Αναβολή λήψης απόφασης για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας…

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1

Skala Times

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας συνεδρίασε σήμερα (απ’ τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ) για να αποφασίσει κατά πόσον θα αποδεχθεί αίτημα της εταιρείας ΤΟΤΑL για χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV στο λιμάνι της πόλης για διερευνητική γεώτρηση, κάτι που σημαίνει παράταση της λειτουργίας της εταιρείας για περίοδο έξι μηνών, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2016.
Το αίτημα της εταιρείας ΕΝΙ για παράταση ακόμα ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες δεν συζητήθηκε.
Είναι βέβαια γνωστό ότι την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνήλθε προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Σήμερα λοιπόν, στην συνεδρία, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο Δήμαρχος της πόλης μίλησε για το όραμα της ενιαίας ανάπτυξης, είπε ότι το λιμάνι της Λάρνακας δεν πρέπει να αφεθεί σε σχεδιασμούς που δεν συνάδουν με το όραμα της πόλης για τουριστική ανάπτυξη.
Για πρώτη φορά, κάποιοι από εμάς πιστέψαμε ότι ο Δήμαρχος μπορεί και να μην λειτουργεί ως πιόνι του Προεδρικού αλλά ως αυτοδιοίκηση! Μπορεί και να συμμερίζεται το ίδιο όραμα με τους πολίτες για τουριστική ανάπτυξη και ενιαία ανάπτυξη, και όχι βιομηχανικό εφιάλτη!

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ σταθερή στην θέση της μίλησε για ενιαία ανάπτυξη, τάχθηκε κατά της παράτασης ενώ ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Γρηγόρης Γρηγόρη τόνισε ότι “Τασσόμαστε εναντίον σε χρήσεις που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, χρήσεις που προκαλούν τοξική ρύπανση, βιομηχανικές μονάδες παραγωγής λάσπης, μετακίνησης αποβλήτων και υλικών που θα εγκυμονούν ποικιλόμορφους κινδύνους για τους Δημότες της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής όπου θα φυλάσσονται και θα μετακινούνται επικίνδυνα τοξικά και ραδιενεργά υλικά”.
2

Η Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ ήταν κάθετη υπερ της παράτασης λειτουργίας, ενώ ο Χάρη Κωνσταντινίδης της Δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ είπε πως τάσσεται υπερ με την προϋπόθεση να απαντηθούν κάποια ερωτήματα.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων κομματικών ομάδων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις των εργασιών στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία των κατοίκων.

Μετά από τις τοποθετήσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων ακολούθησε ψηφοφορία όπου η πλειοψηφία (συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου) αποφάσισε όπως δοθεί αναβολή λήψης απόφασης για να δοθεί χρόνος για διευκρινήσεις και περισσότερη ενημέρωση.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Νομικός, Μάριος Κουκουμάς τόνισε τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν αν δοθεί παράταση σε μια εταιρεία η οποία σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή παράνομα βρίσκεται εκεί, αφού δεν δόθηκαν οι κατάλληλες πολεοδομικές άδειες.

Σε 15 μέρες λοιπόν, συνάντηση με την ιστορία της πόλης μας.
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η συνεδρία ήταν ανοικτή και λυπούμαστε που ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ κύριος Στασής ζήτησε όπως η επόμενη συνεδρίαση να είναι κλειστή! Ας μην ξεχνούν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τις ανησυχίες, αλλά και αγώνες των πολιτών καθώς και το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση ιδιαίτερα σε βαρυσήμαντα ζητήματα που αφορούν τις ζωές και το μέλλον των παιδιών τους!
3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!