My View “Breaking News: Kάτι γίνεται στον κόσμο”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Σ’ όλο τον πλανήτη η ζωή έγινε τόσο… ενδιαφέρουσα, παρόλο που δεν βλέπουμε καν τα μισά πράγματα απ’  αυτά που εκτυλίσσονται στον κόσμο και μακάρι να βλέπαμε και να ακούγαμε μόνο τις αλήθειες.
Όλος ο κόσμος είναι ανάστατος (και ο υπαρκτός και ο πνευματικός). Σ’ όλη την γη άρχισε να εμφανίζεται κάποιο “πνεύμα επανάστασης”. Κάποιοι έχουν βαρεθεί τα ψέματα. Κάποιοι τα είχαν από πιο πριν από ότι εμείς εδώ στη στην Κύπρο. Κάποιοι ήδη άρχισαν να τα πολεμούν. Άνθρωποι άρχισαν ήδη να θυσιάζονται για το καλό των υπόλοιπων.
Ο πλανήτης μας φαντάζει σαν να πρωταγωνιστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και όλος ο κόσμος  άρχισε να το αντιλαμβάνετε.
Ο κόσμος ξυπνά αλλά συνάμα είναι και χαμένος. Σαννα ξυπναμε απο κώμα,κοιτάμε γύρω μας για να δούμε που βρισκόμαστε. Τι έχει γίνει… Και πραγματικά, τι έχει γίνει; Γιατί έχει γίνει; Και τι μένει για να γίνει;
Δηλαδή όλα αυτά που έγιναν για να φτάσουμε μέχρι εδώ ήταν σχεδιασμένα; Και γιατί; Ποιοι τα έχουν σχεδιάσει και πότε;
Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στην ιστορία αυτό που συναντάμε σε όλα τα χρόνια και περιόδους είναι οι πόλεμοι. Σπαρτιάτες, Αθηναίοι, Πέρσες, Μακεδώνες, Ρωμαίοι, Τουρκοι… Και αν πάμε πιο βαθιά θα δούμε ότι οι πόλεμοι γίνονταν για ανασφάλιες και έλεγχο. Έλεγχο της γης. Και έτσι δημιουργήθηκαν και οι χώρες. Και έγιναν κάπως πιο ασφαλισμένα τα πράγματα αφού ήξεραν οι εχθροί σου ότι ο χώρος αυτός ήταν δικός σου. Και μετά αρχίσαμε να επικοινωνούμε με τους γείτονες μας. Και είδαμε ότι ήταν καλό. Και αρχίσαμε να ανταλλάσουμε προϊόντα και έτσι φτιάχτηκε και το εμπόριο. Αλλά ένα πράγμα έμεινε σταθερό: Οι κακόβουλοι ανθρώποι που ήθελαν πάντα τον έλεγχο. Και εκπλήρωναν πιο εύκολα τους στόχους τους αν δεν τους έπαιρνε κανένας χαμπάρι.
Και έτσι και σήμερα. Ότι έκαναν το έκαναν σε ανυποψίαστους πολίτες. Πολίτες αθώους οι οποίοι ήταν βυθισμένοι στα ” καθημερινά τους προβλήματα”.
Οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν την δουλεία τους όταν έπρεπε και καθώς εξουσίαζε το χρήμα, έπεσαν στην παγίδα και (πολλοί) εξαγοράστηκαν.
Στην αρχή εξαγοράστηκαν λίγοι δημοσιογράφοι και μετά ολόκληρα δημοσιογραφικά κανάλια.
Η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη. Για να πειστείτε δείτε μόνο ένα παιδί να παρακολουθεί με 100% της προσοχής του τηλεόραση και προσπαθείστε να του μιλήσετε. Αν δεν του αναφέρεται τη λέξη παγωτό ή κάτι εξίσου γι αυτό σημαντικό, τότε δεν έχεται πολλές πιθανότητες να γυρίσει να σας κοιτάξει.
Ευτυχώς που υπάρχουν και εναλακτικά κανάλια, ή και οι ατέλειωτες διαδικτυακές σελίδες με πληροφορίες για ότι χρειάζεσε. Βλέπουμε ότι οι πληροφορίες έχουν πολλαπλασιαστεί με απίστευτες ταχύτητες και ότι αυτά που γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν, πρέπει να τα πάρουμε σαν σημάδια και να δούμε κι άλλα που θα έρθουν.
Όλος ο κόσμος ξυπνά λένε. Αλλά τι είναι αυτά που πραγματικά νοιώθει ο κόσμος; Επειδή ο άνθρωπος είναι έξυπνο ον αλλά και πνευματικό! Κάτι νοιώθει ότι συμβαίνει, αλλά δεν ξέρει τι.
Πράγματι κάτι συμβαίνει,  νοιώθουμε ότι κάτι θα γίνει και τα βλέμματα μας είναι στραμμένα στον ουρανό. Για τους υπόλοιπους… συνεχίστε να βλέπετε τα νέα των 8.30.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!