Η ώρα της Γης 2014

«Η ώρα της Γης 2014 – Ενώνουμε τους ανθρώπους για τον πλανήτη»
“I will if, you will”

1Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30 – 21:30, με στόχο την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε πριν από εφτά χρόνια στην Αυστραλία και καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας κοινότητας.

Η εκστρατεία για το 2011 είχε εισαγάγει την ιδέα του «Πέρα από την Ώρα της Γης». Δίπλα από το λογότυπο των 60 λεπτών είχε προστεθεί το σήμα της πρόσθεσης (60+) έτσι ώστε οι υποστηρικτές και οι συμμετέχοντες να μην περιοριστούν μόνο στο σβήσιμο των φώτων για μία ώρα, αλλά και να δεσμευτούν για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να οδηγηθούμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά. Το ζητούμενο αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από μια απλή υπόσχεση και πρόκληση “I will, if you will”. Ένα μήνυμα που παρέχει το κίνητρο και το μηχανισμό για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς για να προχωρήσουν πέρα από τη διοργάνωση μιας εκστρατείας διάρκειας μιας ώρας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, θα σβήσουν τα φώτα στην Πλατεία Ευρώπης και στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου.2

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους δημότες όπως πράξουν το ίδιο και στα σπίτια τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης» (www.earthhour.org) μπορείτε να βρείτε στατιστικά στοιχεία για εκστρατείες προηγούμενων ετών αλλά και άλλα ενδιαφέροντα δεδομένα για την ενέργεια.

(Γραφείο Τύπου Δήμου Λάρνακας)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!