My View “To θριλέρ αυτό έχει ξαναπροβληθεί στον παγκόσμιο κινηματογράφο”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Αυτά που συμβαίνουν στη μικρή μας πατρίδα φαίνοντε παράδοξα και αλλόκοτα. Ακούγονται πολλά απο “ειδικούς” και “λαϊκούς”.
Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βγάλει νόημα από όλα αυτά που παιρνούν από μπροστά μας σαν δαίμονες. Τα γεγονότα ξεπερνούν κάθε είδους λογική και καταπατούν τις ηθικές αξίες του ανθρώπινου αλλά και του κάθε είδους οργανισμού.
Και όμως υπάρχει λογική και εξήγηση! Αλλά το μυστικό είναι να την ανακαλύψουμε.
Αυτό που συμβαίνει ΔΕΝ αφορά μόνο την Κύπρο. Απλά το νησί μας ανοίκη στην περιφέρεια ενός τέρατος το οποίο άρχισε να παίρνει πλέον  σάρκα και οστά. Αυτό το τέρας βγαλμένο από το Ευαγγέλειο μας, δεν είναι άλλο απο την Ευρωπαική Ένωση και την έβδομη μετενσάρκωση της Ιεράς Ρωμαικής Αυτοκρατορίας!
Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και αυτό που συμβαίνει έχει ξαναγίνει, και αυτό που έρχεται θα είναι η τελευταία επανάληψη του θρίλερ!
Σίγουρα αυτά ακούγονται “τρελά”, αλλά αυτά τα “τρελά” είναι σε πλήρης συμφωνία με τα αλήθινά τρελά που πλέον είναι γεγονότα. Και όσο (τουλάχιστο) παράλογα και αν ακούγονται, καλά θα κάνουμε να διαβάσουμε ορισμένα παράλογα που βγαίνουν απο τα στόματα αυτών που πραγματικά κυβερνουν την χώρα μας:
Οtto von Habsburg ήταν ένας απο τους ανθρώπους κλειδιά στην δημιουργία της Ευρωπαικής Ενωσης. Αυτά είναι λόγια του: “Η Ευρωπαική Κοινωνία ζεί κυρίως κάτω απο την κληρονομία της Ιεράς Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, παρόλο που οι περισσότεροι που ζουν εδω δεν γνωρίζουν την πραγματική κληρονομιά την οποία επιβιώνουν”.
Ο κύριος Habsburg είπε επίσης: “Εχουμε στην κατοχή μας το Ευρωπαικό έμβλημα που ανήκει  σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες ίσα.  Αυτό είναι το στέμμα  της Ιεαράς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ενσαρκώνει την ιδεολογία του Σάρλεμέην”.
Το 1988, οι αρχηγοί των Γαλλων και Γερμανών ο Helmut Kohl και Francois Mitterrand εισέπραξαν το βραβείο του Σάρλεμέην (Καρλσπρεις στα γερμανικά) για τις επιτυχίες στους στη ΓαλλοΓερμανική φιλία και προς την Ευρωπαική Ένωση.
Προηγουμένως πάλι οι αρχηγοί των ίδιων κρατών, ο Γάλλος πρόεδρος Valéry Giscard d’Estaing και ο Γερμανός πρωθυπουργός Helmut Schmidt συναντήθηκαν στον Αάτσεν (χώρος ταφής Του Σάρλεμέην) για να μιλήσουν για το Διεθνές νομισματικό ταμείο και για την εγκαθύδριση της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας. Επισκέφτηκαν τον θρόνο του Σάρλεμέην και παράστησαν σε ειδική τελετή στον ναό (Aix-la-Chapelle). Στο τέλος της διάσκεψης ο Γάλλος  Giscard είχε πει: “Πιθανόν όταν συνομιλούσαμε για τα νομισματικά μας προβλήματα, το πνεύμα του Σάρλεμέην να ξαναγεννιόταν γύρω μας”.
Τι σημαίνει αυτό;  Για εμάς “τους λαϊκούς” τίποτα. Αλλά δείτε τι έκανε ο 3ος Ράιχ: Το 1938, σε μια συνάντηση στο Νούρεμπερκ, “ο Χίτλερ είχε φέρει απο την Βιέννη, μετά απο 140 χρόνια, το στολίδι του πρώτου Ράιχ  (Σάρλεμέην)—το αυτοκρατορικό στέμμα,  η σφαίρα της αυτοκρατορίας,  το σκήπτρο και το αυτοκρατορικό σπαθί. Στην παρουσίαση αυτών των συμβόλων του ιμπεριαλισμού έδωσε όρκο ότι θα μένανε στο Νούρεμπερκ για πάντα”  (John Toland, Adolf Hitler).
Επιμένουν οι Γερμανοί και το Βατικανό.
Και καλά κάνουμε να το καταλάβουμε και να το χωνέψουμε. Ναι ο Χίτλερ μπορεί να θεωρείται τρελός αλλά αυτά που έκανε η Γερμανία περάσανε στην ιστορία. Συγκρατηθείτε γιατί άρχισαν να έρχονται και πάλι πολλά “τρελά”.
Απλά να θυμόμαστε ότι όλα αυτά είναι γραμμένα. Θα έρθουν και θα περάσουν.

Όλα σαν δοκιμασίες μιας επόμενης,  μα πολύ όμορφης ζωής!

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!