My View “Να δίνεις είναι ευλογημένο απο Τον Θεό”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Να γνωρίζετε την χάρη του Χριστού. Παρόλο που ήταν πλούσιος, για δική μας χάρη έγινε φτωχός, ώστε απο την φτώχια Του εμείς να μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι!
(προς Κορινθιους Β΄ 8:9)

Η λύση σ’ αυτό τον χαλασμένο κόσμο έρχεται να μας καταπλήξει, επειδή έρχεται, και θα γίνει πραγματικότητα.
Η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι πάρα μα πάρα πολύ απλή. Όπως θα το περιμέναμε, σε ένα τόσο «πολύπλοκο» κόσμο.
Ο Χριστός μας το δίδαξε, και ο Λόγος Του Θεού είναι γεμάτος απο την λύση.
Όταν λέει στο ευαγγέλιο ότι Ο Θεός είναι αγάπη, δεν το λέει απλά, αλλά το αποδυκνείει. Είτε υπάρχουν οι Φαρισσέοι και οι Γραμματοίς που το δεν το βλέπουν, ή που το βλέπουν και κάνουν πως δεν το βλέπουν. Η αγάπη Του Θεού είναι τέτοια που χρειάζεται πίστη για να την καταλάβεις. Έστω και ένας σπόρος μουστάρδας πίστης. Αλλά τα πράγματα είναι τόσο απλά.
Η λύση σ’ όλα τα προβλήματα του κόσμου είναι στον τρόπο αντιμετώπισης των αγαθών που μας δόθηκαν ή που έχουμε μπροστά μας. Ο πλείστος κόσμος, από την αρχή του χρόνου θέλει. Ο πλείστος κόσμος πιάνει. Ο πλείστος κόσμος κρατά.

Αλλά τι μας δίδαξε ο Χριστός όταν βρισκόταν στην γη; Μας είπε να τα πωλήσουμε όλα, να τα δώσουμε όλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και να Τον ακολουθήσουμε! Τρελός είναι; Σκεφτείτε να δώσετε όλα όσα έχετε σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη και να είσαστε με Τον Χριστό. Με Τον Χριστό που ξελόγιασε τους Αποστόλους του όταν το πλοίο που επέβαιναν έπεσε σε φοβερή φουρτούνα. Δεν είχαν πίστη κι Αυτός τους είπε ότι αφού ήταν μαζί Του τίποτα κακό δεν θα τους συνέβαινε (Μάρκου 4).
Και σε εμάς σήμερα είπε, είναι ποιό εύκολο να περάσεις την καμήλα από το μάτι της βελόνας παρά ένα πλούσιο από τις πόρτες του παραδείσου (Ματθαίου 19¨24).
Ο Χριστός μας είπε επίσης ότι είναι πιο ένδοξο να δίνεις αντί να παίρνεις (Acts 20:35).
Επίσης είπε δώσε και θα πάρεις. Με καλό μέτρον, πεπιεσμένον, και θα υπερχυλήσει μέσα στην αγκαλιά σου. Επειδή με το μέτρον που θα χρεισημοποιήσεις θα δωθεί και σε σένα (Λουκά 6¨38). Και εδώ είναι που «κρύβεται» το μυστικό!
Ο κόσμος κυβερνείται απο τον Βασιλειά αυτής της γης (2 Κορινθίων 4¨4), από την αλαζονία, από την απληστεία. Θέλει να παίρνει συνεχώς. Ο κόσμος λειτουργεί με γνώμονα το να παίρνει. (θα πάω στο σουπερμάρκετ να πάρω αυτά, και θα πάρω καινούργιο iphone, ή θα πάρω το καλαμάρι με τις πατάτες).
Τώρα σκεφτείτε ένα κόσμο που θα λειτουργεί με γνώμονα με να δίνει. Με την ίδια λαιμαργία που λέμε θέλουμε κάτι, με την ίδια δύναμη να δίνουμε. Και σκεφτείτε ΟΛΟ τον κόσμο να είναι έτσι. Να θέλουν όλοι να σου δώσουν και να θέλεις και εσύ να δώσεις.
Αυτόματα: Έφυγαν και οι πολέμοι, και οι ζήλιες, και οι δυστυχίες του δεν έχω, και η πείνα στον κόσμο όλο, και τα ψέματα.
ΑΛΛΑ κάτι τέτοιο θέλει πίστη. Θέλει αγάπη!
Λέτε να ήξερε τι έλεγε πριν δυό χιλιάδες χρόνια ο Χριστός; Τον πιστεύουμε; Έχουμε την πίστη να Τον ακολουθήσουμε;

Σε αυτή την φουρτούνα που έρχετε μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει. Απλά πρέπει να πιστέψουμε, να Τον πιστέψουμε. Να πιστέψουμε τον λόγο του. Τα πράγματα που έχει να μας πει. Τον πραγματικό τρόπο ζωής. Αυτόν που μας τα έδωσε όλα! (1 Chronicles 29:13-14)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!