Ioanna’s Cooking Corner “Κανταϊφι νηστίσιμο”

Γράφει (δημιουργεί και μαγειρεύει) η Ιωάννα Πασιουρτίδου
Email:   ioanna.1988@hotmail.com

 

Υλικά:
1 κουτί φύλλο κανταϊφιού
6 κουταλιές βούτυρο spry
1 κουτί αμυγδαλόλουνες ανάλατες
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3-4 ξυλάκια κανέλλας
5-6 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε το φύλλο κανταϊφιού και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Ακολούθως, τοποθετούμε το μισό στο πάτο του ταψιού μας και το ραντίζουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Αλέθουμε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα ( όχι πολύ αλεσμένα αλλά ούτε και χοντροαλεσμένα, κάπου ενδιάμεσα) και βάζουμε μέσα σε αυτά το 1 κουταλάκι κανέλλα και το γαρύφαλλο. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι. Ραντίζουμε ξανα με λίγο λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα μας φύλλα. Τελιώνουμε και πάλι με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει πάρα πολύ καλά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει ( δηλαδή όταν αρχίσει να κάνει φυσαλλίδες) το αφήνουμε στη φωτιά για ακόμα 3 λεπτά. Μετά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από το ψημένο και κρύο κανταϊφι μας.
       

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!