Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2010 με την έγκριση και τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στόχος του Ιδρύματος, «η συνύπαρξη Τεχνών» σε ένα χώρο στη Λάρνακα για παιδιά και εφήβους, και γενικά νέους όλων των ηλικιών παρέχοντας συνάμα στήριξη σε άτομα και ομάδες με όραμα συνυφασμένο με το δικό μας.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος απαρτίζεται από: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας (κ Πέτρο Δυμιώτη), Δήμο Λάρνακας (κ. Πέτρο Χριστοδούλου), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (κ Κώστα Κατσώνη), Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας ( κ Γιώργο Μαυρομμάτη), Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας (κ Νίκο Νικολάου) και Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας ( κ Μιχάλη Ζάνο).

Διεύθυνση: Πανδώρας 37, 6042 Λάρνακα (πίσω από το Νέο Νοσοκομείο Λάρνακας)

Τηλ.Επικοινωνίας: 24664622

Email: infoyouthfoundationlarnaca@gmail.com

Γραφει η Φωτεινή Καλογήρου
(Λειτουργός Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας)

11998227_1485615105097031_1904867487_nΘα θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό το «ταξίδι» μαζί σας ευχαριστώντας την Γιώτα Δημητρίου και το
Skala Times, για την ιδέα να αποκτήσει το Ίδρυμα μια εβδομαδιαία «φωνή» μέσω της οποίας θα μοιραζόμαστε τα νέα μας, τις δημιουργίες των ατόμων που συμμετέχουν στα προγράμματά μας, τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας, τις καινούριες συνεργασίες μας και άλλα πολλά. Στόχος μας είναι να μας γνωρίσετε καλύτερα, να μας αναγνωρίζετε, και σκοπός μας είναι να σας κάνουμε fans αυτού του Ιδρύματος, με την παρουσία σας στο χώρο μας ή στις εκδηλώσεις μας είτε με ένα απλό “like” και προώθηση των αναρτήσεών μας. Να μας αναζητείτε από μόνοι σας…αυτό θα ήταν απλά υπέροχο!

Με μια τεράστια διάθεση για δημιουργία και με ένα μεγάλο απόθεμα ιδεών που ανυπομονούμε να κάνουμε πράξη, είμαστε πανευτυχείς που ανοίγουμε και φέτος τις πόρτες μας για το κοινό της Λάρνακας! Το Ίδρυμα φέτος θα προσφέρει τα επιτυχημένα του θεατρικά εργαστήρια για παιδιά από 5 χρονών και άνω (με ένα τμήμα στην Αγγλική γλώσσα για παιδιά από 9-12 χρονών) με τον Αυγερινό Σανταμά αλλά και το Μουσικό του Πρόγραμμα για Παιδιά & Νέους που παρέχει δωρεάν μαθήματα (βάσει κριτηρίων ανάλογα με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση) με τους Νικολέττα Πολυδώρου, Κωνσταντίνο Λεμέσιο και Βασίλη Βασιλείου.

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε και δύο νέους συνεργάτες στην παρέα μας! Την Έλενα Χατζηγεωργίου με τα εργαστήρια Ταχύτατης Εξέλιξης με Χρώματα και NLP (από 6 μέχρι 17 χρονών) και τη Μαρία Κυριάκου με τα εργαστήρια Playback Theatre και τα εργαστήρια Παιδικής & Εφηβικής Δημιουργικότητας (από 5-18 χρονών). Η Μαρία και η Έλενα έδεσαν από την πρώτη στιγμή με την ομάδα μας φέρνοντας μαζί τους ένα καταιγισμό δημιουργικών ιδεών και ένα καινούριο δυναμισμό μέσα στο χώρο. Ανυπομονούμε να σας δούμε να συμμετέχετε στις ομάδες τους για να δείτε και εσείς τι εννοούμε!

Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε και τη δημιουργία μιας «καλλιτεχνικής» ή «δημιουργικής» ή «συμβουλευτικής» ομάδας (δεν υπάρχει όνομα γιατί αυτοσκοπός της δεν είναι η ονομασία) που αποτελείται από άτομα με όραμα για τη δημιουργική εξέλιξη των νέων. Αυτή η ομάδα θα είναι και ο «εγκέφαλος» πίσω από πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Ιδρύματος και είναι μεγάλη μας χαρά που τους έχουμε όλους μαζί μας.

Μέσα από αυτή την στήλη θα έχετε την ευκαιρία, κατά διαστήματα, να γνωρίσετε καλύτερα όλα τα μέλη της ομάδας του Ιδρύματος.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και να τους ευχαριστήσουμε για την βοήθεια τους να γίνει εφικτό το ξεκίνημα και αυτής της χρονιάς, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Λάρνακας για τη συνεχή στήριξή τους.

Κλείνοντας, σας προτρέπουμε να διαβάσετε το ενημερωτικό μας βιβλιαράκι στο https://www.facebook.com/youthlarnaca?ref=hl με τις φετινές δραστηριότητες (που ο αγαπημένος συνεργάτης Αυγερινός Σανταμάς έφτιαξε μεταξύ χιλίων και κάτι άλλων υποχρεώσεων και τον ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό). Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το χαρείτε!

Μέχρι την άλλη εβδομάδα… stay creative!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!