Be The Change “Φάρος Σωτηρίας”

 Γράφει ο Χρήστος Τουβέ
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

Πόσες φορές χάθηκες από το σκοτάδι της συνείδησης σου;
Πόσα βήματα δεν αφήσαν το ίχνος τους στην διαδρομή της ζωής σου και ενώ κόιταξες πίσω, απλά το νερό κάλυψε την άμμο;
Πριν οι σκέψεις σου, οι πράξεις σου και οτιδήποτε αγαπάς καταλήξει να χτυπήσει πάνω σε ανεμοδαρμένα βράχια και χαθεί άδικα, φρόντισε να βρεις τον φάρο που θα φωτίσει όλ ‘ αυτά.
Nα βρουν τον δρόμο τους, να σωθούν και να σώσουν την ήδη ταλαιπωρημένη ψυχή σου.
Ένα φάρο σωτηρίας.
Αυτό είναι που χρειάζεσαι στην ζωή σου.
Να το έχεις για οδηγό στα πιο περίεργα και δυσεύρετα μονοπάτια της πορείας σου.Να σου δείχνει το δρόμο όταν όλα τα υπόλοιπα σ ‘ έχουν εγκαταλείψει.
Πώς όμως θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιος είναι ο δικός σου φάρος;
Ποιες μαντικές ικανότητες θα πρέπει να σε οδηγήσουν στο φως του;
Αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι οι ανάγκες του καθενός μας είναι σίγουρα διαφορετικές.Αυτό που πρέπει να ξανασκεφτείς είναι ότι την σωτηρία της ψυχής, την αντιλαμβανόμαστε αλλιώς.Αυτό που πρέπει ν ‘ αναλογιστείς είναι ότι ο φάρος είναι κάτι σαν φυλαχτό.
‘’ Όπου και αν πάω, ότι και αν κάνω  εσένα θα’χω μεσ’το μυαλό.
σαν φυλαχτό καλά κρυμμένο κάτι για μένα, για να σωθώ..’’
Έτσι λοιπόν ο φάρος, είναι οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε καλά και ζωγραφίζει πάνω μας την πιο θελκτική μας καμπύλη, που είναι το χαμόγελό μας.Από ένα απλό κομμάτι χαρτί που πάνω του έχει λόγια αγάπης, μέχρι ένα κομμάτι ψωμί που ικανοποιεί την πιο βασική μας ανάγκη.
Ψάξε πιο βαθειά μέσα σου για το φως που κρύβει η ψυχή σου.Αναλογίσου τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις φωτισμένο στα πιο κρυφά σου ‘μπορώ’’ και κατευνάζει τα πιο ισχυρά σου ‘’θέλω’’.
Αυτός είναι ο φάρος που ψάχνεις.Αυτή είναι η σωτηρία που ζητάς.Αυτή είναι η ευχή που έκανες όταν έβλεπες την βροχή των αστεριών.
Μην χάνεις χρόνο από τον ήδη πολύτιμο σου.Μην βγάζεις πόνο από τον ήδη ’’πονεμένο’’ εαυτό σου.Μην δείχνεις φόβο σε αυτό που θα έπρεπε να κάνεις καιρό τώρα.
Αν ακούς με την καρδιά, με την καρδιά θα βρεις το φάρο σωτηρίας.Αν λογαριάζεις με το μυαλό, τότε το μυαλό θα σε καθοδηγήσει να διαλέξεις σωστά.Αν η ψυχή σου το απαιτεί,η οντότητά σου θα το επιλέξει.
Ενδόμυχα ξέρεις το ρεπερτόριο που τραγουδά η καρδιά σου και τους στίχους που γράφει το μυαλό σου.Το μόνο που μένει είναι να βάλεις το pick up της ψυχής σε λειτουργία!
Μην αγνοείς τα σημάδια, είναι εκείνα που θα σε καθοδηγήσουν.Μην απορήσεις τα βράδια, είναι εκείνα που θα σε ξενυχτήσουν για να επιλέξεις.
Αυτόν τον φάρο ψάχνεις, με αυτήν την μουσική υπόκρουση για το φως που αναζητάς!

http://www.youtube.com/watch?v=DATBJETCD80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!