Be The Change “Bis vivit qui bene vivit”

Γράφει ο Χρήστος Τουβέ

Όπως πέφτει ένα ροδοπέταλο στο έδαφος, έτσι χάνεται μία ακόμα ευκαιρία για ζωή.Όπως λιώνει το κερί μέσα στην φλόγα , έτσι αλλοιώνεται η επιθυμία για αναζήτηση.
Σαν το δούρειο άνεμο που παρασέρνει τις πιο μεγάλες αλήθειες στο διάβα του.
Έτσι κυλάνε οι στιγμές μας , οι ώρες μας , τα χρόνια μας και αν δεν νιώθεις ότι ζώντας το κάθε λεπτό είναι ένα ακόμα μικρό θαύμα , ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς.
Ξεκίνα να γκρεμίζεις τα τείχη και τις αμύνες που έχτισες γύρω σου.
Άκολούθησε τα ίχνη στο κυνήγι του χαμένου σου εαυτού και θα βγεις ζωντανός στο πολύτιμο παιχνίδι της ζωής.
ΖΗΣΕ….αυτό προσπαθώ να σου πω. Μην μένεις αμέτοχος στις εξελίξεις του νου γιατί θα σε παρασύρουν και είναι δύο τα τινά, ή θα τον ελέγχεις ή θα σ ‘ ελέγχει.
Πού καιρός για θαύματα στην εποχή του ρεαλισμού και της κρίσης των ιδεών.
Συγκέντρωσε τις σκέψεις σου,  σαν να είναι στρατός απο νεοσύλλεκτους που πρέπει να τους πειθαρχήσεις και να τους βάλεις σε τάξη. Θεώρησε ότι είναι καρφιά που πρέπει να σφυρηλατηθούν για να καρφώνουν σωστά τις πράξεις σου .
Αυτό που καθορίζει τον εσωτερικό μας χώρο ,  αντανακλάται στην εξωτερική μας συμπεριφορά και λειτουργεί όπως η οθόνη του υπολογιστή με τον εκτυπωτή.Ότι καταγράφεται στην οθόνη , αυτό θα εκτυπωθεί και στο χαρτί.
Η προσπάθεια να καλλιεργήσεις τον κήπο σου , διατηρώντας σε καλή κατάσταση τα φυτά και τα δέντρα του εσωτερικού σου κόσμου,  επιτέλους θα καρποφορήσει και θ ‘ αποτελέσει το έναυσμα για να πρασινίσει το εξωτερικό σου περίβλημα με πολλά χαμόγελα και στιγμές αλήθινής αγάπης και ευημερίας.
Τρία γράμματα είναι πολλά να τα θυμάσαι;  ZΩΗ λέγεται ..και η ζωή είναι αίσθηση , γιατί όπως αισθάνεσαι πράττεις. Αλλά να αισθάνεσαι να ζεις και όχι να σε παρασέρνει το κύμα , ψάχνωντας σανίδα σωτηρίας στους ωκεανούς των συνειδήσεων σου!
Καμμία στιγμή δεν μας χαρίζεται απλόχερα και καμμία γιορτή γενεθλίων δεν γιορτάζεται χωρίς κεριά !!Φύσα λοιπόν τα κεριά της καινούργιας ζωής που μόλις άρχισε..Καλοκαίριασε μέσα σου μετά από τόσο χειμώνα δεν το βλέπεις ; Δεν τ’ οσφρίζεσαι στον αέρα της αλλαγής σου;
Μέχρι τώρα απλά έκανες προσθέσεις ημερών στα χρόνια σου. Τώρα θα πολλαπλασιάζεις ζωή στις στιγμές σου…
Μία καλή τακτική που λειτουργεί σε κάθε καινούργια μέθοδο είναι η μέθοδος του.
“ΖΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ”
Σήμερα είπε κάποιος είναι μια καλή ημέρα να ξεκινήσεις μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ζωή.
Αυτός που ζει έντονα …ζει 2 φορές… ή αλλιώς όσο ζείς .. ΖΗΣΕ 

Bis vivit qui bene vivit….*

(*Zει δυο φορές, όποιος ζει καλά)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!