Be My Guest “Για το Βιομηχανικό Λιμάνι Λάρνακας”

Το πιο κάτω κείμενο έφτασε στο inbox του Skala Times και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφορά το βιομηχανικό λιμάνι που κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν στην κατοικημένη περιοχή της Λάρνακας

 

10156161_10152451928562943_5080316585274120276_nΠρος τοπικούς φορείς Λάρνακας.
Αξιότιμοι κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό ακούμε και διαβάζουμε πολλά για το που πρέπει να εγκατασταθεί το βιομηχανικό λιμάνι ενίοτε από εμπειρογνώμονες και άλλοτε από παιδαρέλια που απαρτίζουν και εκπροσωπούν μερίδα ανίδεων Λαρνακέων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε γνωστούς ιστότοπους. Ανίδεοι μεν να γνωρίζουν την δημογραφική ποικιλότητα που υπογράφει τα κυπριακά ύδατα.

Εάν συνυπολογίσουμε ότι στην πρωτεύουσα αδυνατεί να υπάρξει το βιομηχανικό λιμάνι αφού δεν υπάρχουν ύδατα προχωρούμε προς την Λεμεσό όπου εκεί θα είναι θανάσιμο και μη αναστρέψιμο λάθος να γίνει τέτοια ανάπτυξη αφού εκεί βρίσκεται ο πυλώνας και ο βασικός αιμοδότης της οικονομίας μας. Αναφέρομαι προφανώς στους φίλους από την Ρωσία όπου πιθανή εγκατάσταση του βιομηχανικού λιμανιού θα αποτρέψει την παραμονή και εγκαθίδρυση του ξανθού γένους στην νήσων μας λόγω των λυμάτων και των καρκινογόνων ουσιών που θα αποβάλλουν τα φουγάρα  και αυτό άμεσα θα επηρεάσει τα πολιτικοοικονομικοκοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Προχωρώντας στην Πάφο την πρώτη πρωτεύουσα της Νήσου Μας, θεωρώ αξιότιμοι κύριοι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ίσως και παράνοια αφού εκεί υπάρχουν οι πιο όμορφες παραλίες, μαγικά τοπία το θρυλικό λιμάνι της Κερύνειας άλλα και έξαρση του τουρισμού. Ποιος άνανδρος θα τολμήσει να παντρέψει τα φουγάρα με τις χελώνες Καρέτα Καρέτα.

Παρέτα παρέτα λοιπόν και καταλήγουμε στην εμπορικά αδιάφορη Λάρνακα , το διαχρονικό φτωχό συγγενή του τόπου, όπου η χρησιμότητα της είναι ο εθνικός αυτοκινητόδρομος για να μας ενώνει με Λεμεσό , Λευκωσία και Πρωταρά , το αεροδρόμιο μας και φυσικά για μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα στο Μακένζι.

Πιθανή εγκατάσταση του λιμανιού εκεί θα είναι παντελώς αδιάφορη για όλους μας, αφού ο μηδαμινός τουρισμός δεν θα επηρεαστεί σφόδρα αφού για αυτό φροντίσατε εσείς με τις πετρελαιοδεξαμενές σας. Είναι και η μόνη πόλη εξάλλου που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε πλέον, αφού τα φουγάρα των διυλιστηρίων , της ΑΗΚ καθώς επίσης και το αεροδρόμιο καταστρέφουν εδώ και χρόνια τον αδιάφορο αέρα της πόλης σας, άρα προς τι ο ντόρος όλος που γίνεται σε σχέση με το περιβάλλον και την υγεία της πόλης. Είσαστε μαθημένοι… Επίσης , το να συζητάτε για τουριστική ανάπτυξη κτλ είναι γελοίο αφού οι ίδιοι οι φορείς της πόλης δεν πιστεύουν σε αυτό το όραμα άρα γιατί να ασχολούμαστε οι υπόλοιποι.

Κύριοι, με την ανάπτυξη να ανοιχτούν θέσεις εργασίας για τους Λαρνακείς. Φυσικά οι θέσεις αυτές δεν θα απορροφήσουν νέους πτυχιούχους αφού οι ENI και NOBLE ήδη προτίμησαν το πρωτευουσιάνικο status και εγκαταστάθηκαν στη Λευκωσία. Για τους Λαρνακείς έμειναν οι αρκάτικες θέσεις εργασίας και αυτές με το σταγονόμετρο. Σε μια ΄΄λιμοκτονησμένη’’ πόλη όσο αναφορά θέσεις εργασίας σίγουρα οι 50-60 θέσεις θα μοιάζουν με Θειο δώρο. Μην το χάσετε , αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίνεται.

Σας καλώ προσωπικά,  μην ακούτε αυτούς που φωνάζουν για το μέλλον των παιδιών τους στην πόλη κτλ. Πραγματικά δεν πρέπει να σας ανησυχεί αυτό γιατί προφανώς πολλοί νέοι Λαρνακείς ενδεχομένως να φύγουν από την πόλη , άρα τα παιδιά τους δεν θα γεννηθούν εκεί. Μπορεί να βλέπουν την πόλη μόνο καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο, όπως κάνουν και οι τουρίστες μας.

Κλείνοντας , είναι θερμή μου παράκληση ως κάτοικος Λευκωσίας , να συνεχίσετε την ανάπτυξη αυτή , για να επωφελούμαστε στην υπόλοιπη Κύπρο. Η πρωτεύουσα , η Λεμεσός , η Πάφος και η ελεύθερη Αμμόχωστος χρειάζονται έργα για να εμπλουτίσουν το τουριστικό τους προϊόν.

Μην σας παίρνουν από κάτω αυτά που λένε οι ‘’ρομαντικοί’’ της πόλης , χέστε τους. Η Λάρνακα από το 1974 και μετά αποτελεί τον ‘’λάκκο’’ της Κυπριακής Δημοκρατίας , είναι κρίμα να χάσει αυτή την μοναδική ταυτότητα. Συνεχίστε δυναμικά και μην ξεχνάτε η υπόλοιπη Κύπρος είναι στο πλάι σας…Οι Λαρνακείς αν θέλουν να ζουν σε τουριστική πόλη , με καθαρό περιβάλλον και υγεία, μπορούν πολύ απλά να αλλάξουν πόλη, υπάρχει τζαι η Λεμεσός!

Με απέραντη εκτίμηση
Λ.Π

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Νεόφυτος Φακοντής παρουσιάζει τις θέσεις και το όραμα του για την Ορόκλινη, δίπλα του ο Δήμαρχος Βύρας

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Ορόκλινης μας προσκαλεί στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση όπου θα παρουσιάσει τις υέσεις και το όραμα

Η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τη Μαρίνα-Λιμάνι

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEFγια τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 ευρώ στη UNICEF για τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα Το Φιλανθρωπικό

error: Content is protected !!