Επίχωση Λεμεσού – Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο

Δελτίο Τυπου του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού:

picture18
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη λειτουργία του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στην Επίχωση Λεμεσού, του οποίου αναμφίβολα η κατασκευή είναι από τα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στη Λεμεσό με κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Το Παραθαλάσσιο Πάρκο αποτελεί συνέχεια της Ακτής Ολυμπίων και εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου μπροστά από το κέντρο της πόλης μέχρι το παλιό λιμάνι. Η διαμόρφωση και ολοκλήρωση του από το Δήμο Λεμεσού περιλαμβάνει νέους πεζόδρομους, διαδρόμους περιπάτου, τεχνητές λίμνες, σύγχρονο φωτισμό, ελικοειδή ποδηλατόδρομο, επιπρόσθετο χώρο πρασίνου, παιχνιδότοπο, ‘πίστα’ για skateboard και πλατώματα στη θάλασσα.

Το αμφιθέατρο που λειτουργεί στο χώρο αυτό και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Παραθαλάσσιου Πάρκου, φιλοξενεί τον τελευταίο καιρό πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις όπως χορούς, μουσική, διαλέξεις και εκθέσεις που δίνουν μια όμορφη και ξεχωριστή εικόνα στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Λεμεσού.

Το αμφιθέατρο δίνει τη δυνατότητα, σε επισκέπτες περαστικούς και μη, να απολαύσουν ωραίες στιγμές σε ένα όμορφο κλίμα μεταξύ ουρανού, γης και θάλασσας.

Οι ξύλινες κατασκευές, τα ξύλινα πλατώματα που έχουν δημιουργηθεί στο Παραθαλάσσιο Πάρκο, δένουν όμορφα με το περιβάλλον, αγκαλιάζουν την θάλασσα με την πόλη και σπάνε τη χρήση του μπετόν, του μετάλλου και άλλων σκληρών υλικών. Το ξύλο, τα δέντρα, το νερό και γενικά τα φυσικά υλικά και επιφάνειες, δίνουν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, αφού μέσα από τις χρωματικές εναλλαγές που δημιουργούνται, κάνουν πιο ευχάριστη τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο του Δήμου Λεμεσού. Το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού θα στηρίξει και θα βοηθήσει στη μαζική και επιτυχή πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο αυτό. Στόχος του να συμβάλει στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για τη συνέχιση και ανάπτυξη της πολιτιστικής διάστασης της πόλης μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!