Ioanna’s Cooking Corner “Πίτα με χαλλούμι και αναρή”

Γράφει (δημιουργεί και μαγειρεύει) η Ιωάννα Πασιουρτίδου
ioanna.1988@hotmail.com


 Υλικά:

Για τη ζύμη
1 ποτήρι φυστικέλαιο
1 1/3 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια baking powder
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 χαλλούμι
1 πακέτο αναρή φρέσκα αλατισμένη
2  χούφτες δυόσμο ξερό
2 αυγά

Εκτέλεση:
Αναμυγνίουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα σακούλι και την αφήνουμε 1-2 ώρες να “ξεκουραστεί”. Στο μεταξύ, τρίβουμε στο μπλέντερ ή στον τρίφτη το χαλλούμι και θριματίζουμε με τα χέρια μας την αναρή. Τα τοποθετουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το δυόσμο και σπαμε μέσα τα αυγά. Με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας ανακατεύουμε τα υλικά να ομοιογενειοποιηθούν. Όταν η ζύμη  μας έχει “ξεκουραστεί”, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Παίρνουμε  ένα-ένα κομμάτι και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα. Ακολούθως, απλώνουμε στην επιφάνεια του, όχι όμως και στις άκριες, το 1/4 του υλικού των τυριών και μετά αρχίζουμε να τυλίγουμε. Φτιάχνουμε τις 4 πίτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!