Εκδήλωση Κυπρο-Κουβανικού Συνδέσμου για την 55η Επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Ο Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 19.30, στο ξενοδοχείο Sun Hall στη Λάρνακα, εκδήλωση για τη 55η Επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης. 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο κ. Αράμις Φουέντες και ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Κυπρο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, ο καθηγητής Κωστάκης Κωνσταντίνου.  
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα:  Τραγούδια από το συγκρότημα G2 Band (Γιώργος Κούρτας και Γιώργος Καζαμίας), απαγγελία ποιημάτων, καθώς και έκθεση φωτογραφίας.
Πληροφορίες: 99538730

 Η 55η επέτειο της κουβανικής επανάστασης γιoρτάστηκε πριν λίγες μέρες και στο Σαντιάγο δε Κούμπα, την πόλη που την 1η Ιανουαρίου 1959 ο Κάστρο ανακοίνωσε την νίκη των ανταρτών στον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον του Φουλγκένσιο Μπατίστα. Σε μια λιτή τελετή με ομιλίες και επετειακά τραγούδια, ο τωρινός ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο ευχαρίστησε τον μεγαλύτερο αδερφό του, Φιντέλ για την εισφορά του και δήλωσε, ότι η επανάσταση μεταμόρφωσε την Κούβα επιφέροντας πολλά οφέλη στο λαό της. Ωστόσο, αν και πολλοί περίμενα να δουν τον 87χρονο αρχηγό της επανάσταση στις εκδηλώσεις, ο Φιντέλ Κάστρο δεν έδωσε το παρών, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!