“Malebox” Καινούριο κατάστημα, με πολύχρονη πείρα!

1

Αν περπατάς στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, στη Ζήνωνος Κιτιέως, θα έχει παρατηρήσει πως το γνωστό κατάστημα ανδρικής ένδυσης “Stasis” έχει μετονομαστεί σε “Malebox”. Ο καινούριος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο Δημήτρης Δημητρίου, μπήκε στο κόσμο της ανδρικής ένδυσης πριν από 25 χρόνια, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Σήμερα, με αφορμή το ανανεωμένο κατάστημα “Malebox” μας μιλά για κάτι που γνωρίζει καλά, την ανδρική ένδυση αλλά και την αγορά στη πόλη του Ζήνωνα.

Συνέντευξη/Φωτογραφίες: Skala Times

Δημήτρη πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι στο κατάστημα ανδρικής ένδυσης “Stasis” στη Λάρνακα;
To 1991…

2
Ένα γνωστό κατάστημα ανδρικής ένδυσης στη καρδιά του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, στη οδό Ζήνωνος Κιτιέως. Πώς ήταν εκείνες οι εποχές;
Καταρχάς εκείνες οι εποχές ήταν πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Μιλάμε για μια δεκαετία που η οικονομία της Κύπρου άνθιζε. Επίσης ο ανταγωνισμός ήταν μικρότερος, λιγότερα καταστήματα. Ενδεικτικά να αναφέρω πως αν ήθελε κάποιος να ενοικιάσει κατάστημα στις οδούς Ζήνωνος Κιτιέως και Ερμού δεν έβρισκε! Σε αντίθεση βεβαίως με το σήμερα που αρκετά καταστήματα έχουν ταμπέλες “ενοικιάζεται” λόγω της οικονομικής κρίσης. Τότε, ήταν καλές εποχές για όλους και κατ’ επέκταση και για την αγορά.

Ξεκίνησες λοιπόν το 1991 να εργάζεσαι στο κατάστημα “Stasis” ένα γνωστό κατάστημα στη πόλη του Ζήνωνα, στη συνέχεια έγινες υπεύθυνος καταστήματος και πριν από ένα σχεδόν χρόνο αγόρασες την επιχείρηση. Πώς προέκυψε αυτό;
Το κατάστημα θα έκλεινε κι αυτό σήμαινε πως τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου, η οποία εργαζόταν στο λογιστήριο του καταστήματος, θα βρισκόμασταν άνεργοι. Τότε πήρα την απόφαση να αγοράσω εγώ το κατάστημα. Μίλησα με τους ιδιοκτήτες που όπως αντιλαμβάνεσαι μέσα στα τόσα χρόνια συνεργασίας αποκτήσαμε μια πάρα πολύ στενή φιλική σχέση, και έτσι το κατάστημα πέρασε στα χέρια μου. Αρχικά, τον Σεπτέμβριο του 2012, είχα αγοράσει το κατάστημα στο Παραλίμνι και στη συνέχεια, τον Απρίλη του 2014, το κατάστημα στη Λάρνακα, εδώ στη Ζήνωνος Κιτιέως.

Παρόλα αυτά, υποθέτω, θα ήταν δύσκολη απόφαση, αν σκεφτεί κανείς πως διανύουμε εποχές οικονομικής κρίσης που έχουν επηρεάσει αισθητά την αγορά.
Ναι, δε σου κρύβω πως ήταν ένα ρίσκο. Αλλά, όλοι οι άνθρωποι καλούμαστε κάποια στιγμή να πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις. Χαίρομαι που πήρα το ρίσκο αυτό, διότι πρόκειται για μια δουλειά που αγαπώ και γνωρίζω πάρα πολύ καλά, αφού ασχολούμαι με την ανδρική ένδυση εδώ και 25 χρόνια, από πολύ νεαρή ηλικία.

Απ’ ότι παρατηρώ έχει ανανεωθεί το κατάστημα από τη μέρα που πέρασε στα δικά σου χέρια.3
Ναι, αρχικά αλλάξαμε το όνομα. Το “Stasis” παρέπεμπε στο οικογενειακό όνομα των προηγούμενων ιδιοκτητών. Το νέο όνομα είναι Malebox το οποίο αν και λογοπαίγνιο (mail box) εμπεριέχει την προσωπικότητα του καταστήματος: ρούχα για άντρες. Επίσης, αυξήσαμε τα brands (ονόματα/μάρκες) στα ρούχα μας. Σήμερα στα καταστήματα μας μπορεί να βρει κανείς : Gant, Levis, blent of America, Camaro, κ.α σε τιμές οι οποίες είναι προσιτές για όλους και στις καλύτερες ποιότητες. Επίσης η εσωτερική διακόσμηση έχει αλλάξει εντελώς.

Από ποιες χώρες εισάγετε τα ρούχα του Malebox;
Aπό την Ιταλία, Δανία, Ελλάδα.

Ταξιδεύεις εσύ προσωπικά στις χώρες αυτές για την επιλογή των ρούχων;
Ναι κι αυτό είναι κάτι που έκανα ανέκαθεν, κι όταν ήμουν υπεύθυνος στα καταστήματα “Stasis”. Με τη βοήθεια των συνεργατών μας στις χώρες αυτές του εξωτερικού αποφασίζουμε συλλογικά, ακολουθώντας τους παλμούς της μόδας στην Ευρώπη, ποια ρούχα θα φέρουμε στα δυο καταστήματα μας στη Κύπρο.

Πόσο διαφορετικά ντύνεται ο Ιταλός από τον Κύπριο;
Η διαφορά έγκειται σε μια “λεπτομέρεια”. Ο Ιταλός και γενικότερα ο Ευρωπαίος τολμά στο ντύσιμο του , δηλαδή είναι έτοιμος να δοκιμάσει κάτι νέο, να “πειραματιστεί”. Ο Κύπριος ακολουθεί την πεπατημένη, είναι πιο συγκρατημένος και κινείται μέσα στα πλαίσια που γνωρίζει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Κύπριος δεν ακολουθεί τη μόδα, την ακολουθεί φυσικά, αλλά χωρίς να ρισκάρει σε κάτι ιδιαίτερα διαφορετικό.

5Ο κόσμος πώς έχει δει την ανανέωση στο κατάστημα από τη μέρα που έχει περάσει υπό τη νέα διεύθυνση;
Θετικά. Έχουμε αρκετούς παλιούς πελάτες οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στο κατάστημα, αλλά έχουμε και αρκετούς καινούριους. Στο malebox ντύνουμε έφηβους από 14 ετών, αλλά και άντρες άνω των 70 ετών!

Και βεβαίως υπάρχουν και κουστούμια για επίσημες εξόδους ή για το γαμπριάτικο κουστούμι.
Φυσικά, εδώ μπορεί να βρει κανείς κουστούμια για όλα τα γούστα και για αρκετές διαφορετικές περιπτώσεις, για γάμο, για μια σημαντική εκδήλωση, κ.α.

Αλήθεια, για σένα τι σημαίνει “ανδρική μόδα”;
Ανδρική μόδα για μένα είναι η ανάγκη του κάθε άντρα να αναδείξει το στυλ του και να νιώσει ότι προσέχει τον εαυτό του, την εξωτερική του εμφάνιση.

Υπάρχουν άνδρες που δεν ξέρουν τι τους ταιριάζει και ζητούν τη γνώμη σου;
Ναι βέβαια, υπάρχουν άντρες που έρχονται στο κατάστημα και ζητούν, αλλά και εμπιστεύονται τη γνώμη μας.

Δημήτρη πόσο σημαντικό είναι οι κάτοικοι της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας να στηρίζουν την τοπική αγορά;
Νομίζω δε χρειάζεται να το απαντήσω εγώ αυτό, η απάντηση είναι αυτονόητη. Αν στηρίζουμε την τοπική αγορά στηρίζουμε τη Λάρνακα, βοηθάμε να μη κλείνουν τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο….βοηθάμε την τοπική ανάπτυξη, τους ανθρώπους που εργάζονται στα καταστήματα αυτά, έτσι ώστε να μην κλείνουν και να μένουν άνεργοι.

Malebox on facebook : https://www.facebook.com/malebox.menswear
Τηλέφωνα: Λάρνακα 24654256  / Παραλίμνι 23821523

10419495_1736910556537022_2412615815602336337_n

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!