Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Πόλεμος Φίλε”

Της Γιώτας Δημητρίου

*Το Skala Times δεν ασχολείται με πολιτικά θέματα, αλλά η στήλη “Ξεφλουδισμένες Λέξεις”, ως Editorial,  δε θα μπορούσε να μη γράψει κάτι για το αυριανό δημοψήφισμα στην Ελλάδα.   

———————————————————————————————————————

f43c71b1f05c17cf3bbc718463442d89
Πόλεμος φίλε. Όλοι έχουν άποψη για την Ελλάδα,
όλοι ξέρουν καλύτερα και οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι, στην πραγματικότητα, σημαίνει Grexit, χρεωκοπία, αποδέσμευση από την ΕΕ. Το χειρότερο, κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, μέτρα λιτότητας.

Κάποιοι άλλοι, με καθοδηγητή τον Μακιαβέλι και τις μεθόδους του (“ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”) βγήκαν με συναισθηματικές ατάκες και δραματικό ύφος, σε διάφορα βιντεάκια, να πείσουν τον κόσμο πως “δεν μπορούμε να υποφέρουμε άλλο, γι αυτό λέμε ναι στο δημοψήφισμα”!
“Να υποφέρουμε”; Α πληθυντικός! Λες και ο κουμπάρος της Βαρδινογιάννη με την θαλαμηγό του στην Μύκονο μπορεί να ταυτιστεί με τον άνεργο πατέρα που δεν μπορεί να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά του, λες και ο ηλιοκαμένος celebrity που πάει για τριήμερο στην Νίκαια και στις Κάννες είναι το ίδιο με τον Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει μια οικονομική εξαθλίωση που του κατακρεουργεί τα όνειρα και την γαμημένη την αξιοπρέπεια!

Πόλεμος φίλε. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι “ο τρίτος παγκόσμιος”, αλλά είναι πόλεμος. Και τις τελευταίες μέρες μας έχει καεί ο εγκέφαλος με την “κοινή λογική” που πήγε περίπατο. Μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι που βλέπουμε να μιλούν οι ψεύτες, οι υποκριτές, οι αγράμματοι που δεν ξέρουν την αλφαβήτα της ιστορίας και θέλουν να μας πείσουν για τις “αλήθειες” τους.

Πόλεμος φίλε. Δεν είναι εμφύλιος, είναι ταξικός. Είναι αυτοί κι εμείς.
Εμείς που δεν είμαστε η γκλαμουράτη ελίτ. Εμείς που μας ενδιαφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη, εμείς που ζητάμε τα αυτονόητα για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια, εμείς που δεν μας έμεινε τίποτα άλλο να χάσουμε πια, “παρά μόνο τις αλυσίδες μας”. Αυτοί κι εμείς.
Υπάρχει σύγχυση, βεβαίως. Βλέπεις, τα τρισάθλια ΜΜΕ έχουν κάνει αρκετή ζημιά. Έχουν αποπροσανατολίσει, εκφοβίσει, τρομοκρατήσει αρκετά. Είναι και κάποιοι που έχουν χάσει την ταυτότητα τους. Δεν έχουν αντίληψη που ανήκουν.

Πόλεμος φίλε. Τις τελευταίες μέρες η άγνοια, η απαράδεκτη αδαημοσύνη και ο φανατισμός, όλα μαζί σε ένα κοκτέιλ βλακείας βγάζουν “τα πιο σίγουρα” στάτους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Πόλεμος φίλε. Μας λένε για την “οικογένεια της ΕΕ”. Δεν είναι έτσι οι οικογένειες μάτια μου! Δεν αφήνεις τα παιδιά σου να υποφέρουν!
Οι στατιστικές στην Ελλάδα το ξεκαθαρίζουν :
περισσότερα από ένα στα δέκα παιδιά (ηλικίας μέχρι 17 ετών) διαμένουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο!
Το 13,9% των οικογενειών ζουν σε ακατάλληλα σπίτια.
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες στερούνται τουλάχιστον δύο βασικά αγαθά, όπως σωστή διατροφή ή θέρμανση.
Περίπου 4 εκατ. άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας.
Το ποσοστό ανεργίας (για 30-44 ετών )έφτασε το 43,2%.
Οι αριθμοί συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και στις αυτοκτονίες και στην μετανάστευση.
Οι μισθοί των
€400 σκοτώνουν όση αξιοπρέπεια έχει απομείνει!
Οι
συντάξεις πείνας για την τρίτη ηλικία και πολλά άλλα δεινά που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα (μέτρα λιτότητας, φορολογίες, κ.α) μας επιβαιώνουν πως κάθε άλλο παρά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είμαστε μέσα στην ΕΕ.
Ποια οικογένεια ρίχνει τα παιδιά της σε μια ατέλειωτη κόλαση;

Πόλεμος φίλε κι όλα αυτά τριγύρω είναι εγκλήματα πολέμου.

ano

Έχω κι εγώ άποψη (όπως όλοι) για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως κι εσύ.
Η άποψη μου είναι ακριβή, γιατί είναι ζυμωμένη μέσα από τα μαθήματα ιστορίας και πολιτικής επιστήμης, τότε που σπούδαζα δημοσιογραφία και νόμιζα πως θα αλλάξω τον κόσμο. Η δική μου η άποψη είναι βγαλμένη μέσα από μελέτες, εσωτερικές συγκρούσεις (πολλές), ατέλειωτες συζητήσεις, και μπόλικο διάβασμα. Είναι μια άποψη που συνδέεται με την κοσμοθεωρία μου, εν μέρη.

Η δικιά μου λοιπόν άποψη είναι «ΟΧΙ» στην ΕΕ! Αποδέσμευση από την αρένα των λύκων που κατακρεουργούν τους λαούς.
Έχω όμως την υποψία πως αυτό το
«ΟΧΙ», που ήδη πλανιέται στην Ευρώπη, 
δεν θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!