My View “Η ανθρωπιά, μια κατάσταση win win situation”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Άνοιξη και στις τράπεζες στην Κύπρο! Νέα εποχή!  Σε αυτό τον κόσμο με περιορισμούς, είδαμε τα λεφτά «ορισμένων»  ανθρώπων να εξαφανίζονται.
Όσο εύκολα δημιούργησαν οι τραπεζίτες, τόσο εύκολα τα πήραν πίσω. Easy come – easy go να πούμε.
Παρόλα αυτά,  το πιο αξιοσημείωτο είναι η ανθρωπιά που έδειξε ο Κύπριος  και πάλι.
Φαίνεται έπεσαν οι μάσκες (κάποιοι δεν φορούσαν ποτέ) και κάτω από αυτές ευτυχώς τα πρόσωπα ήταν καλά.
Υπήρχε και υπάρχει μια ξεχωριστή ανθρωπιά στον Κύπριο πολίτη που του βγήκε πολύ ωραία μέσα από το shock. Στα δύσκολα φαίνεται ο άνθρωπος, λέει και η παροιμία (“ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται” ). Και όχι μόνο που βγάλαμε την Κύπρο μας ασπροπρόσωπη όταν άνοιξαν οι τράπεζες και συμπεριφερθήκαμε με αξιοπρέπεια,  (αφού ακόμα και στην ουρά στάθηκε ο Κύπριος …), αλλά και κατά το διάστημα που ο κόσμος δεν μπορούσε να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες, ο κόσμος στάθηκε δίπλα από τον συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.
Δηλαδή υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από τα λεφτά. Τα λεφτά δεν τρώγονται. Χωρίς λεφτά ζούμε, αλλά κανένας δεν ζει χωρίς φαγητό.
Αλλά αυτά είναι τα φυσικά υλικά που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν όμως και τα πνευματικά μας χαρίσματα τα οποία έλαμψαν μέσα σε αυτό το σκοτάδι. Μας τιμά ιδιαίτερα το ότι δείξαμε ότι διαθέτουμε μεγάλη καρδιά. Είχαμε τόση αξιοπρέπεια και ανθρωπιά που σώσαμε την αξιοπρέπεια και αυτών που είχαν ανάγκη ανθρώπινη. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν περισσότερη καρδιά από εμάς, εμείς δεν θα κρίνουμε, αλλά σαν άνθρωποι είχαν ανάγκη για να φάνε και τους βοηθήσαμε και τους βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε.
Ευτυχώς που τα λεφτά δεν αντικατέστησαν την ανθρωπιά μας και την πνευματική μας υγεία! 
Αυτό ήταν ένα διαγώνισμα, και μάλιστα απρόοπτο, και πιστεύω ότι περάσαμε, στη βαθμολογία. Και αυτό που κάνουμε ας γίνει παράδειγμα προς τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας, να ανοίξουν τις καρδιές τους και να βοηθήσουν περισσότεροι , ΟΛΟΙ.
Αυτός ο κόσμος και αυτή η ζωή δεν είναι για τα λεφτά.
Το αίσθημα του να δίνεις δεν το βρίσκεις πουθενά εκτός μέσα από την ίδια την αγάπη. Και αυτό το αίσθημα μας γεμίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Και αυτές τις πνευματικές αξίες τις  χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο, ΟΛΟΙ μας.
Και έτσι κερδίζει και αυτός που δίνει και αυτός που παίρνει. Δεν υπάρχει αλλού τέτοιο πράγμα. It is a win win situation.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!