Βe My Guest “Από το μοιρολόι τη φώκιας στη μελωδία τη ευτυχίας! Καλή Χρονιά”

Της Φωτεινής Κωνσταντίνου Πέρεζ

2015Αναλογιστήκατε ποτέ πόση μαγεία και μυστήριο κρύβει η σημερινή μέρα;
Είναι η μέρα που θα σηματοδοτήσει το τέλος ενός βιβλίου 365 ολόκληρων ημερών.
Ενός βιβλίου που απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό με όλα τα γούστα και προτιμήσεις ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς του είδους!  Βιβλίο  που στις σελίδες του ενσαρκώνονται παίρνοντας μορφή και ήθος άψυχοι ήρωες με τους οποίους άθελα μας ταυτιζόμαστε. με τα όποια λάθη και πάθη τους.
Μορφές που ζουν στη μαγεία, το ψέμα, ενίοτε στην ίντριγκα και το μυστήριο.
Χαρακτήρες που ζούν παλεύοντας για μια αγάπη,  για ένα έρωτα μονόπλευρο (που μεταξύ μας τώρα είναι και ο πιο σκληρός) ακόμη και για μια θέση στον… ήλιο.
Και ποιός από εμάς άλλωστε δεν έζησε κάτι απο τα πιο πάνω;
Μερικοί σε μεγάλο βαθμό, άλλοι σε μικρότερο.

Εγώ αγαπητοί μου ευτυχώς ή δυστυχώς ανήκω στη πρώτη κατηγοριά ανθρώπων, αυτών δηλαδή που ζούν τα πάντα στη ζωή τους έντονα και σε μεγάλο βαθμό. Είτε αυτό αφορά ένα «μεγάλο έρωτα», είτε αυτό αφορά τις σχέσεις μου με το οικογενειακό και κοινωνικό μου περιβάλλον, είτε ακόμη και για το…. τι χρώμα μπλούζα θα αγοράσω!
Αγάπησα έντονα, πληγώθηκα και πλήγωσα, έδωσα και πήρα!

Και τι έγινε στη τελική;
Ποιό το νόημα να ζεις στο καβούκι σου απο φόβο για τις δικές σου ανασφάλειες;
Η ζωή πολλές φορές σου δίνει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες,  το θέμα έγκειται στο πώς θα τις αξιολογήσεις και πώς θα τις χρησιμοποιήσεις.
Η ζωή χαρίζεται στους πολύ τολμηρούς,  αλλά πολύ περισσότερο στους τρελούς.
Σε όλους αυτούς λοιπόν που δεν ζούν για το τι θα πεί ο κόσμος αλλά για το τι θα τους πει η συνείδηση και κυριώς η ψυχή τους.
Σε αυτούς τους Δον Κιχώτες της εποχής μας,  μοναχά σε αυτούς που δεν επαναπαύονται με τίποτα.
Σήμερα λίγο πριν το ρολοί δείξει δώδεκα έχουμε την ευκαιρία για ένα τεράστιο και ανεκτίμητο δώρο:  Ένα ολοκαίνουριο βιβλίο με φαντακτερό λουστρινάτο εξώφυλλο με κάτασπρες όμως σελίδες.
Χωρίς τίτλο και χωρίς κανένα συγγραφέα, γιατί αυτός θα είσαι εσύ και μοναχά εσύ.
Το τίτλο θα τον αποδώσεις τελευταίο, του χρόνου πάλι τέτοια μέρα.
Αλλά η ιστορία και η διαδρομή θα ξεκινήσουν απόψε!
Δώσε στον ήρωα του βιβλίου σου τη ζωή που θα ήθελες και αξίζει να ζήσεις!
Βάλε χρώμα γιατί ξέρεις, δεν υπάρχει μοναχά το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρίζο φίλε μου.
Κάνε όσα πιο πολλά λάθη μπορείς, ζήσε έντονα τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.
Αγαπήστε, βγείτε έξω και φλερτάρετε ερωτευτείτε.
Αυτό είναι το νόημα της ζωής.
Να κάνεις όλα αυτά που σε γεμίζουν και σε κάνουν ευτυχισμένο.
Διώξτε ανθρώπους και καταστάσεις που σας κάνουν κακό.
Κάψτε και απομακρύνετε ότι νιώθεται να σας βαραίνει.
Γεμίστε τα κρασοπότηρα σας και πιείτε σε όλα αυτά που ήδη έχετε.
Τα ωραιότερα πράγματα λένε, δεν είναι πράγματα και έχουν δίκαιο. Όσο μεγαλώνεις η λίστα των δώρων απο τον Άγιο Βασίλη ολοένα και μικραίνει γιατί καταλαμβαίνεις πως αυτά που πραγματικά ποθείς δεν μπορούν να αγοραστούν.
Πιείτε στην υγεία σας ότι πολυτιμότερο έχετε. Υπάρχουν ανθρώποι που πραγματικά παλέυουν για κάτι που θεωρούμε ασήμαντο και δεδομένο. Η ζωή δεν έρχεται με οδηγίες χρήσεις οπόταν μην σας φοβίζουν τα σφάλματα.
Ουδείς αλάνθαστος βρε αδερφέ.

Το 2015 ας είναι το έτος που θα γαληνέψει τις ψυχές μας!
Το έτος που θα κατασταλάξουμε στο τι είδος ανθρώπου θέλουμε να είμαστε.
Εγώ κάνοντας την αυτοκριτική μου, αποφάσισα ότι θέλω να είμαι ο άνθρωπος που θα είναι πλημμηρισμένος απο ανθρώπους που τον γεμίζουν και τον αγαπούν. Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που επιτέλους θα σεβαστεί τον ευατό του δίνοντας του μια νέα ευκαιρία να απομακρύνει καταστάσεις και ανθρώπους που στο παρελθόν ίσως και να του επηρέασαν την προσωπικότητα. Θα πάψω πλέον να ελπίζω σε πράγματα που δεν θα γίνουν ποτέ. Έπειτα απο κάποια προσωπικά βιώματα, κατάλαβα πως άνθρωποι και συμπεριφορές δηθεντικές και ψεύτικες δεν έχουν πλέον θέση στη ζωή μου. Θα πάψω να ελπίζω σε μεθυσμένα μηνύματα και συμπεριφορές και θα ελπίζω σε νηφάλιες συνειδητοποιημένες καλημέρες, επειδή το σκοτάδι είναι σκοτεινό, άγριο και παραπλανεί. Με το φώς της μέρας συνειδητοποιείς τελικά το ποιός είσαι και το τι είσαι για τον άλλο. Για μερικούς δεν υπήρξαμε ποτέ τίποτα και ας περάσαμε πολλά. Θα κόψω το τσιγάρο και θα κάνω όσο πιο πολλά ταξίδια μπορώ!

Αρχικά σκέφτηκα πως δεν έπρεπε να πώ κάτι , μήπως και παραξηγηθώ για τα όσα γράφω αφού ίσως θεωρηθούν…. «αράδες» ίσως και «μελό».
Αλλά,  επειδή στη τελική είμαι και εγώ άνθρωπος, δεν ανέχομαι πλέον με τίποτα και με κανένα να παίζει με τη νοημοσύνη και τη ψυχή μου και δεν με νοιάζει πως θα ακουστούν αυτά που λέω, επειδή είναι οι αλήθειες μου.

Με τη νεα χρονιά λοιπόν θα πάψει πλεόν το αγαπημένο μου διήγημα να είναι το «Mοιρολοί της φώκιας» του Παπαδιαμάντη γιατί μας κούρασε (όπως άλλωστε μας έχουν πει κάποιοι γνωστοί άγνωστοι) και τη θέση του θα πάρει «η Μελωδία της ευτυχίας».

Μακάρι το 2015 να είναι το έτος που όλες οι προσωπικές σας επιθυμίες θα γίνουν πραγματικότητα.
Γεμάτο με ανθρώπους δίπλα σας που θα είστε η πρώτη τους επιλογή και όχι η δέυτερη. Γιατί, πως να το κάνουμε,  το δεύτερο θα είναι πάντα δεύτερο.
Χρόνια πολλά γεμάτα αγάπη, ευτυχία, υγεία και ΕΡΩΤΑ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τη Μαρίνα-Λιμάνι

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEFγια τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEF για τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα Το Φιλανθρωπικό

error: Content is protected !!