Ioanna’s Cooking Corner “Ελιόπιτα-κέικ”

Γράφει (δημιουργεί και μαγειρεύει) η Ιωάννα Πασιουρτίδου
ioanna.1988@hotmail.com


 Υλικά:
 2 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
1/2 ποτήρι ελαιαόλαδο
1 1/2 ποτήρια ελιές ψιλοκομμένες
1 ποτήρι φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κουταλάκια δυόσμο ξερό
4 κουταλάκια baking bowder
1 τενεκεδάκι fanda

Εκτέλεση:
Αρχικά, αν δεν βρούμε στο super market έτοιμες ψιλοκομμένες μαύρες ελιές, πρέπει να πάρουμε ολόκληρες και να τις ψιλοκόψουμε εμείς. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι. Ακολούθως, σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλο το λάδι και όλο το αλέυρι και τα “ριζιάζουμε”, δηλαδή, πέρνουμε λίγο-λίγο και το τρίβουμε με τα δάκτυλα μας. Μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και τοποθετούμε μέσα το μίγμα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 150 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς για λίγο. Για να δούμε αν είναι έτοιμη την τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι όταν το βγάλουμε έιναι καθαρό, θα πει πως η ελιόπιτα είναι ψημένη. Την βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει πολύ καλά την ξεφορμάρουμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!