Κινητοποίηση για το θέμα της περιοχής Βεργίνας

ver2

Μετά το δημοσίευμα του Skala Times, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, για τα βιομηχανικά απόβλητα στη περιοχή Βεργίνας, το ΑΚΕΛ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ενώ ο ΑΝΤ1 πρόβαλε ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων του, ψες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.
Χαιρόμαστε που το Skala Times, μετά την ενημέρωση που είχε από κάτοικους της περιοχής, ήταν η αιτία για να πάρει τις διαστάσεις που πρέπει το όλο ζήτημα. Η ερευνα για το θέμα συνεχίζεται….

Skala Times

Oι ανακοινώσεις των Δήμου Λάρνακας, ΑΚΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Ο Δήμος Λάρνακας πληροφορεί το κοινό ότι κατόπιν παραπόνων που έγιναν για δυσοσμία από οχετούς ομβρίων υδάτων, που προέρχεται από τη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας – Αραδίππου και διασχίζει τα όρια Αραδίππου και Λάρνακας, με κατάληξη στο κανάλι των Καμάρων, έγινε διερεύνηση του θέματος από Λειτουργούς των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Κράτους.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 διαπιστώθηκε παράνομη απόρριψη  υγρών αποβλήτων από δύο εργοστάσια σε δημόσιο οχετό ομβρίων υδάτων και  λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάλθηκαν σε διαπιστευμένο χημείο για ανάλυση.

Ο Δήμος Λάρνακας, από πλευράς του προωθεί τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον  των υπευθύνων των εν λόγω εργοστασίων. Επίσης η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία.

ΑΚΕΛ
Σε σημερινή δήλωση της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, μέσω του λογαριασμού της στο
Facebook, έγραψε: “Εδώ και καιρό η περιοχή Βεργίνας στη Λάρνακα ταλαιπωρείται από έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που πιθανόν να προέρχεται από βιομηχανικά απόβλητα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και ίσως επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον της περιοχής. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις προχωρεί άμεσα στην εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής”.

OIKΟΛΟΓΟΙ
Μετά από ρεπορτάζ της διαδικτυακού περιοδικού www.skalatimes.com, ως προς τις επικρατούσες συνθήκες σε κανάλι όμβριων υδάτων (βιομηχανική περιοχή Αραδίππου μέχρι και Αλυκή Λάρνακας), μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Οικολόγων Λάρνακας, επισκέφθηκαν την περιοχή Βεργίνας, για διερεύνηση της υπόθεσης. Ορισμένοι ασυνείδητοι βιομήχανοι της περιοχής μετέτρεψαν την περιοχή σε βόθρο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πολίτες κάθε ηλικίας είναι απαράδεκτες. Παντού κουνούπια, μύγες, έντονη βρωμιά και δυσοσμία. Έχουμε πληροφορίες ότι πολίτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας λόγω των αναθυμιάσεων από τα λύματα.

Ζητούμε από τους Δήμους Αραδίππου και Λάρνακας πλήρη, δημόσια ενημέρωση για το ζήτημα που έχει προκύψει. Καλούμε επίσης την Επαρχιακή Διοίκηση, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το υγειονομείο Επαρχίας Λάρνακας να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Ως Οικολόγοι ζητούμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των παρανομούντων και να τους επιβληθούν αυστηρές χρηματικές ποινές – πρόστιμα. Ζητούμε να γίνει εκτίμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει προκληθεί από το σημείο που εισήλθαν τα λύματα στο κανάλι όμβριων υδάτων, μέχρι και την αλυκή Λάρνακας όπου καταλήγει, καθώς και την άμεση αποκατάσταση της απαράδεκτης επικρατούσας κατάστασης στο κανάλι και τον καθαρισμό του, τα  έξοδα όλων αυτών των ενεργειών θα πρέπει να τα επωμιστεί ο παραβάτης. Η Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας θα είναι στο πλευρό των απλών πολιτών και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες για να διαφυλάσσει την ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!