Σκέφτομαι Τέχνη “Choi XOO Ang’s Human Emotion Art”

 Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)

Ο Choi XOO Ang είναι ένας αναδυόμενος καλλιτέχνης πολυμέσων, από τη Νότια Κορέα. Δημιουργεί εικονιστικά γλυπτά από πηλό και ρητινικά τα οποία εξετάζουν μεταξύ  και άλλων θεμάτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις παθολογικές καταστάσεις της κοινωνίας, το σεξ και τη πολιτική των φύλων.
Τα έργα του εστιάζονται στην παραμόρφωση της πραγματικότητας, όπου στο φανταστικό που δημιουργεί μπορεί κανείς να νιώσει και λίγο από το πραγματικό.   Σαν σκοτεινός μαέστρος της φαντασίας που είναι, δημιουργεί γλυπτά χωρίς όρια που αδυνατούν να μείνουν αδιάφορα εν λόγω του συγκλονιστικού τους περιεχομένου. Είναι hyperrealistic και ταυτόχρονα εφιαλτικά, σε κάνουν να νιώθεις πως η πραγματική ζωή σου έχει εμπλακεί σε ένα κακό όνειρο με αδιέξοδο.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων “καλλιτέχνες του αύριο” 2010, Sungkok Museum Award, Σεούλ, Κορέα.
Στριμμένες γλώσσες, ραμμένες πλάτες και παλλόμενες κεφαλές εμφανίζονται καθ ‘όλη της σειράς του Choi απ’ο πολυμερή πηλό. Τα οποία όπως ανάφερα εμφανίζουν, παρά το καταπληκτικό τους περιεχόμενο, αξιοσημείωτο ρεαλισμό. Τα περισσότερα κομμάτια του έχουν μεταφορικό σχήμα για πραγματικά ζητήματα στη σύγχρονη Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κατάχρησης.
Ρίξτε μια ματιά σε  μερικά από τα έργα του που στοιχειώνουν το ανθρώπινο μυαλό και πείτε μας αν θα κοιμηθειτε με τα φώτα σας αναμμένα απόψε:

Photos: http://www.artnet.com/artists/choi+xoo+ang/biography-links

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!