Single & the City “Μάθετε να ερωτεύεστε”

Γράφει η Kat Andreou

Έμπνευση! Έμπνευση να μιλήσεις, να εκφραστείς, να γράψεις, να αγαπήσεις….. Ακούγεται κάπως άκυρο; Είναι όμως; Απλά σκεφτείτε… Μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς έμπνευση; Xωρίς ανθρώπους που να μας εμπνέουν, χωρίς τραγούδια που να μας εμπνέουν και τόσα άλλα. Μπορούμε άραγε να την αγοράσουμε; Μπάααα! Όμως όλοι ξέρουμε που κρύβεται. Στην αγάπη και στον έρωτα.

Αγάπη, έρωτας, συναισθήματα, έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν λογής λογής έρωτες. Έρωτες κεραυνοβόλοι , παθιασμένοι, πλατωνικοί, κρυφοί, παράνομοι ακόμα και έρωτες που δεν εκφράστηκαν ποτέ, οι ανεκπλήρωτοι. Όπως και να το κάνουμε πάλι έρωτες είναι.  Μπορεί όμως κανείς από σας να καθορίσει και ορίσει τι είναι ο έρωτας; Υπάρχει κάποιος ειδικός που μπορεί να μας δώσει μια απάντηση; Ένα προσδιορισμό, μία ερμηνεία; Χμμ, δεν νομίζω!!! Μια λέξη με τόσο «μεγάλη» σημασία δεν μπορεί να περιοριστεί σε μόνο λίγες λέξεις. Να εγώ εδώ ρώτησα μόνο κάποιους φίλους και πήρα διαφορετικές απαντήσεις από όλους. Καμία απάντηση δεν συμφωνούσε απόλυτα με την άλλη. Γιατί απλά ο καθένας από μας το βιώνει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Αναμφισβήτητα όμως είναι ένα συναίσθημα που ακόμα και ο πιο σκληρός άνθρωπος το έχει αισθανθεί. Τι; Εσείς όχι;;; Μήπως απλά το αποφεύγετε ή μήπως επιλέγετε να μην το παραδέχεστε ούτε καν στον ίδιο τον εαυτό σας; «ΕΣΕΙΣ», πολύ απλά, φοβάστε!!! Φοβάστε να νιώσετε έντονα, να αισθανθείτε έντονα, να ξεφύγετε από το εγώ σας, τον εαυτό σας. Φοβάστε να μην απογοητευτείτε, να μην πληγωθείτε, να μην πονέσετε. Πιστέψτε με, καμία κατάκριση. Από μένα τουλάχιστον. Μην σας πω ότι είναι και απόλυτα κατανοητό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς από εμάς που να μην τα φοβάται όλα αυτά.

«ΕΣΕΙΣ», σκεφτήκατε ποτέ ότι χάνετε ένα από τα πιο έντονα, συναρπαστικά, θαυματουργά συναισθήματα; Είμαι σίγουρη ότι βαθιά μέσα σας ελπίζετε, εύχεστε καλύτερα, να αγαπηθείτε και να αγαπήσετε. Απλά υψώσατε «το τεράστιο τείχος» στην καρδιά σας και πορεύεστε μόνο με το μυαλό. Προστατευτέιτε! Προφυλαχτείτε!  Σοβαρά τώρα, καταλαβαίνω την φοβία σας αυτή. Αλλά αυτό θα σημαίνει και την ανωριμότητά σας. Σαν άνθρωποι, σαν εραστές… γιατί ο άνθρωπος είναι από μόνος του συναίσθημα. Εραστές, γιατί αν δεν μάθετε πώς είναι ο έρωτας πώς είναι δυνατό να καταφέρετε ποτέ να τον προσφέρετε.

Ναι, ξέρω. Υπάρχουν και αυτοί που τα έδωσαν όλα για τον έρωτα και έμειναν στον «άσσο». Που πληγώθηκαν ανεπανόρθωτα, πόνεσαν τόσο πολύ που τους άφησε βαθύ σημάδι, μια ανοικτή πληγή. Κτύπησαν, πόνεσαν αλλά σηκώθηκαν. Και άλλοι που δεν κατάφεραν να σηκωθούν ποτέ. Αν όμως τους ρωτήσουμε αν θα ήθελαν να το ξανά ζήσουν η πιθανότερη απάντηση που θα λάβουμε είναι το ναι!!! Δεν είναι τυχαίο που στο βωμό του έρωτα έγιναν θυσίες και εγκλήματα. Γιατί τόσο πολύ αλλάζει το είναι σου, το μέσα σου και το μυαλό σου. Εκεί που χαμογελάς μπορεί να αρχίσεις να κλαις… Συναισθήματα, εναλλαγή συναισθημάτων. Σε παρασέρνει σε ένα παραμυθένιο, αλλιώτικο κόσμο. Όλα τότε μοιάζουν εφικτά, έχεις τη δύναμη να αντέξεις, να παλέψεις. Όλα είναι όμορφα. Και πείτε μου ότι δεν θα θέλετε έστω και για λίγο να το νιώσετε.

Αλήθεια τώρα που τα γράφω όλα αυτά σκέφτομαι πόσο ωραία και ιδανικά θα ήταν να ζούσαμε όλοι τον απόλυτο έρωτα. Να βρίσκαμε το alter ego μας και να ζούσαμε ευτυχισμένοι. Ίσως να φαντάζει ουτοπία. Αν υπήρχε έστω και μια στα εκατό πιθανότητα δεν θα την κυνηγούσατε;  Εγώ σίγουρα. Και εσύ ακούω… και εσύ; Άντε λοιπόν βγείτε έξω και αναζητήστε τον έρωτα, καλέστε τον ή ακόμα αφήστε τον να σας πλησιάσει. Nα σας βρει ή βρείτε τον εσείς. Πάντα υπάρχει κάποιος που καταφέρνει να σπάσει τον τoiχο που μας βγάζει εκτός προγράμματος. Αυτή είναι η λεγόμενη «χημεία» μεταξύ δύο ανθρώπων. Δεν χρειάζονται καν λέξεις, με μια μόνο ματιά καταλαβαίνεις τα πάντα. Tι θέλει να πει, τι αισθάνεται και τι σκέφτεται.

Απελευθερωθείτε! Νιώστε! Ερωτευτείτε! Πληγωθείτε! Φτιάξτε εικόνες και εμπειρίες! ΟΛΟΙ!!! Σε όλους μας αξίζει να ζήσουμε ένα μεγάλο έρωτα. Σε όποια ηλικία και να είστε. Τι είναι ένας αριθμός μπροστά στο μεγαλείο της καρδιάς! Σε όλους αξίζει να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. ΝΙΩΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ! ΖΗΣΤΕ!

ΜΠΛΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!!!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!