Μικρές αλλά τεράστιες πράξεις καλοσύνης!

1

Μερικές φορές χρειάζεται μόνο μια ασήμαντη μικρή σκηνή για να επανακτήσουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα, για να θυμηθούμε πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι, για να έρθουν στο νου μας τα λόγια του ποιητή :
“Υστερα ανακάλυψαν την πυξίδα
για να πεθαίνουν κι αλλού
και την απληστία
για να μένουν νεκροί για πάντα.

Αλλά καθώς βραδιάζει
ένα φλάουτο κάπου
ή ένα άστρο συνηγορεί
για όλη την ανθρωπότητα”.

Σήμερα, στην Στρατηγού Τιμάγια στη Λάρνακα, ένας κύριος κουβαλούσε κομμάτια από μάρμαρο με την μοτοσυκλέτα του όταν κάποια στιγμή αυτά έπεσαν και σκορπίστηκαν στον δρόμο. Τότε ο κύριος στάθμευσε παράμερα την μοτοσυκλέτα του και άρχισε να μαζεύει τα….κομμάτια που πιθανότατα θα δημιουργούσαν πρόβλημα στους άλλους οδηγούς αν έμεναν στην μέση του δρόμου.

Αυτοκίνητα περνούσαν (ανάμεσα τους και η υποφαινόμενη) χωρίς να σταματούν, κάποιοι άλλοι ίσως και να ήταν εκνευρισμένοι που βρέθηκε αυτός ο “παρείσακτος” μπροστά τους να μαζεύει κομμάτια από μάρμαρο μέσα στη μέση του δρόμου….
Και εκεί που εκτυλίσσεται η σκηνή στο γνωστό αυτό δρόμο της Λάρνακας, περνάει ένας άλλος άντρας, “delivery boy” γνωστής πιτσαρίας, σταματά την δική του μοτοσυκλέτα σε μια γωνιά του δρόμου, και αμέσως τρέχει να βοηθήσει τον κύριο.
Οι δυο μαζί σε 2-3 λεπτά καθάρισαν τον δρόμο (ενώ ο κύριος μόνος του θα ήθελε διπλάσιο χρόνο αν δεν βρισκόταν ο “delivery boy” να τον βοηθήσει).

2Το πιο πάνω δεν πρόκειται για “είδηση σοκ”, ούτε για “αποκάλυψη”, αλλά ανήκει στην κατηγορία των απλών καθημερινών που μας υπενθυμίζουν πως μια μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να σημαίνει πολλά.

Σήμερα, προτελευταία μου μέρα στη δουλειά, μια συνάδελφος (που λίγο βλεπόμαστε και λίγο μιλάμε), χωρίς καθόλου να το περιμένω μου έφερε ένα γλαστράκι με ένα υπέροχο ροζ λουλούδι και μια αποχαιρετιστήρια κάρτα και εγώ δάκρυσα….“Νομίζω το ροζ είναι και το αγαπημένο σου χρώμα” μου είπε και εγω της έδωσα μια δυνατή αγκαλιά βγαλμένη  μέσα απ’ την καρδιά μου. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ την μικρή αλλά τεράστια αυτή πράξη της. 

Μικρές, φαινομενικά ασήμαντες, καθημερινές πράξεις καλοσύνης μπορεί να έχουν τεράστια σημασία….και δεν χρειάζεται να πιστεύεις στο butterfly effect” για να το αντιληφθείς αυτό.

3333

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Μικρές αλλά τεράστιες πράξεις καλοσύνης!”

  1. Beautifully written yiota mou. Honestly, very touching story. If everyone did one act of kindness a day – wow – what a much beautiful world this would be.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!