Λάρνακα: Εκτός διεκδίκησης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Μπορεί η Λάρνακα να πανηγύρισε έντονα την υποψηφιότητα της ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2018, αλλά φαίνεται πως τα πανηγύρια, δυστυχώς,  ήταν πρόσκαιρα.
Η Λάρνακα δεν είναι μέσα στις υποψήφιες πόλεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο
της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νεολαίας 2018. 

neolea1Οι πόλεις Cascais, της Πορτογαλίας, Kecskemét της Ουγγαρίας, Manchester της Βρετανίας, Novi Sad της Σερβίας και Perugia της Ιταλίας, είναι οι πέντε επικρατέστερες πόλεις για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας (ΕΠΝ) 2018 από το European Youth Forum. 

Αυτό ανακοινώθηκε από «την επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείτο από 11 ανεξάρτητα μέλη, τα οποία επέλεξαν τις επικρατέστερες πόλεις, στη βάση των προτάσεων που είχαν υποβάλει. Οι πέντε επικρατέστερες πόλεις δηλαδή οι Cascais (Portugal), Kecskemét (Hungary), Manchester (United Kingdom), Novi Sad (Serbia) και Perugia (Italy) προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της διεκδίκησης μέχρι και Νοέμβριο 2015, που θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «φέτος για πρώτη φόρα διεκδίκησαν το χρίσμα 20 πόλεις, ανάμεσα σε αυτές και η Λάρνακα, το οποίο θεωρείται αριθμός ρεκόρ, αφού είναι το διπλάσιο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Αυτό καταδεικνύει τη σημαντικότητα του θεσμού στην Ευρώπη».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από το Μάρτιο του 2014, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διεκδικήσει το χρίσμα, ο Δήμος Λάρνακας ανάπτυξε συνεργασία με διάφορους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς, σύνολα και οργανισμούς και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Κορωνίδα της όλης προσπάθειας ήταν η νεολαία, η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΠΝ 2018 πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης της Λάρνακας και στη συνέχεια κάλεσε τους μαθητές σε ανοικτή διαβούλευση για την επιλογή θεματικών προτεραιοτήτων στις οποίες θα κινείτο το πρόγραμμα της υποψηφιότητας και ταυτόχρονα  άκουσε τους προβληματισμούς, τις έγνοιες και τις εισηγήσεις τους, για την ανάπτυξη της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η πρόταση διεκδίκησης από τη Λάρνακα του τίτλου της ΕΠΝ 2018 υποστηρίχθηκε από 80 και πλέον επιστολές από Αρχές και σύνολα, ευρωβουλευτές, φορείς νεολαίας, τους περισσότερους Δήμους της Κύπρου και Δήμους του εξωτερικού, αλλά και πρέσβεις και εκπροσώπους ξένων χώρων στην Κύπρο».

Ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για τη συμβολή των νέων και τη βοήθεια των οργανωμένων συνόλων και όσων βοήθησαν και στήριξαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Λάρνακας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!