Μy View “ΤΤΙΠ (ή TPP) ψάξτε το!”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

tip2

Έχει αρκετό καιρό να γράψω στη στήλη μου και ο λόγος είναι ακριβώς αυτό που γράφω σήμερα. Λέγετε TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) και είναι μια πολύ δυνατή διηπειρωτική συμφωνία μεταξύ της Αμερικής και της Ευρώπης, βασισμένη σε οικονομικά συμφέροντα.

Με απλά λόγια το TTIP θα δίνει δικαιώματα σε εταιρίες από την Αμερική να «εισβάλουν» στην Ευρώπη και να διακινούνται ελεύθερα σαν να ήταν σπίτι τους. Ένα από τα στοιχεία που περιέχει αυτή η συμφωνία είναι ότι οι εταιρίες θα έχουν «δικαιώματα». Δηλαδή αν η εταιρία Monsanto θέλει να έρθει στην Ευρώπη και να πλασάρει τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα της, και κάποιοι δεν την θέλουν και προσπαθήσουν να την κακοφημίσουν, θα έχει το δικαίωμα να κινήσει αγωγές σε όποιους την έχουν ενοχλήσει να κάνει την δουλειά της.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι εταιρίες θα έχουν δικαιώματα, και τα δικαιώματα τους θα είναι πολύ πιο δυνατά από αυτά του πολίτη, ακόμα και ορισμένων χωρών, όπως η Κύπρος.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην παγκοσμιοποίηση (ή New World Order) μας φέρνει αυτή η συμφωνία σε συγχρονισμό με το TPP το οποίο είναι το ίδιο πράμα αλλά από την άλλη μεριά της Αμερικής, προς την Ασία.

Παιδιά ψάξτε για αυτό το TTIP (και TPP).

Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο για διάφορους λόγους, αλλά κοιτάζοντας στην τηλεόραση στο κανάλι euronews, και βλέποντας όλους αυτούς στο κοινοβούλιο της Ευρώπης να έχουν τυπώσει και να φορούν φανέλες ενάντια σε αυτήν την συμφωνία είπα ότι πρέπει να γράψω κι εγώ κάτι για αυτό, πρέπει να ρίξω το λιθαράκι μου.

Τα πράγματα που ακούγονται είναι απίστευτα και εξωπραγματικά.

Ο κόσμος τελικά τρελάθηκε και κυβερνείται από δυνάμεις που σίγουρα δεν θέλουν το καλό μας.
Το ξύπνημα μας τελικά θα είναι από καμιά βόμβα, αλλά τότε θα είναι αργά. Ώσπου ο κόσμος γεμίζει το μυαλό του και το σώμα του με άχρηστα πράγματα δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι.

tip1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!