“Skin or Gold” του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου

ptocho


Μέσω της νέας εικαστικής του πρότασης ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος ιστορεί βίους ανθρώπων. Τα πρόσωπα, οικεία και μακρινά, απεικονίζονται σε ιδιωτικούς χώρους, δωμάτια της μνήμης και της λήθης. Παρότι είναι καλυμμένα με χρυσό, γίνονται απρόσμενα ανθρώπινα. Ο χρυσός όχι μόνο καλύπτει, αλλά αντιθέτως φωτίζει το ψυχικό βάθος ενός ποικιλόμορφου εσωτερικού τόπου. Στο κάθε έργο, ο θεατής έχει ενώπιόν του ένα συνάνθρωπο που χαίρεται, που πάσχει, που ελπίζει σε κάτι το απροσδιόριστο. Ο Πτωχόπουλος, με το άγγιγμα του Μίδα, θέτει ευθέως το ερώτημα: τι είναι το μείζον σ΄αυτή τη ζωή, ο χρυσός και ό,τι αυτός πρεσβέβει ή ο άνθρωπος; Με τη δεινότητα της τέχνης του μας προσφέρει με σαφήνεια την απάντηση. Ο χρυσός είναι το αμελητέο περίβλημα, είναι μια ανούσια προσκόλληση στην ύλη, μια απροκάλυπτη ματαιοδοξία, ο πραγματικός πλούτος, ωστόσο, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, η ψυχή του που πάλλεται, το δέρμα του που συστπάται στη χαρά και τη λύπη.

Εγκαίνια:Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, 19:30
Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά
Διάρκεια: 6/11/15-20/11/15
Επισκέψεις: Δευτέρα-Σάββατο 10:00-13:00/ 16:00-19:30

 Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος, είναι απόφοιτος της Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο κλάδο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
ptoxo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!