Ιδανική η πόλη του Ζήνωνα για αγώνες ιστιοπλοΐας

Στους ιδανικότερους προορισμούς ανά το παγκόσμιο
για αγώνες ιστιοπλοΐας η Λάρνακα!

ISTOΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 και 12 Οκτωβρίου 2014 το πρώτο σκέλος του ιστιοπλοϊκού αγώνα CyprusIsrael Regatta 2014, τo oποίο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Επαρχίας Αμμοχώστου “BegaFigo” και το Israel Yacht Club, στον Κόλπο της Λάρνακας.

Ο σκοπός της οργάνωσης αυτών των αγώνων είναι η προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης και η καθιέρωση του θεσμού αυτού ως ένα διεθνές αθλητικό γεγονός της Ανατολικής Μεσογείου ο οποίος βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών μας χωρών.

Η φετινή συμμετοχή των σκαφών, ήταν σχεδόν η διπλάσια από τη περσινή. Συνολικά 42 σκάφη από το Ισραήλ και την Κύπρο, φιλοξενήθηκαν στη Μαρίνα Λάρνακας.  Η συμμετοχή των ιστιοπλόων ανήλθε στους 180.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την  ομαλή διεξαγωγή των αγώνων που εφέτος, εκτός από τα σκάφη που συμμετείχαν στους αγώνες, κατέφθασαν στη Λάρνακα και άλλα σκάφη για να παρακολουθήσουν το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ο μεγάλος αγώνας συνεχίστηκε την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 με τα σκάφη να κατευθύνονται από τη Μαρίνα Λάρνακας προς το Ισραήλ, σε μία απόσταση 180 ναυτικών μιλίων, ένα ταξίδι δηλαδή 30 περίπου ωρών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα catamaran A2, το οποίο φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ χρόνου μεταξύ Λάρνακας – Τελ Αβίβ.

Ο Πρόεδρος του Israel Yacht Club κ. Easy Swissa δήλωσε ότι οι ομάδες έμειναν ευχαριστημένες τόσο από τη φιλοξενία όσο και από τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Λάρνακας. Ο κ. Swissa, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον έμπειρους ιστιοπλόους, τόνισε ότι ο Κόλπος της Λάρνακας, παρέχει τις καλύτερες συνθήκες για ιστιοπλοϊκούς αγώνες παγκοσμίως, συγκριτικά με τις άλλες χώρες όπου έχει  ταξιδέψει. Παράλληλα, οι εναλλαγές των ρευμάτων, των κυμάτων και του αέρα είναι παράμετροι επιτυχίας των αγώνων καθώς η Λάρνακα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές και έχει καταστεί ένας εξαίρετος προορισμός για διοργάνωση τέτοιων διεθνών αγώνων.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης κατά την Τελετή Βράβευσης των αθλητών ανέφερε ότι οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες όχι μόνο προβάλλουν τη Λάρνακα στο εξωτερικό και προάγουν γενικότερα το άθλημα, αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Θα πρέπει, τόνισε, συλλογικά να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας για σκοπούς διοργάνωσης διεθνών αγώνων στη Λάρνακα, καθώς επίσης και για ενασχόληση περισσότερων νέων με το εν λόγω άθλημα. Οι αγώνες αυτοί έχουν γίνει θεσμός για την πόλη της Λάρνακας και αυτό διαφαίνεται καθαρά από τη συμμετοχή όλο και περισσότερων σκαφών.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης, τόνισε ότι «στα πλαίσια των ενεργειών μάρκετινγκ προβάλλουμε έντονα τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας όσον αφορά τα θαλάσσια αθλήματα. Τα σχόλια που λαμβάνουμε από ξένους αθλητές και διοργανωτές για τις ιδανικές συνθήκες της Λάρνακας για τέτοιου είδους αθλήματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, ενώ σε σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, ο θαλάσσιος στίβος της Λάρνακας κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους και ασφαλέστερους για σκοπούς διεξαγωγής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας».

Τη διοργάνωση “CyprusIsrael Regatta” στηρίζουν ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.
isto1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!