Ολλανδική γυναικεία ομάδα καλαθόσφαιρας στη Λάρνακα

Στη πόλη μας τη Λάρνακα θα βρεθεί Ολλανδική γυναικεία ομάδα καλαθόσφαιρας (ηλικίες 13-18) για να αγωνιστεί σε φιλικά παιχνίδια με ομάδες της πόλης. Η Αντωνία Αντρέου μας ενημερώνει για τους αγώνες αυτούς και μας μιλά για….για την καλαθόσφαιρα φυσικά.

Skala Times

antonia1Πως προέκυψαν τα παιχνίδια αυτά στη πόλη μας τη Λάρνακα με την Ολλανδική γυναικεία ομάδα καλαθόσφαιρας;
Λοιπόν η αρχή έγινε πέρσι με την εθελοντική μου συμμετοχή στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Καλαθόσφαιρας που έγιναν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα. Στην διοργάνωση αυτή ήμουν συνοδός στην αποστολή της Ολλανδικής Ομάδας. Κρατήσαμε επαφή με τις προπονήτριες και όταν φέτος μου ζητήθηκε από αυτές να οργανώσω μια σειρά από φιλικά παιχνίδια και μάλιστα στην πόλη μας την Λάρνακα αμέσως απάντησα θετικά.

Που και πότε θα γίνουν οι αγώνες;
Οι αγώνες θα γίνουν ως εξής:
20/03/2014 Πέμπτη η ώρα 11.00 π.μ με την ομάδα της American Academy στο γήπεδο της Ακαδημίας. (Προπονήτρια Άντρη Χατζημπέι) και η ώρα 17.00 μ.μ στο Κοινoτικό με την ομάδα του Ζήνωνα. (Προπονητής Αντρέας Σολομονίδης).
21/03/2014 Παρασκευή η ώρα 15.30 μ.μ στο περιφερειακό γυμνάσιο Κιτίου στο Κίτι. Θα γίνει ο αγώνας με την ομάδα των Peace Players. (Προπονητής Μιχάλης Σεραφείμ)
22/03/2014 Σαββατο η ώρα 11.00 π.μ στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο παιχνίδι με τα κορίτσια της ΑΕΚ. (Προπονητής Kevin Florent)

Θα είναι ανοικτοί για το κοινό οι αγώνες;
Βεβαίως! Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες μπορεί να το κάνει, δωρεάν χωρίς είσοδο.

Έχουν ξαναέρθει στη πόλη μας σχολεία από την Ευρώπη για φιλικά παιχνιδια γυναικείας καλαθόσφαιρας;
Από ότι ξέρω όχι αλλά πιστεύω αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα και να λειτουργήσει ως θεσμός έτσι ώστε γίνονται τέτοιων ειδών παιχνίδια γιατί βοηθάνε τα παιδια να αγαπήσουν περισσότερο το άθλημα και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο μέσα από αυτό.

Πόσο βοηθάνε στο επίπεδο του αθλητισμού τα φιλικά παιχνίδια με ξένες ομάδες;
Όταν δίνεις κίνητρα στα παιδία να ασχοληθούν περισσότερο δηλαδή δημιουργώντας κάποια φιλικά παιχνίδια, αθλητικές κατασκηνώσεις συμμετοχή σε τουρνουά τότε βεβαίως και βοηθάει τον αθλητισμό γιατί έτσι έρχονται πιο κοντά σε αυτόν και αποκτώντας αυτές τις εμπειρίες κάποια από τα παιδιά εξελίσσονται ακόμη περισσότερο ως αθλητές.

Κάτι τέτοιο βοηθάει και στον αθλητικό τουρισμό και στο να γίνει γνωστή η πόλη μας στο εξωτερικό;
Εννοείται πώς ακόμα ένα θετικό αυτών των διοργανώσεων είναι και το ότι γίνεται γνωστή η πόλη μας στο εξωτερικό και πιστεύω ότι μέσα από τον αθλητικό τουρισμό μπορούμε επίσης να αναπτύξουμε τον τουρισμό γενικότερα.

Ποιο είναι το επίπεδο της καλαθόσφαιρας στην Κυπρο και ποιο στην πολη μας; antonia3
Γενικότερα στην Κύπρο το επίπεδο της καλαθόσφαιρας είναι χαμηλό. Όμως αυτό παρατηρείται σε όλα τα αθλήματα για τον λόγο ότι πρέπει να δίνεται περισσότερη έμφαση στις πιο μικρές ηλικίες και να δοθούν θέσεις σε εξειδικευμένα άτομα τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Στην πόλη μας χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από κάποια άτομα για ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας όπως είναι η ομάδα ανδρών της ΑΕΚ που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα και φέτος είναι στους τελικούς, η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ που την περίοδο 2009-10 είχε παει Τελικό Κυπελλου και το 2010-2011 κατάκτησε το Super Cup, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Super Cup. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και να συγχαρώ τα Κορίτσια U18 Νεανίδες του Ζήνωνα που κατακτήσαν φέτος το πρωταθλημα στην κατηγορία τους.

Η γυναικεία καλαθόσφαιρα στην Κύπρο σε ποιο επίπεδο βρίσκεται;
Δυστυχώς η γυναικεία καλαθόσφαιρα δεν παει και τόσο καλά, γι αυτό και βλέπουμε στα σωματεία να κλείνουνε τα γυναικεία τμήματα. Πιστεύω όμως ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες των σωματείων θα έπρεπε να κρατάμε τις γυναικείες ομάδες αφού γίνεται τεράστια προσπάθεια στις ακαδημίες να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στο άθλημα και υπάρχουν κορίτσια που αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ και θέλουν να παίζουν.

antonia2Αντωνία, εσένα ποια είναι η σχέση σου με την καλαθόσφαιρα και τον αθλητισμό γενικότερα;
Από μικρή ηλικία ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον στίβο. Ήμουν αθλήτρια ύψους στο ΓΣΖ. Πάντα είχα τεράστια αγάπη για τον αθλητισμό και ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Γι αυτό και σπούδασα Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού (Sports Management) και έκανα και μεταπτυχιακές σπουδές στο Sports Science.
Με την Καλαθόσφαιρα ασχολούμαι τα τελευταία 5 χρόνια ως παίχτρια στην ΑΕΚ , Αχιλλεα Καϊμακλίου και ΑΠΟΕΛ αλλά και την περίοδο 2010-2012 ως υπεύθυνη ακαδημίας της ΑΕΚ Λάρνακας.

Αν κάποιος χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες με την Ολλανδική γυναικεία ομάδα καλαθόσφαιρας που μπορεί να τις βρει;
Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου  στο τηλέφωνο 99717866 ή στο email μου, antonia_andreou@hotmail.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, το Υπουργείο πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina  να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της Μαρίνας

error: Content is protected !!