Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Έχουμε πόλεμο….”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Όργη, πόνος και αγανάκτηση. Θυμός, που μας κατάντησαν έτσι. Κάποιοι. Με τα ψέματα και την υποκρισία τους και κάποιοι άλλοι, με την βλακεία τους.
Πεθαίνουν άνθρωποι. Ναι, έχουμε πόλεμο. Υπόγειο, ύπουλο, αλλά πόλεμο. Μετράμε νεκρούς.

Ο 34χρονος Έλληνας δέχθηκε αλύπητα μαχαιριές από έναν άλλον Έλληνα, για ιδεολογικούς λόγους, για πολιτικές σκοπιμότητες, για διαφορές αντιλήψεων. Ναι, το γράφω απλά, μην πάρεις ακαδημαϊκό πολιτικόμετρο να μετρήσεις και να αναλύσεις τις λέξεις μου.
Τα λέω απλά, γιατί σας έχει φάει όλους η πολυπλοκότητα.
Ποιοι έδωσαν δύναμη σε φίδια να σκοτώνουν μετανάστες; Ποιοι έβγαλαν τον σκασμό και άφησαν τα φίδια να σκορπιστούν στους δρόμους; Ποιοι κοίταξαν την πάρτη τους και είπαν “εμένα δεν με απασχολούν αυτά”; Ποιοι είναι υπεύθυνοι που με την ανοχή τους έγιναν συνένοχοι; Ποιοι πήραν ψωμί από τους νεοναζιστές και είπαν “αυτοί μας φροντίζουν, μας προσέχουν”; Ποιοι έβαλαν την χρυσή αυγή στην Βουλή; Ποιοι ηλίθιοι έκαναν τόπο σε δολοφόνους νεοναζιστές;
Και επιτέλους στα πόσα ρίχτερ απανθρωπιάς θα συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε συντρίμια χειρότερα απ’ αυτά της Χιροσίμας;
Ένας νέος άνθρωπος, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε. Την ίδια μέρα ο επιμελητής της νευροχειρουργικής κλινικής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που παρέλαβε τον Παύλο αποκάλυψε τη δραματική κατάσταση με τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται εδώ και τρία χρόνια. Ο επιμελητής Παναγιώτης Παπανικολάου είπε ότι: “Εδώ και τρία χρόνια φωνάζουν οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας για τα δεκάδες περιστατικά αλλοδαπών που φτάνουν στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας ρατσιστικών επιθέσεων. Χαρακτηριστικά πέρσι έφτασε στο νοσοκομείο Αιγύπτιος φοιτητής ελληνικής υποκοότητας που είχε δεχθεί άγρια επίθεση εξαιτίας της οποίας έχασε το μάτι του”.
Σήμερα που πολλοί Κύπριοι και Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο, μήπως θα πρέπει να δεχθούν κι αυτοί ρατσιστικές επιθέσεις στις χώρες όπου μεταναστεύουν;
Με ποια λογική αφήνουμε την φρίκη των ναζί και του φασισμού του Β’ Παγκοσμίου πολέμου να ξαναζωντανεύουν σήμερα; Τίποτα δεν μας έχει διδάξει η ιστορία; Μήπως να την ξαναδιαβάσουμε μπας και μάθουμε κάτι;
Σε αυτό το οργανωμένο θέατρου σουρεαλιστικού παραλογισμού κυβερνά η βλακεία και η απανθρωπιά. Ναι, έχουμε πόλεμο. Και δύο μόνο στρατόπαιδα υπάρχουν σε αυτό τον πόλεμο: Οι άνθρωποι και οι απάνθρωποι. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.
Σκασίλα μου οι αναλύσεις τους. Ένας 34χρονος θα μπει σε κιβούρι, θα τον κλάψει η κοπέλα του και οι γονείς του, οι άνθρωποι του.
Κι εσύ; Εγώ; Εμείς; Μετά;
Δυο κατηγορίες φίλε μου, οι άνθρωποι και οι απάνθρωποι.
Ναι, έτσι απλά.  Επειδή “Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μονάχα εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο”. Τον όποιον άνθρωπο, είτε λέγεται Μοhammed, είτε λέγεται Παύλος.
Δύο στρατόπεδα: οι άνθρωποι και οι απάνθρωποι.Κι έχουμε πόλεμο, επέλεξε το δικό σου στρατόπεδο. Η ουδετερότητα και η ανοχή σε κατατάσσουν στο δεύτερο. Ναι, αυτόματα.
Διότι πολύ απλά η ανοχή είναι συνενοχή.
Μην το αναλύσεις με παρωπίδες και δόσεις βλακείας.
Δες το τέρας κατάματα.
Όπως θα το έβλεπες αν ήταν γιος σου ο Παύλος, αν ήταν ο αγαπημένος σου, αν ήταν ο φίλος σου, αν ήταν δικός σου άνθρωπος τελοσπάντων, έστω ο γνωστός σου.
Μην διαβάζεις με απάθεια το κείμενο αυτό. Σήμερα ο Παύλος, αλλά αύριο ποιος;
Ξέρεις, ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις στα κτηνώδη έργα του, είναι φίδι που αν πάρει δύναμη μέχρι και σαπούνια κάνει τους ανθρώπους, μέχρι και σαπούνια και θύματα ολοκαυτώματος!
Έτσι απέδειξε η ιστορία.

Υ.Γ1 Σήμερα Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, γίνεται Πορεία στη Λευκωσία στη πλατεία Ελευθερίας στις 6.30 για την δολοφονία του Παύλου. Αύριο Παρασκευή η ΕΔΟΝ διοργανώνει αντιφασιστική πορεία για την δολοφονία του Παύλου, στις 5 το απόγευμα στο μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (δίπλα από ΠΑΣΥΔΥ) με κατεύθυνση προς την Ελληνική Πρεσβεία.

Υ.Γ 2 Το Skala Times δεν γράφει και δεν ασχολείται με πολιτικά θέματα, αυτό είναι αρχή του εβδομαδιαίου διαδικτυακού μας περιοδικού, όσο κι αν η υποφαινόμενη είναι πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Παρόλα αυτά, η απάνθρωπη δολοφονία ενός ανθρώπου, από νεοναζιστές δεν είναι “πολιτικό θέμα”, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Και δεν θα μπορούσα να το προσπεράσω, χωρίς να το αναφέρω στη στήλη μου. Δεν….

Υ.Γ 3 Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν γράψει οι εφημερίδες σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απάντηση Υπουργού Παιδείας σε βουλευτή Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη σχετικά με την εγκατάσταση περιμετρικού φωτισμού στο γήπεδο Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.231 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2023, προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά

Τιμητικό Αφιέρωμα στο Χριστόδουλο Γεωργιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Τιμητικό Αφιέρωμα στη Λάρνακα για τον μουσικό Χριστόδουλο Γεωργιάδη Τρίτη 28 Μαϊου 8:00 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμή του βιρτουόζου πιανίστα και συνθέτη Χριστόδουλου

error: Content is protected !!