Single & the City “Γράμμα στον μικρό πρίγκιπα από την αλεπού”

Αγαπημένε μου μικρέ πρίγκιπα,
υπάρχουν πράγματα που δεν προλάβαμε να πούμε στην ολιγόωρη συνάντηση μας, ούτε και στις συζητήσεις μας που ακολούθησαν μέσω τεχνολογίας. Είπαμε αρκετά, αλλά είμαι σίγουρη πως αν η μοίρα μας τοποθετούσε στην ίδια γεωγραφική θέση θα είχαμε κι άλλα πολλά να πούμε. Φιλοσοφικά, πολιτικά, υπαρξιακά, ερωτικά και θα προσπαθούσαμε μέσα από ένα πολύ ζεστό έρωτα και όμορφες συζητήσεις να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μη γελάς, είμαι απόλυτα βέβαιη.
Θα συμφωνούσαμε σε πολλά, αλλά και για όλα όσα θα διαφωνούσαμε θα βρίσκαμε κοινές συντεταγμένες και οι διαφωνίες μας θα τελείωναν πάντα μ’ ένα φιλί κι ένα χαμόγελο.
Θα αλωνίζαμε αγαπημένα μπαράκια με vintage διακόσμηση και θα πίναμε κρασί ερωτοτροπώντας και αμπελοφιλοσοφώντας.
Λένε ότι ο έρωτας είναι το μυστικό της μακροζωίας. Εμείς –είμαι σίγουρη- θα ήμασταν για πάντα ερωτευμένοι.
Αγαπημένε μικρέ πρίγκιπα,  δεν έμεινες πολύ για να με μάθεις. Κι όσο με έμαθες ήταν γνωριμία μετά χιλιάδων –χιλιομέτρων- εμποδίων. Μα να ξέρεις, μπορώ να είμαι πολύ καλύτερη από αυτό που γνώρισες, αν μηδενίζονταν οι αποστάσεις.  Τι τα θες! Η ζωή έχει δικούς της κανόνες και νόμους και είναι αλλόκοτη μικρέ μου πρίγκιπα.
Δεν ξέρω αν αυτό που βάλαμε είναι τελεία, άνω τελεία, ή τέλος. Δεν ξέρω αν έπεται συνέχεια. Ξέρω πως σε σκέφτομαι και χαμογελώ και αν υπάρχει κάτι αρνητικό στην όλη αυτή ιστορία είναι μια σκέψη που γυροφέρνει στο μυαλό μου από ένα στίχο του Πορτοκάλογλου που λέει: «δεν μας συγχωρώ, από φόβο χάσαμε»…..
Ίσως…..ίσως μικρέ πρίγκιπα αν δεν βάζαμε τελεία, (ή άνω τελεία) τόσο εύκολα….ίσως αν το προσπαθούσαμε με στρατηγική και πλάνο σαν τον Μουρίνιο…τότε ίσως το παραμύθι να συνεχιζόταν all the way με happy end!
Αλλά υποθέτω, σ’ ένα κόσμο της ευκολίας, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ζορίζεται. «Να σου πω ότι θα παλέψω για σένα από εδώ που είμαι, θα είναι ένα τεράστιο ψέμα».
Μα έχω την υποψία μικρέ πρίγκιπα ότι τα αληθινά ωραία, αυτά με προοπτική μιας χαρούμενης διαδρομής δεν χάνονται. Αν τέτοια ήταν η δικιά μας γνωριμία δεν θα χαθεί, αν δεν ήταν….
Επίσης, κάπου είδα γραμμένη την φράση «Ακατόρθωτο είναι ότι δεν θελήσαμε αρκετά». Να το ξέρεις, τελικά, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της θέλησης μας για κοινή συμπόρευση με πολλά κρασιά και έρωτα. Αν η θέληση είναι μεγάλη τότε η τελεία θα είναι απλώς μια άνω τελεία, προσωρινή.
Αν όχι, τότε η τελεία θα σημαίνει «τέλος» και θα κατατάξει το σύντομο κεφάλαιο που ζήσαμε στο βιβλίο της ζωής μας με επικεφαλίδα «Γνωριμία». Κι ο καθένας μας θα ντύσει το κεφάλαιο με λέξεις ανάλογα με το τι αισθάνθηκε και τι σκέφτηκε κατά τη διάρκεια της γνωριμίας.

Με αγάπη,
η Αλεπού

 

Υ.Γ -Τι πάει να πει ημερώσει;  είπε ο μικρός πρίγκιπας
– Είναι κάτι που παραμελήθηκε πολύ, είπε η αλεπού. Σημαίνει να δημιουργείς δεσμούς.
-Να δημιουργείς δεσμούς; ρώτησε ο μικρός πρίγκιπας.
-Βέβαια, είπε η αλεπού. Για μένα, ακόμα δεν είσαι παρά ένα αγοράκι εντελώς όμοιο μ’ άλλα εκατό χιλιάδες αγοράκια. Και δε σ’ έχω ανάγκη. Μήτε κι εσύ μ’ έχει ανάγκη. Για σένα, δεν είμαι παρά μια αλεπού όμοια μ’ εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Αν όμως με ημερώσεις, ο ένας θα έχει την ανάγκη του άλλου. Για μένα θα είσαι μοναδικός στον κόσμο. Για σένα εγώ θα είμαι μοναδική στον κόσμο…..
(Antoine De Saint – Exupery)

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!