Ρόταρυ Λάρνακα Κίτιον “Σκοποί, δράση και έργο”

Γράφει ο Αντρέας Ματσάγγος

Ξεκινάμε σήμερα την στήλη αυτή με λίγα λόγια για τους σκοπούς την δράση και το έργο του “Ρόταρυ Λάρνακα Κίτιον”

Το Διεθνές Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές έχει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη.

Είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ, για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεργάζεται με διεθνής οργανώσεις όπως την UNICEF, την UNESCO, την παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Κέντρο Καταπολέμησης Ειδικών Λοιμώξεων των Η.Π.Α και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τα μέλη του Ρόταρυ, αποκαλούνται Ροταριανοί και εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το κύριο πρόγραμμα του Διεθνούς Ρόταρυ στοχεύει στην προστασία των παιδιών από την πολιομυελίτιδα και την εξάλειψη της παγκοσμίως.

Ο σκοπός του ομίλου Ρόταρακτ Λάρνακα Κίτιον είναι να προωθήσει την ανάπτυξη των νέων μεταξύ 18 με 30 ετών. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά τους νέους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους (σε θέματα όπως οι ηγετικές ικανότητες, την πρωτοβουλία, την εμπιστοσύνη, επίλυση προβλημάτων κ.λπ.), βοηθώντας τους παράλληλα να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Επίσης να αποκτήσουν ένα δίκτυο επαφών καθώς και να συναντηθούν με ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν στην περαιτέρω σταδιοδρομία και εκπαίδευση τους, αλλά και με την παροχή ευκαιριών για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και εκδρομές που εστιάζουν στην προσωπική / επαγγελματική ανάπτυξη και τις διεθνή / πολιτιστική κατανόηση.

Σαν μέλη του ομίλου Ρόταρακτ Λάρνακα Κίτιον ο στόχος μας είναι να αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για καλυτέρευση της κοινότητας μας, του κόσμου μας, να ενθαρρύνουμε τη διεθνή κατανόηση και την προώθηση του πολιτισμού. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές είμαστε σε θέση να αναπτύξουν τις προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες μας και να κάνουμε μια πληθώρα επαφών κατά μήκος της διαδρομής μας!

Από τότε που ιδρύθηκε ο όμιλος το 2011:
1. Ανακαινίσαμε Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας
2. Δωρίσαμε κεφάλαια μέσω μεγάλων εράνων για τοπικές και διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις
3. Οργανώσαμε και στηρίξαμε οικονομικά σεμινάρια και ομιλίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη σε συνεργασία με τοπικά πανεπιστήμια

Θέλετε να γίνετε μέλη  της ομάδας μας;
contact@rotaractlarnacakition.org

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!