Eθελοντισμός και αλληλεγγύη….

Με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013, στο Δήμο Λάρνακας  συνάντηση σχετικά με το θέμα του συντονισμού παροχής τροφίμων σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και  Αθηένου,  Εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Λάρνακας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, Εκπρόσωπος του ΕΣΣΕ Λάρνακας, Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας, Εκπρόσωπος του Συσσίτιο Λάρνακας, Εκπρόσωπος του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος Παραλιμνίου, Εκπρόσωποι των Κοινωνικών Παντοπωλείων Λάρνακας και Λιβαδιών και η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ανάφερε πως οι ενέργειες  που γίνονται θα πρέπει να είναι στοχευμένες για να έχουν το θεμιτό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινώς και η ροή προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.  Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός όλων των Φορέων της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας που παρέχουν τρόφιμα ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή βάση στον τρόπο λειτουργίας τους.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης και οι Εκπρόσωποι των Εθελοντικών Φορέων της Επαρχίας Λάρνακας αντάλλαξαν απόψεις και πιθανές πρακτικές για τον τρόπο που παρέχουν τη βοήθεια.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί Συντονιστικός Φορέας με επικεφαλή το Δήμο Λάρνακας καθώς επίσης και να γίνονται τακτικές συναντήσεις  ανά τρίμηνο.

Η επόμενη συνάντηση θα  πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου μια νέα συνάντηση κατά την οποία θα κατατεθούν οι εισηγήσεις και οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!