ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ….

Η “μόδα” του “Ένας καφές σε περιμένει” γεννήθηκε λόγω των δύσκολων οικονομικά εποχών που διανύουμε. Ξεκίνησε από την Ιταλία και προχώρησε και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ελλάδα.

O «ένας καφές σε περιμένει» («suspended coffee» είναι ο όρος στα αγγλικά και «caffé sospeso» στα ιταλικά) είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας  που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.
Από τη Νάπολη στη Μελβούρνη
Η ιστορία του «καφέ που περιμένει»  ξεκίνησε στα εργατικά καφέ της Νάπολης, στη Νότια Ιταλία, πριν από περίπου εκατό χρόνια και έγινε γνωστή με το όνομα «caffé sospeso». Μεταπολεμικά,  η παράδοση του «καφέ σε αναμονή» αποδυναμώθηκε, για να ξαναεμφανιστεί στη Νάπολη πριν από δέκα χρόνια. Λέγεται μάλιστα ότι ο πρόεδρος της τοπικής και φημισμένης πρώην ομάδας του Μαραντόνα πληρώνει δέκα καφέδες σε αναμονή μετά από κάθε νίκη της ομάδας του! Βουλγαρία, Αυστραλία, Ρωσία είναι οι χώρες που ακολούθησαν. Τους τελευταίους μήνες η πρωτοβουλία εξαπλώνεται με πολύ γοργό ρυθμό σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Αυτή τη στιγμή είναι επισήμως καταγεγραμμένες 162 επιχειρήσεις σε 17 χώρες και 112 πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στο δίκτυο των καφέδων που μας περιμένουν.
Τώρα και στη Λάρνακα
Τώρα ο “ένας καφές σε περιμένει” έφτασε και στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στο ανανεωμένο καφενείο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΝ (πίσω από το συντριβάνι στις Φοινικούδες και πίσω από το ταχυδρομείο). Πώς είναι η όλη ιδέα; Ο πελάτης παραγγέλνει κανονικά τον καφέ του, αλλά ΑΝ επιθυμεί μπορεί να πληρώσει έναν ακόμη έξτρα για κάποιον άλλο συνάνθρωπο μας που δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει να πιεί καφέ. Ο καταστηματάρχης βάζει τα λεφτά για τον καφέ που προπληρώθηκε σε ένα κουτί που γράφει “Καφές που περιμένει” και σημειώνει σε ένα πίνακα τον καφέ που προπληρώθηκε.
Όταν λοιπόν πάει στο “Κυβερνείο” ένας συμπολίτης μας που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει καφέ θα μπορεί να ρωτήσει αν υπάρχει ένας καφές να τον περιμένει…….

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!