Ξεχασμένη στη Μετάφραση “Μια γρήγορη ματιά…”

Γράφει η Μυράντα Ορθοδόξου
Email: orth_miranda@hotmail.com

mira coverΜια γρήγορη ματιά: 1 εβδομάδα, 7 ημέρες, 168 ώρες και πάει λέγοντας….

Ένας μικρός απογοητευμένος επαναστάτης στην ευαίσθητη δεκαετία των 20 του χρόνων που δεν παραδίνει τα όπλα. Κτυπιέται, πέφτει σηκώνεται και πάλι από την αρχή. Οι επαναστάσεις μπορεί να απογοητεύουν, τα όνειρα σβήνουν, τα οράματα ποτέ!

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας, που μας έδειξε ότι η ζωή μπορεί να σου κλείσει παιχνιδιάρικα το μάτι και να σου χαμογελά. Έστω και με κόπο, έστω και με συναισθηματική κόπωση έστω κι αν…. ήρθε μόνο και μόνο για να μας αποδείξει πρώτα από όλα ότι «τα καλύτερα έρχονται» και είναι γεγονός!

Μια απογοητευμένη ονειροπόλος έτοιμη να καταθέσει τα όπλα στο βωμό της λογικής και να ακούσει αυτά που προστάζει το μυαλό κι όχι οι «πεταλούδες»  που είναι βαθιά μες το στομάχι της και χορεύουν μήνες τώρα!

Οι δυνατές, θυμωμένες, πικραμένες φωνές μεταξύ ανθρώπων και η απογοήτευση όταν συνειδητοποιείς ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο περίπλοκες κι από το DNA μας! Αλλά αυτές είναι που τελικά τις κάνει σχέσεις κι όχι «γνωριμίες»…mira2

Δικοί μου άνθρωποι με κανέναν και τίποτα δεδομένο στην ατζέντα τους, πολλά ζητούμενα από την ενήλικη ζωή τους και πλατιά χαμόγελα με ψιλή κουβέντα στην καρδιά του χειμώνα και της πόλης! Πηγαίο γέλιο ικανό να σε διπλώσει για να μπορέσεις….

Αφίξεις- αναχωρήσεις… Αυθόρμητες συνηθισμένες αγκαλιές. Χαρά!

Κι όλα αυτά σε μια μόνο βδομάδα. Απόδειξη ότι είμαστε ζωντανοί, συναισθηματικοί, παρορμητικοί οργανισμοί. Με λάθη και σωστά, με στραβά κι ανάποδα, με τα πάνω και τα κάτω κι άλλα τόσα που έρχονται να μας εκπλήξουν ευχάριστα και δυσάρεστα. Άλλωστε πόση αξία έχει ένα χαμόγελο αν δεν περάσεις από το δάκρυ και κυρίως αν δεν μοιραστείς και τα δύο με ανθρώπους γύρω σου!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!