3ο CYPRUS INTERNATIONAL PERFORMANCE ART FESTIVAL (CIPAF) “intending humorously”

 

artosΤο 3ο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) θα πραγµατοποιηθεί στο Ίδρυµα ARTos, στη Λευκωσία, στις 20 και 21 Ιουνίου 2015.

 

Το πρόγραµµα του φεστιβάλ περιλαµβάνει Live Performances, Έκθεση και Προβολές τα οποία θα λάβουν χώρα στους χώρους του Ιδρύµατος ARTos.

Μια εκδήλωση η οποία περιλαµβάνει : Προβολές Performance και Ανοικτή Συζήτηση (Performance Art Jukebox), θα προηγηθεί του φεστιβάλ και θα φιλοξενηθεί από το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 19 Ιουνίου, ενώ ένα Εργαστήρι Performance Art θα ακολουθήσει στις 23, 24 και 25 Ιουνίου 2015.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι ένα θεµατικό φεστιβάλ, µε την 3η του διοργάνωση να επικεντρώνεται στο χιούµορ.

Φέτος το φεστιβάλ έχει τίτλο “intending humorously”, και εξετάζει το πώς οι καλλιτέχνες του performance art χρησιµοποιούν το χιούµορ και τις πολλαπλότητές του µέσα στη δουλειά τους.

Επίσης, φέτος το φεστιβάλ παρουσιάζει τα προγράµµατα “Space for New”, ένα πρόγραµµα για την υποστήριξη νεοφερµένων καλλιτεχνών του performance art, και ”Performance Art Occasion”, όπου ένας ειδικός προσκεκληµένος από τον χώρο του Performance Art δηµιουργεί µια ειδική περίσταση για το κοινό .

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι το πρώτο και µοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που έχει δηµιουργηθεί και είναι αφιερωµένο αποκλειστικά στο εικαστικό περφόρµανς – performance art.

Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει µαζί, στηρίζει και προβάλλει το έργο διεθνώς καταξιωµένων καλλιτεχνών και αναδυόµενων νέων καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσµο, για τους οποίους το Performance Art είναι το κύριο µέσο της καλλιτεχνικής τους δηµιουργίας.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να εισάγει την πολυδιάστατη φύση του performance art στην τοπική κοινότητα και να ενισχύσει την καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου, ενθαρρύνοντας σχέσεις µε τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ απευθύνονται και σε καλλιτέχνες αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Το φεστιβάλ δηµιουργεί ένα κοινό έδαφος για καλλιτέχνες, επιµελητές, κριτικούς τέχνης, πολιτιστικούς παραγωγούς, φοιτητές των τεχνών και του κοινού, ως µια ευκαιρία για συνάντηση, ανταλλαγή και συνεργασία.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι µία µη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία που πραγµατοποιείται λόγω της έντονης επιθυµίας και ανάγκης για τη δηµιουργία ενός καινοτόµου ετήσιου δρώµενου. Το φεστιβάλ γίνεται πραγµατικότητα εξαιτίας της συνεχούς προσπάθειας της οργανωτικής του οµάδας, της υποστήριξης των συµµετεχόντων καλλιτεχνών του και της γενναιοδωρίας των συνεργατών, υποστηρικτών και χορηγών του.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) διοργανώνεται υπό την οµπρέλα του Cyprus International Performance Art Society (CIPAS), ενός µη κερδοσκοπικού οργανισµού που έχει δηµιουργηθεί και είναι αφιερωµένος στο Performance Art, και έχει ως έδρα και βάση του τη Λευκωσία.

Καλλιτέχνες και Ειδικοί Προσκεκληµένοι: Roi Vaara (Φινλανδία), Lynn Lu (Σιγκαπούρη / Ηνωµένο Βασίλειο), Tomasz Szrama (Πολωνία / Φινλανδία), Φαίδωνας Οδυσσέως (Κύπρος), Θάλεια Ζαχαριάδου (Ελλάδα), Christopher Hewitt (Ηνωµένο Βασίλειο / Γερµανία) Πολιτιστικοί συνεργάτες: liveartworkDVD (Γερµανία), 4ο Φεστιβάλ Περφόρµανς Θεσσαλονίκης, ως µέρος του κύριου προγράµµατος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Ίδρυµα ARTos (Κύπρος)

Επιµέλεια: Χριστίνα Γεωργίου
Επιµέλεια Προγράµµατος Προβολών: Christopher Hewitt
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Live Performances: 20 & 21 Ιουνίου 2015, 20:30 – 23:00 (προσέλευση κοινού 20:00)
Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυµα ARTos / Αγίων Οµολογητών 64, 1080 Λευκωσία (Κύπρος)
Έκθεση & Προβολές: 20 & 21 Ιουνίου 2015, 18:00 – 24:00 Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυµα ARTos / Αγίων Οµολογητών 64, 1080 Λευκωσία (Κύπρος)
Performance Art Jukebox: 19 Ιουνίου 2015, 20:30 – 23:00 (προσέλευση κοινού 20:00) Χώρος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Γκαίτε / Μάρκου Δράκου 21, 1513 Λευκωσία
Εργαστήρι Performance Art: 23, 24, 25 Ιουνίου 2015 Χώρος διεξαγωγής: Ξενώνας Νέων ΟΝΕΚ (Αρχοντικό Ζεµενίδη) / Χρυσαλινιωτίσσης 30-32, Λευκωσία

Εισιτήρια: €10 για µία µέρα, €15 για τις 2 µέρες / για φοιτητές & άνεργους: €7 για µία µέρα, €10 για τις 2 µέρες* Δωρεάν είσοδος για: Έκθεση και Προβολές (Ίδρυµα ARTos) & Performance Art JukeBox (Ινστιτούτο Γκαίτε)

*Μέρος των εσόδων από την πώληση εισιτηρίων θα διατεθεί σε οικογένειες στο Νεπάλ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 18 & 19 Ιουνίου, 10:00 – 13:00 &14:00 – 17:00 στο Ίδρυµα ARTOS

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!