Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Και τι σως για τη σαλάτα;”

deipnoΘέλεις να γυρίσεις το βλέμμα μακριά απ’ όλη την επικαιρότητα.
– «Δέκα νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί αλλά και δεκάδες αγνοούμενοι, που ο αριθμός τους είναι άγνωστος, είναι μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο τραγικός απολογισμός της τραγωδίας με το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic».
– «Η Ελλάδα που καίγεται στη κόλαση των μνημονίων πάει σε πρόωρες εκλογές, στις 25 Ιανουαρίου 2015».
– «Η Κύπρος που πέρασε προσφυγοποίηση και ξεσπίτωμα του λαού της το 1974, σήμερα με νόμο της Κυβέρνησης θα οδηγηθεί σε εκποιήσεις πρώτης κατοικίας».
– «Βραδυφλεγής βόμβα στη γηρασμένη Ευρώπη η ανεργία των νέων».
– «Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων και των συντριμμιών του αεροσκάφους της Air Asia που κατέπεσε την Κυριακή, με 162 επιβαίνοντες, στη θάλασσα της Ιάβας».
Για να μην πούμε βέβαια για την επικαιρότητα, τα σκάνδαλα και την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, στο μικρό σου νησί! (“Good Night and Good Luck”).

Θέλεις να σε νοιάζει μόνο η καθημερινότητα σου. Που θα πας για καφέ, ποιους θα δεις, τι θα διαβάσεις, τι θα γράψεις, ποιες ταινίες θα δείτε με την παρέα σου.

Θέλεις να ερωτευτείς και να πηγαίνεις για δείπνα με το αγαπημένο σου πρόσωπο και η μόνη σου έγνοια να είναι τι σως θα επιλέξετε για τη σαλάτα και τι κρασί θα παραγγγείλετε. Ιταλικό ή Γαλλικό;
Βέβαια το καλύτερο κρασί για το 2014, σύμφωνα με το  έγκυρο αμερικανικό περιοδικό “Wine Spectator”,  ψηφίστηκε το «Dow’s 2011», ένα vintage porto από τους αμπελώνες του Pinhão στην κοιλάδα του ποταμού Douro της Πορτογαλίας.

Θέλεις να μπαίνεις στο Twitter και να γράφεις χαζομάρες και να ποστάρεις στο Facebook ποιήματα και φωτογραφίες από γλέντια.

Θέλεις να γίνει κι εσύ απολιτίκ (είναι και της…μόδας).

Θέλεις, ναι.

Αλλά,  ο άνθρωπος είναι απ’ την φύση του ζώο πολιτικό και δεν το λες εσύ, ούτε εγώ, το είπε πρώτος ο Αριστοτέλης. Η καθημερινότητα μας δεν είναι άσχετη με τα τεκταινόμενα στον κόσμο και την θλιβερή επικαιρότητα. Όλα γύρω μας είναι πολιτική κι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ζωες μας και τις ζωές όσων αγαπάμε.
Ο Wright Mills στην «Κοινωνιολογική Φαντασία» λέει ότι «οι άνθρωποι στις μέρες μας, περιορίζονται στην καθημερινότητα τους (δουλειά, οικογένεια, γειτονιά) και τον υπόλοιπο κόσμο τον ζουν σαν απλοί θεατές. Αυτό συμβαίνει γιατι οι ανθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν πως οι κοινωνικές – πολιτικές- οικονομικές αλλαγές επηρεάζουν και την ιδιωτική τους ζωή». 

Πώς να λέγεσαι άνθρωπος όταν δεν νοιάζεσαι για τα όσα γίνονται γύρω σου! Και πόσο γελοίο να νομίζεις πως αν κλειστείς στο προσωπικό σου καβούκι δεν θα σε αγγίξουν τα όσα γίνονται! Και πόσο άθλιο να περιμένεις τους άλλους να γυρίσουν τον τροχό ενώ εσύ αδιαφορείς!
Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος την παρακολουθείς την επικαιρότητα και αγωνίζεσαι όπως και όσο μπορείς για να γυρίσει ο τροχός κι ας «θέλει δουλειά πολλή, θέλει νεκροί χιλιάδες να ναι στους τροχούς θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…».

Παρόλα αυτά, θα ονειρευεσαι ότι κάποια στιγμή θα έρθει εκείνος ο έρωτας που όταν θα κάθεται απέναντι σου για δείπνο, η γη θα σταματά να γυρίζει και η μόνη σου έγνοια θα είναι ….Ιταλικό κρασί ή Γαλλικό; Και τι σως να επιλέξουμε για τη σαλάτα;

Καλή χρονιά!
Ευτυχισμένο το 2015, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, με αγώνες, με υγεία, με αγάπη, με έρωτα και με σωστά μυαλά!

Γιώτα Δημητρίου
Skala Times

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Για τη ποιότητα ζωής στη Λάρνακα

Γράφει ο Γιάννος Γρηγορίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Πριν από μερικές μέρες διάβασα ένα άρθρο «Για το ποια πόλη της Κύπρου προσφέρει την καλύτερη

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!