“H Θεία Λόλο”…..

Εμείς στο Skala Times τον αγαπάμε ιδιαίτερα τον Πέτρο Μπιρμπίλη, γι αυτό και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε μία συνέντευξη που μας είχε δώσει.

Σήμερα αναδημοσιεύουμε ένα από τα πολλά, όμορφα, ποστ που δημοσιεύσει καθημερινά στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πέτρο Μπιρμπίλης.
Ένα ποστ που μας θύμισε πως οι ζωές κάποιων ανθρώπων θα μπορούσαν να αποτελούσαν ιστορία για μυθιστόρημα, best seller. Απ’ αυτές τις ιστορίες που τις διαβάζεις και σκέφτεσαι “α μπα, δεν γίνονται αυτά στην πραγματικότητα….”

(H παλαιότερη συνέντευξη του Πέτρου Μπιρμπίλη στο Skala Times:
https://www.skalatimes.com/2012/09/08/%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83/ )

—————————————————————————-

cappadocia_greek-family

Του Πέτρου Μπιρμπίλη:

Προσπαθούσα να σκεφτώ μια ιδέα για να γράψω ένα διήγημα για το επόμενο βιβλίο μου. Και δυσκολευόμουνα.

Χτες, πώς το έφερε η κουβέντα, εκεί που μιλούσαμε για κάτι με έναν φίλο μου, θυμήθηκα μια θεία μου, την θεία μου την Λόλο, στο χωριό, που την πάντρεψαν με έναν ομοφυλόφιλο που την έδερνε.

Άσπρη μέρα δεν είδε μαζί του.

Κάποτε, όταν ο άντρας της δεν ζούσε, αυτή ερωτεύτηκε τον παπά του χωριού και λέγεται, μάλιστα, ότι έμεινε έγκυος μαζί του. Πέθανε μόνη κι έρημη, αφού είχε προσπαθήσει να υιοθετήσει μια ψυχοκόρη. Όμως και οι δυο που της έτυχαν την άφησαν. Τον τάφο της δεν τον περιποιήθηκε ποτέ κανένας. Δεν είχε κάνει παιδιά. Αυτό που παραλίγο να έχει κάνει με τον παπά το έριξε. Δεκαετία του 70 σε μικρό χωρίο μιλάμε τώρα. Όταν είχα πάει μια φορά στο νεκροταφείο, πριν κάποια χρόνια, ο σταυρός στο τάφο της είχε σκουριάσει. Και δεν υπήρχαν καν στοιχεία στο μνήμα. Είχαν σβηστεί από τις βροχές μάλλον. Γκρεμίστηκε και το σπίτι της. Ήταν πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο.

Λυπάμαι πολύ για την θεία Λόλο.

Ναι, Λόλο την έλεγαν. Θεοδώρα την είχαν βαφτίσει αλλά συστηνόταν ως Λόλο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!