ότι ‘’…δεν με ενδιαφέρει αν η Κύπρος δεν πουλά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η Κύπρος δεν πουλιέται…’’

Πιστεύεις πως έχει έρθει η ανάπτυξη για την οποία κάνει λόγω η κυβέρνηση Αναστασιάδη;
Όχι δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη και εάν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αρέσκονται στο να ζουν με ψευδαισθήσεις είναι δικό τους πρόβλημα. Η κοινωνία και οι πολίτες είναι ακόμα γονατισμένοι. Οι τραγικές επιδόσεις της κυβέρνησης αποτυπώνονται στους δείκτες ανεργίας, μετανάστευσης από την Κύπρο, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του μαρασμού, της αλλοίωσης της κοινωνικής συνοχής ακόμα και οι δείκτες γεννητικότητας στην Κύπρο έπιασαν πάτο. Ξέρεις κάτι; Η Κύπρος “πεθαίνει”… Πεθαίνουμε ως λαός.

Σταύρο γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;4
Οι λόγοι που πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές τον συνδυασμό της ΕΔΕΚ βρίσκονται στις πιο πάνω απαντήσεις μου. Μέσα από το ποίημα του Εις Σάμον ο Ανδρέας Κάλβος (που κυκλοφόρησε το 1826 στο Παρίσι) πέρασε το πνεύμα της ελευθεροφροσύνης αφού διακρίνονται έντονα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Καλβικής ποίησης όπως την ηρωική θεματολογία, τον υψηλό τόνο, το ήθος, ακόμα και την παραβολική χρήση του αρχαίου ελληνικού μύθου. Γιώτα μου, θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία και σας διαβεβαιώνω ότι στην ΕΔΕΚ υπάρχει και αρετή και τόλμη για μια διεκδικητική και ουσιαστική πολιτική ως προς την επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος στην σωστή του διάσταση, αλλά και στην αποτελεσματική επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων που απασχολούν και πνίγουν την κοινωνία των πολιτών. Επίσης τόσο εσείς όσο και οι πολίτες έχετε την δυνατότητα να δείτε όσα έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου στην ιστοσελίδα www.mazimehadjisavva.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!