Το Λονδίνο διαδηλώνει ΥΠΕΡ των προσφύγων και συγκρούεται με την αστυνομία

26 Οκτωβρίου 2015

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ακτιβιστών και Αστυνομίας (βίντεο).

Διαδήλωση υπέρ των προσφύγων έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο, Δυνάμεις καταστολής είχαν αποκλείσει το St Pancras,  τερματικό σταθμό του Eurostar. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις πλατφόρμες του St Pancras γεγονός που προκάλεσε ένταση αλλά και έντονη χρήση βίας από την αστυνομία.

asdasdasdasddasdasdΚατά τη διάρκεια της σύγκρουσης οι ακτιβιστές πέταξαν βόμβες καπνού ενώ 100 περίπου διαδηλωτές έσπασαν εντέλει τον αστυνομικό κλοιό, στην προσπάθεια να φτάσουν στις πλατφόρμες.Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κλόμπς κατά των διαδηλωτών του No Borders, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Βίντεος που δημοσιεύτηκαν στο Twitter δείχνουν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που προσπαθούν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές μέχρι που πάνω από μια ντουζίνα κατάφερε να μπει στην κεντρική αίθουσα. Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού, οι διαδηλωτές ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε «Να κλείσουν το Yarl Wood & όλα τα κέντρα κράτησης».

Η Scotland Yard σε ανανκοίνωσή της είπε ότι προσπάθησαν να εισέλθουν στις πλατφόρμες του Eurostar στο σταθμό, αλλά εμποδίστηκαν από αξιωματικούς. Εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε: «Κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα στους αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένων βομβών καπνού.»

Οι διαδηλωτές εκδιώχθηκαν από το σταθμό και αργότερα διαλύθηκαν από την περιοχή.

Από την πλευρά των διαδηλωτών αναφέρθηκε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν και ότι ένα άτομο τραυματίστηκε από τους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ: http://kollectnews.org/

img

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!