My View “Ακόμα δεν καταλάβαμε….”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Πολλοί σήμερα προσπαθούν να εξηγήσουν το κάθε τι που  στο γίνεται αυτές τι εποχές. Προσπαθούν να εξηγήσουν την τάδε καμπύλη της αγοράς τον Σεπτέμβη, τα ψέματα του τάδε πολιτικού τον Ιούνη, την νοοτροποία των Ισλανδών και των Εγγλέζων και ότι άλλο σκεφτεί ο νους τους ότι μπορεί τελοσπάντων να εξηγησεί.
Τα πράγματα όμως στην ωμή δυστυχώς πραγματικότητα είναι αλλιώς!  Όπως είναι και η αλήθεια.
Η αλήθεια η οποία σήμερα  είναι πολύ πικρή. Πολύ πικρή, αλλά συνάμα πολύ γλυκιά στο…. στόμα.

Φτάσαμε σε ένα σημείο, λες και δεν το είχαμε φανταστεί!  Βλέπουμε τον εισβολέα να μπαίνει στα σπίτια μας και εμείς να γυρεύουμε το λάθος καθηλωμένοι (πάντοτε) στους καναπέδες μας. Καρτερούμε θαρρώ να μας πουν ένα καλό λόγο.  Άλλωστε έτσι μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Αλλά εκτός από τα ψέματα που έχουν πιο λίγη ζωή από ότι πιο παλιά, δεν ακούμε κανένα καλό λόγο.
Επειδή εμείς είμαστε κατα βάθος Θεοφοβούμενοι (οι περισσότεροι) και καλοαναθρεμμένοι απο τζάκι. Δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα τόσο δυνατό κύκλωμα θα μπορούσε να υπάρχει. Παρότι “παραπόττης”  ο Κυπραίος, εντούτοις περίμενε τον εχθρό να του τραντάξει την πόρτα πριν εισβάλει. Περίμενε να παίξουν οι σειρήνες, δεν περίμενε email.

Και όταν ήρθαν δυό – τρείς μίντζιες μέσα σε κοστούμια, ακόμα και εμείς, το μικρό, μοιρασμένο νησί τους υποτιμήσαμε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν καταλάβαμε το λάθος μας. Πήγαμε με τα μαγκαλούθκια μας στον τεκκέ και ήπιαμε και την ζιβανιούα μας. Και συνεχίζουμε.
Ορισμένοι κλαίνε που έχασαν περιουσίες. Κάποιοι άλλοι μαραζώνουν τι θα γίνει  με τα σπίτια τους, τα δάνεια τους.
Αλλά ακόμα δεν καταλάβαμε το λάθος.
Ακόμα συνεχίζουμε “να κάμνουμε την ζωή μας”!

Αναρωτιέμαι…..Τι  (άλλο) πρέπει να μας κάνουν για να καταλάβουμε επιτέλους!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!