Σκέφτομαι Τέχνη “Γνωρίστε την Georgia Bloo”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τη τέχνη και με πoιο είδος ασχολείσαι;
Απο πολύ μικρή, θυμάμαι να κάνω δύο πράγματα στον ελεύθερο μου χρόνο, είτε εβλεπα ταινίες, είτε έφτιαχνα κάτι, από ζωγραφιές σε σπιτάκια από τα ξυλάκια Τζέγκα. Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ. Νομίζω ήταν αναπόφευκτο να διαλέξω το δρόμο της τέχνης. Ως επάγγελμα επέλεξα τον κινηματογράφο που ήταν το μεγάλο μου πάθος. Την ίδια στιγμή όμως ασχολούμαι και με ζωγραφική και animation και προσπαθώ να “ακονίσω την πένα μου” και να αναπτύξω τις ικανότητές μου στη συγγραφή.

Μίλησε μας λίγο για τις σπουδές σου και την αισθητική της δουλειάς σου.
Σπούδασα Film Studies στο UWE του Bristol όπου έφτιαξα την πρώτη μου ταινία μικρού μήκους, η οποία κέρδισε βραβείο για την Φωτογραφία στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου. Αυτό το πρότζεκτ μου ανέπτυξε και μια αγάπη για την φωτογραφάα (cinematography) μαζί με τo προυπάρχον ενδιαφέρον μου για τη σκηνοθεσία. Στη δουλειά μου δίνω έμφαση στην φωτογραφία. Χρησιμοποιώ χρώματα παστέλ και φυσικό φωτισμό και ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα, και το λεγόμενο “Golden Hour”. Η φύση παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην δουλειά μου. Στις ιστορίες που χρησιμοποιώ, μου αρέσει να σμίγω ρεαλισμό με φαντασία και να παίζω με το υποσυνείδητο αφού πολλές φορές οι δουλειές μου εμπνέονται απο τα όνειρα.

Τι έχεις κερδίσει από τη διαμονή σου στην Αγγλία;
Με την πάροδο των χρόνων εκτίμησα πολύ την ποιότητα που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, ειδικά στον τομέα των Media και των τεχνών. Λόγω του ανταγωνιστικού χώρου στην Μ. Βρετανία, αναγκάζεται κανείς να γίνεται όσο καλύτερος μπορεί με το να ψάχνεται και να εξελίσσεται συνεχώς. Και αφού ωθείται ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα.

Έχεις κάποιο καινούριο πρόντζεκτ;
Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε διάφορα πρότζεκτς. Ετοιμάζω ένα βίντεο που συνδιάζει stop motion animation και κινούμενα σχέδια για την ιστοσελίδα μου www.georgiabloos.com. Ακόμα ετοιμάζω ένα βίντεο εικόνων που λέγεται Dear Ghost και ταυτόχρονα προσπαθώ να καταγράψω ιδέες για ένα καινούριο σενάριο και συγγράφω μικρές ιστορίες.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα Κύπριο καλλιτέχνη που σπουδάζει και εργάζεται στο εξωτερικό να επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του;
Αν και η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να μας προσφέρει ένα όμορφο και ποιοτικό τρόπο ζωής, οι δυνατότητες να χτίσεις μια καριέρα ειδικά στον χώρο της τέχνης είναι περιορισμένες.Το εξωτερικό έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει αφού υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα και η δυνατότητα να δουλέψεις με καταξιομένους επαγγελματίες. Επομένως είναι προτιμότερο για έναν νέο καλλιτέχνη να παραμείνει στο εξωτερικό. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να χτίσουμε και να εξελίχτούμε στον Κυπριακό καλλιτεχνικό χώρο. Πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι νέοι στην Κύπρο  ΤΟΛΜΟΥΝ πλέον να ακολουθήσουν το πάθος και το ταλέντο τους στην τέχνη.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!