Be The Change «Το δεύτερο Α. Άθρωπος»

Γράφει ο Χρήστος Τούβε
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

Σκέφτομαι πολλές φορές ότι καθώς μεγάλωνα έγινα αυτό που η ζωή με προόριζε να γίνω…Άνθρωπος.
Καθάρισα τις σκέψεις μου τις προάλλες και είδα μπόλικη σκόνη από μεγάλα «τολμώ» και απροσδιόριστα «θέλω».
Απότομα σήκωσα το βλέμμα μου, συνάντησα τις μεγάλες μου προσδοκίες και την αχόρταγη λαχτάρα μου για μάθηση, πάνω σε κάτι βιβλία.
Ένα από αυτά είχε τίτλο  «Καθημερινές πράξεις».
Θυμάμαι από μικρός πόσο μου άρεσε να κάνω πράξη την κάθε μου σκέψη.Να υλοποιώ και να παίρνει σάρκα και οστά κάθε λογής ιδέα που θα κατέληγε σε μία πράξη.Καλή πράξη.Καθημερινή.
Θυμάμαι ένα παππού να μου φωνάζει κάθε απόγευμα και να μου λέει:  «Πρόσεχε την συμπεριφορά σου νεαρέ, προστίθεται με την χθεσινή και μαζεύονται».
Το short term του ανθρώπου είναι η συμπεριφορά και το long term ο χαρακτήρας του. Έτσι λοιπόν μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι το σύνολο των συμπεριφορών, μας οδηγεί στο φανέρωμα του χαρακτήρα μας.
Πρόσεξα ότι από τότε έκανα πράξεις συμπεριφοράς και καλού χαρακτήρα όπως τις αποκαλώ.
Ρώτησα ένα απόγευμα τον παππού:
«Πως μπορώ να γίνω άνθρωπος»;
H απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Κάθε φορά θα κάνεις μία καλή πράξη και θα βοηθάς με όποιον τρόπο μπορείς.Λίγο-λίγο όμως και κάθε μέρα.Κάθε καλή σου πράξη θα γίνεται ένα με την προηγούμενη και έτσι θα μαζεύονται.Θα μεγαλώσεις και θα έχεις κάνεις τόσες πολλές που απλά θα είσαι…Άνθρωπος!
Ταξίδεψα πίσω στο χρόνο κοιτώντας εκείνο το βιβλίο και διαπίστωσα πως είχε διαμορφώσει την ανθρωπιά μου.
Μία καθημερινή πράξη ανθρωπιάς που απλά με έφερνε πιο κοντά σε αυτό που η ζωή το αποκαλεί μοίρα.Έχτισα σε τόσες μικρές πράξεις ανθρωπιάς που τελικά αποδείχτηκαν τα μεγαλύτερα οικοδομήματα του μελλοντικού μου εαυτού.
Κατέληξα να πιστεύω ότι για να γράψεις ένα καλό βιβλίο ζωής, πρέπει να γράφεις την κάθε σελίδα αργά και βιωματικά.Έτσι από τα τόσο μικρά πράγματα οδηγούμαστε σε τόσο μεγάλες προσδοκιές και αποτελέσματα.
Αυτές οι μικρές καλές μου πράξεις μπόρεσαν να σφυριλατήσουν το χαρακτήρα μου και να διαμορφώσουν την μεγάλη μου ανθρωπιά.
Ένα από τα 5 Α…Άνθρωπος!
Ένα από τα κλειδιά που μαζί με τ ’άλλα 4, ολοκληρώνουν την ύπαρξη σου.
Συνέχισε να μετράς, το δεύτερο σου δάχτυλο είναι ο δείκτης στο αριστερό σου χέρι…το χέρι της καρδιάς σου.

To be…continued…

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!