Ξεφλουδισμένες Λέξεις «Τρία χρόνια»

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

1Όταν δημιουργούσαμε το SkalaTimes, τον Φεβρουάριο του 2012, θέλαμε, (δηλαδή η υπογραφόμενη που το «γέννησε» και το έχει σαν παιδί της), να φτιάχναμε ένα περιοδικό που θα πρόβαλλε όσα έχουν ενδιαφέρον στην πόλη (Λάρνακα / Σκάλα), στο νησί, στον κόσμο .
Να ήταν ένα εναλλακτικό διαδικτυακό περιοδικό που θα έπαιζε μπάλα σ’ ένα παγκόσμιο γήπεδο και θα ασχολείτο μόνο με όσα έχουν… ψυχή.
Με αληθινά.

Ως εκ τούτου, καταφέραμε να φιλοξενήσουμε αποκλειστικές συνεντεύξεις από Κύπρο και Ελλάδα, αλλά είχαμε την χαρά, εδώ στο Skala Times, να μιλήσουν αποκλειστικά και γνωστές προσωπικότητες  από άλλες χώρες. Προσωπικότητες που έβαλαν λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο όπως ο Peter Joseph (ντοκιμαντέρ Zeitgeist) Neale Donald Walsh (βιβλία Conversationς with God) η ομάδα “True Activists”, η ομάδα “Anonymous Art Revolution” και άλλοι.

Εδώ στο Skala Times φιλοξενήσαμε Ακτιβιστές (αγαπημένος Κλείτος Παπαστυλιανού), περιβαλλοντολόγους (Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Χριστίνα Νικολάου), συγγραφείς (Αλκυόνη Παπαδάκη, Όμηρος Αβρααμίδης, Cecelia Ahern και πολλοί άλλοι), πληθώρα καλλιτεχνών και φυσικά ανθρώπους της Λάρνακας (Σκάλας).
Όχι γιατί «ήταν ονόματα»,  αλλά επειδή είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν, γιατί είχαν μια αλήθεια, μια πληροφορία και μια γνώση να μοιραστούν με το αναγνωστικό μας κοινό.

Δεν διεκδικούμε κανένα Πούλιτζερ, ούτε ρεκόρ αναγνωσιμότητας (σύμφωνα με τo Google Analytics οι αναγνώστες μας Aκυμαίνονται στους 10-15 χιλιάδες τον μήνα), αλλά διεκδικούμε περήφανα τον τίτλο του «αληθινού».
Το Skala Times ξεκαθάρισε απ’ την αρχή την ταυτότητα του.
Και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.
Αν σε κάποιους δεν αρέσει, συγνώμη, αλλά όπως το ‘χει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου, (η αγαπημένη μας στιχουργός) και όπως το τραγούδησε η Δήμητρα Γαλάνη:
«Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Το Skala Times πέρσι, ανήμερα του Αγίου Λαζάρου, Πολιούχου Αγιου της Λάρνακας,  διοργάνωσε την ειρηνική πορεία από το κάστρο της πόλης προς το λιμάνι φωνάζοντας ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της Λάρνακας. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Το Skala Times θα συνεχίσει να ασχολείται με τις τέχνες (που υπεραγαπάμε), το περιβάλλον, τον ακτιβισμό και όλα όσα μπορούν να κάνουν αυτό τον πλανήτη καλύτερο. Και φυσικά με τη Σκάλα (Λάρνακα).

Θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε άρθρα και χρονογραφήματα για τον έρωτα, την αγάπη, τις ανθρώπινες σχέσεις.
Στο τσακίρ κέφι θα διοργανώνουμε ποιητικές βραδιές και ό,τι άλλο αφορά τις τέχνες.

BΚριτές θα υπάρχουν πάντα, δίκαιοι, αλλά και άδικοι.
Δε μας αφορούν.
Μας αφορούν μόνο αυτοί που μας διαβάζουν επειδή ξέρουν ποιοι είμαστε.

Σε συνέντευξη που μας είχε δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος, σε επίσκεψη του στη Λάρνακα το Δεκέμβριο του 2013, μας είχε πει: «Είμαστε ισορροπιστές σε ένα σχοινί. Από την ώρα που συνειδητοποιείς τον κόσμο μέχρι την ώρα που πεθαίνεις είσαι σε ένα τεντωμένο σχοινί  και προσπαθείς να ισορροπήσεις. Μπορεί να πέσεις κάτω κι αυτό είναι η περιπέτεια του ανθρώπου, αλλά σημασία έχει αν θα σηκωθείς και αν θα συνεχίσεις και πώς θα συνεχίσεις να σχοινοβατείς…»
Κι εμείς, εδώ στο Skala Times, είμαστε ισορροπιστές σ’ ένα σχοινί.

Και είμαστε «στην σκηνη σαν ροκ συγκροτημα κι αν μας αντεξει το σχοινι θα φανει στο χειροκροτημα» (όπως τραγούδησε και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που κι αυτή η σπουδαία έχει φιλοξενηθεί στο Skala Times).

Εν κατακλείδι, επειδή τον Φεβρουάριο κλείνουμε 3 χρόνια ύπαρξης να πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
(τους υφιστάμενους αλλά κι αυτούς που με τόση αγάπη συμπορευτήκαμε και κάποια στιγμή χωριστήκαμε)
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞEI OIKONOMIKA ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (αυτοί είναι οι τονωτικές ενέσεις ύπαρξης του Skala Times)
ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ (όχι ως κομπλιμέντο, αλλά ως αλήθεια) γι αυτό που επιτελούμε εδώ στο Skala Times.

Συνεχίζουμε.
Είσαστε έτοιμοι;
(Έχουμε και ένα Φεστιβάλ των Χίππις να διοργανώσουμε…”Summer of Love. Hippies Festival”).

 

Υ.Γ 1 «Η μεθολογία της Κόνσταντς σου ζητούσε να ψάξεις τις απαντήσεις μέσα σου. Ζητούσε από τους συντάκτες της να13s αντλούν τα θέματα από μέσα τους: Τι τους συγκινούσε τη συγκεκριμένη στιγμή, τι τους κέντριζε το ενδιαφέρον, ποια ήταν τα θέματα της ημέρας όχι στον κόσμο, αλλά μέσα στην καρδιά και στο μυαλό τους. Όλα αυτά ήταν αλαμπουρνέζικα για ανθρώπους σαν τον Πιτ και τη Σέριλ. Η Κόνσταντς πίστευε ανέκαθεν πως αυτά τα θέματα γίνονται οι πιο δυνατές ιστορίες».
-Από το βιβλίο «Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις», της διάσημης συγγραφέως Cecelia Ahern, της οποία φιλοξενήσαμε πρόσφατα συνέντευξη στο Skala Times.

Y.Γ2 David F,
Mυράντα O,
Mάρκο Κ,
Ρια Λ,
Ξένια Ν,
Άντρεα Χ,
Αντωνία Μ,
Mιχάλη Σ,
Ελίνα Λ,
Αντρέα Κ.
Κλαίρια Δ,
Χρήστο Τ,
Mαρία Θ,
Γεωργία Λ,
Μαρία Π,
Σωκράτη Π,
Γιώτα Δ,
Αλέξη Δ,
Σοφια Κ,
Αντρέα Θ,
Iωάννα Π,
Ελένη Μ,
Μάριε Belk,
είσαστε, (κάποιοι ήσασταν), τα συστατικά ύπαρξης του Skala Times,
E Y XA Ρ Ι Σ Τ Ω

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!