Book for Thought “Θησαυρός της Μεσαιωνικής και Νεότερης Κυπριακής Διαλέκτου – Ερμηνευτικός, Ετυμολογικός, Φρασεολογικός και Ονοματολογικός”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos
(Διεύθυνση:  Λεωφόρος Φανερωμένης 189-191, Λάρνακα. Τηλ/Φαξ: 00357-24-66 57 92 Email: bibliocosmos@cytanet.com.cy)

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΤο καλύτερο με διαφορά λεξικό της Κυπριακής Διαλέκτου είναι ο “Θησαυρός της Μεσαιωνικής και Νεότερης Κυπριακής Διαλέκτου” του Κωνσταντίνου Γ. Γιαγκουλλή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εξαντληθεί τα τελευταία δύο χρόνια, μέχρι που πρόσφατα ο συγγραφέας αποφάσισε να το επανακυκλοφορήσει εμπλουτισμένο. Πρόκειται για ένα πραγματικό θησαυρό όσο αφορά την Κυπριακή Γλώσσα.
Το βιβλίο περιέχει τα πάντα όσον αφορά την Κυπριακή διάλεκτο. Περιέχει μάλιστα ξεχωριστό κεφάλαιο με τις Κυπριακές φράσεις που χρησιμοποιούμε και ξεχωριστό κεφάλαιο για τα βαφτιστικά ονόματα Κυπρίων στην Κυπριακή διάλεκτο.

To βιβλίο απέσπασε το Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον τομέα στον τομέα του δοκιμίου και μελέτης.
Περιέχει ευρεία εισαγωγή για την ιστορία και την προέλευση της νεότερης κυπριακής διαλέκτου, παρουσιάζει τα διακριτικά σύμβολα, σημάδια και σημειώσεις για τη φωνητική απόδοση των κυπριακών φθόγγων και αποδελτιώνει 24.054 λέξεις, 6.365 φρασεολογίες και 1.109 ονοματολογίες της κυπριακής διαλέκτου.
Η έκδοση αυτή αποτελεί βασικό εργαλείο και απαραίτητο βοήθημα για τη μελέτη και έρευνα της μεσαιωνικής και νεότερης δημώδους κυπριακής γραμματείας.
Το υλικό που συναποτελεί το «Θησαυρό» είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας τεσσάρων δεκαετιών και αποδελτίωσης πλείστων προφορικών και μη μνημείων της κυπριακής διαλέκτου.
Είναι το  βιβλίο που πρέπει όλοι μας να έχουμε στην…. Κυπριακή μας βιβλιοθήκη!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!