«Βοηθήστε τη Διαμάντω»

dia0Όλη η Κύπρος στο πλευρό της 18χρονης Διαμάντως από τη Λάρνακα
Το μήνυμα «Βοηθήστε τη Διαμάντω» κάνει εδώ και λίγες ημέρες το γύρο του διαδικτύου, φθάνοντας μέχρι και στη Ζέτα Δούκα, η οποία δήλωσε το παρών της στον αγώνα για τη ζωή, που δίνει η 18χρονη Κύπρια από τη Λάρνακα.
Η Διαμάντω Γεωργίου διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από περίπου δύο μήνες. «Πληροφορηθήκαμε τα κακά μαντάτα τη Μεγάλη Δευτέρα. Από αυτό το Πάσχα ξεκίνησε ο δικός μας Γολγοθάς» αναφέρει στο Like.com.cy η μητέρα της, Παρισία Γεωργίου, περιγράφοντας εκείνη τη μέρα που έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους.
«Η κόρη μου ένιωθε ένα φούσκωμα στην κοιλιά και είχε καθυστέρηση, έτσι επισκεφθήκαμε έναν ιατρό για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, οι ιατροί εντόπισαν όγκους στην κοιλιά της, κάτι που, όπως μου έχουν πει, είναι πρωτοφανές για την Κύπρο. Δεν έχουν έρθει ξανά αντιμέτωποι με αυτό το είδος καρκίνου».
Πριν καλά – καλά προλάβει να ριχθεί στη μάχη για μια θέση στο πανεπιστήμιο, η Διαμάντω κλήθηκε να δώσει μάχη για τη ζωή της. Το μοναδικό όνειρό της τώρα πια, είναι να βγει δυνατή από αυτό τον αγώνα που ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός νοσοκομείου στην Αγγλία, όπου οι γονείς της αναζήτησαν την ελπίδα.dia2
Εκεί πέρασε τα 18α γενέθλιά της, καθηλωμένη στο κρεβάτι και αποδυναμωμένη, έχοντας δίπλα της τα τρία αδέρφια της και τους γονείς της. «Το πιο σημαντικό είναι να έχει στο πλευρό της ανθρώπους που την νοιάζονται και την αγαπούν, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες. Γι’ αυτό και οι γιατροί συνέστησαν να επιστρέψουμε στην Κύπρο, έτσι ώστε η Διαμάντω να βρεθεί ξανά στο περιβάλλον της.»
Τον δικό τους αγώνα δίνουν μαζί με τη 18χρονη και οι συγγενείς και φίλοι της, για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για τις θεραπείες. Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ανόρθωσης Αμμοχώστου ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν αυτή την μεγάλη προσπάθεια πριν από περίπου μια εβδομάδα. Την Παρασκευή 06/06 διοργανώθηκε μεγάλη εκδήλωση στο οίκημα του συνδέσμου στη Λάρνακα όπου έδωσαν το παρών του και μέλη των συνδέσμων του ΑΠΟΕΛ, Σαλαμίνας και ΑΕΚ.
Στα πλαίσια της εκστρατείας για την οικονομική στήριξη της οικογένειας, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» διοργανώνει το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 10:15μ.μ. στις Καμάρες Futsal, Τουρνουά Ελπίδας Futsal 5Χ5 (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 99839024).
Επίσης στις 13/06 (21:00) διοργάνωνεται μουσική βραδια στο Savino Live όπου όλα τα έσοδα θα δωθούν στην οικογένεια της Διαμάντως.
Για το σκοπό αυτό υπάρχει λογαριασμός στη ΣΠΕ Μακράσυκας (IBAN: CY12 0070 4930 0000 0000 2336 6250) όπου ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει ότι μπορεί.
dia1Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα που είναι πολύ ευαισθητοποιημένη απέναντι σε τέτοια θέματα, μέσω του Instagram της,απηύθυνε έκκληση σε όλους τους followers της (και όχι μόνο) να βοηθήσουν τη 18χρονη Διαμάντω από την Κύπρο, ώστε να μπορέσει να βρει τα απαραίτητα χρήματα για να πάει στο εξωτερικό. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία όπου κρατά ένα χαρτί το οποίο γράφει «Όλα για τη Διαμάντω», η Ζέτα Δούκα συνοδεύει το στιγμιότυπο με το εξής κείμενο:
«Η 18χρονη Διαμάντω Γεωργίου από την Κύπρο πολύ πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο. Μετά από εξετάσεις στην Κύπρο θεωρήθηκε άκρως επείγον να μεταβεί στο εξωτερικό. Πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε θεραπείες τεράστιου κόστους οι οποίες θα την κάνουν και πάλι άκρως υγιή. Οποιαδήποτε οικονομική στήριξη προς την οικογένεια θα είναι μεγάλη ανακούφιση στο πολύ μεγάλο κόστος της όλης διαδικασίας. Λογαριασμος: ΣΠΕ ΜΑΚΡΑΣΥΚΑΣ(Λκας – Επαρχ.Αμμ/στου)  IBAN: CY12 0070 4930 0000 0000 2336 6250».

 

Πηγή: www.star.gr και Like.com.cy

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστική ατζέντα Δήμου Λάρνακας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024

Δήμος Λάρνακας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής της υπαίθριας εικαστικής παρέμβασης “Common Ground”,

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της διεξαγωγής της υπαίθριας εικαστικής παρέμβασης “Common Ground”, που διοργανώνεται από το Λάρνακα 2030 την Κυριακή, 12 Μαΐου

SkalaTimes Live: Μία κουβέντα για όλα και χωρίς περιστροφές με τη Μέλανη Στέλιου

Μια κουβέντα χωρίς περιστροφές είχε την Πέμπτη το βράδυ η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, με την υποψήφια Ευρωβουλεύτρια, (ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ-Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία), Μέλανη

Κύπρος Ανδρονίκου υποψήφιος Δήμαρχος: «Θέλουμε ο κόσμος να εμπιστευτεί άτομα τα οποία πίστεψαν, εργάστηκαν και ώθησαν την δημιουργία αυτού του Δήμου»

Ο Κύπρος Ανδρονίκου Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού και υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Περιφερειακού Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, Κιτίου, Περβολιών, Τερσεφάνου, μιλά στο SkalaTimes για το νεο Δήμο που δημιουργείται,

error: Content is protected !!