Επτά σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας κάνουν ΑΠΟΧΗ! Φωνάζουν ΟΧΙ στην Βιομηχανοποίηση της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας

Δελτίο Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΦΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

1
Οι Σύνδεσμοι Γονέων έξι Δημοτικών Σχολείων και ενός Δημόσιου Νηπιαγωγείου πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της βιομηχανοποίησης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, και συγκεκριμένα για τις προσπάθειες που γίνονται από τα κυβερνητικά τμήματα να χωροθετήσουν εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας Αραδίππου / Καλού Χωριού
.

10649715_10155394325755571_4073299672170774077_nΟ χώρος στον οποίο επιθυμεί η εταιρεία Khrysanera LTD να ανεγείρει το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού, το οποίο θα χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνα χημικά όπως είναι το αέριο χλώριο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τα πλησιέστερα σπίτια της περιοχής Κρασά, και του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Οι μαθητές των σχολείων θα απέχουν από τα μαθήματα τους την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 από τις 9:25 μέχρι και τις 10:05. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές δε θα μπουν στις τάξεις τους αλλά θα βρίσκονται στην αυλή του σχολείου τους –με συνοδεία μελών των Συνδέσμων Γονέων- για να διαμαρτυρηθούν για την παράτυπη και αυθαίρετη απόφαση να τοποθετηθεί το εν λόγω εργοστάσιο σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από τα σχολεία τους, θέτοντας με απερισκεψία σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια τους.

Επιστημονικές πηγές αναφέρουν πως σε περίπτωση διαρροής αέριου χλωρίου αυτό εξαπλώνεται σε μεγάλη ακτίνα μέσα σε λίγα λεπτά και προκαλεί από αναπνευστικά προβλήματα μέχρι θάνατο.

Πρόκειται για τα σχολεία: Δημοτικό Ζήνωνα (Λάρνακα), 5ο Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου (Βεργίνας) Α’ και Β’ Δημοτικά Σχολεία Δρομολαξιάς, Δημοτικό Σχολείο Μενεού, Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού και Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δρομολαξιάς.

H διαμαρτυρία πραγματοποιείται τη δεδομένη χρονική στιγμή, λίγες μόνο μέρες πριν τη 2συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, το οποίο την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ θα αποφασίσει για την έκδοση ή όχι της οικοδομικής άδειας για το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων υψώνουν κραυγή αγωνίας προς το Δήμαρχο και τους 12 Δημοτικούς Συμβούλους Αραδίππου. Τους ζητούν όπως βάλουν την υγεία και ασφάλεια των παιδιών πάνω από τις όποιες πολιτικές και κομματικές πιέσεις και τα όποια συμφέροντα.

Η διαμαρτυρία στηρίζεται από τις ανεξάρτητες Ομάδες: Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας Αραδίππου Κρασά, Λάρνακα εν Δράσει και Πρωτοβουλία Κατοίκων Δρομολαξιάς – Μενεού.

Καλούμε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως δημοσιεύσουν το παρόν Δελτίο Τύπου και όπως καλύψουν δημοσιογραφικά τη διαμαρτυρία των μαθητών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή και οι ανησυχίες των παιδιών για το μέλλον τους, το οποίο τίθεται σε άμεσο κίνδυνο από το εν λόγω εργοστάσιο.

Τα παιδιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας έχουν δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από επικίνδυνα χημικά και απόβλητα. Τα παιδιά της Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιάς και Μενεο έχουν ίσο δικαίωμα στην ασφάλεια και την υγεία με τα υπόλοιπα παιδιά της Κύπρου.

Λάρνακα, 9 Νοεμβρίου 2015

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!